Cum se prepară paste cu scoici (video)

Cum se prepară paste cu scoici – un preparat clasic din bucătăria mediteraneană, plin de savoare, perfect pentru iubitorii de fructe de mare. Combinația de scoici fragede, paste al dente și un sos simplu de usturoi, vin alb și ierburi aromatice creează un fel de mâncare rafinat, dar ușor de realizat. Iată cum poți pregăti […]

Clam Chowder

Clam Chowder

O reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste, lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g scoici (midii sau vongole) 11 supă de peşte 2 dl lapte gras 2 dl smântână proaspătă 200 g costiţă (două felii groase) 1 […]

Midii inabusite cu fenicul si vermut

Midii inabusite cu fenicul si vermut

O reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt 150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat […]

Scoici scallop cu sos de rosii

Scoici scallop cu sos de rosii si portocale

Scoici scallop cu sos de rosii si portocale din: scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g roşii 50 ml bulion de peşte sucul […]

Paste cu scoici si usturoi

Paste cu scoici si usturoi

Paste cu scoici si usturoidin: paste, scoici, moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste mari şi striate 1 kg scoici de apă dulce 1 kg moluşte marine 1 kg moluşte de estuar 4 roşii uscate, conservate în ulei 1 ardei iute roşu 3 căţei de usturoi […]

Paste scoici umplute cu carne

Paste cochilie cu scoici

O reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper macinat. Ingrediente: 300 g paste cochilie (in forma de scoica) 1 kg scoici 1 kg moluste 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ardei iute 1 lingura patrunjel […]

Stridie

Stridie

Stridie din: stridie, fenel, branza brie, sare, piper, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: o stridie 30 g fenel 10 g brânză brie sare piper ulei de măsline lămâie   Mod de preparare: Stridie: Fenelul se taie julien. amestecă bine cu brânza, sarea, piperul, uleiul şi puţină zeamă de lămâie. prăjeşte carnea de stridie în […]

Midii marinate

Midii marinate cu vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de midii proaspete, un sfert de cană de vin alb, două linguri de ulei de măsline doua linguri de suc de lamaie 3 catei usturoi zdrobiti o jumatate de cana de […]

Tarantina

Tarantina din: midii, spaghete, usturoi, ardei iute, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: un kg şi jumătate de midii 500 g spaghete 4 căţei de usturoi ardei iute roşu ulei sare pătrunjel verde   Mod de preparare: Tarantina: Spală midiile şi pune-le pe foc, într-o cra­tiţă cu capac, pentru ca să se deschidă. Sepa­rat, frige căţeii de […]

Midii umplute

Midii umplute – Cozze ripiene

Midii umplute – Cozze ripiene din: scoici, pesmet, usturoi, ulei, rosii, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Midii umplute – Cozze ripiene: Spală foarte bine midiile, apoi […]

Curry de orez cu scoici

Curry de orez cu scoici din: orez, scoici, praz, rosii, vin alb, vin alb, lamaie, telina, ulei, sare, piper, pudra de curry, ruccola, nucsoara, scortisoara. Ingrediente: 300 g orez 300 g scoici un fir de praz 250 g roşii cherry 150 ml vin alb dulce o lămâie două tije de ţelină ulei de măsline sare […]

Scoici umplute

Scoici umplute din: scoici, ardei, ceapa, usturoi, coriandru, rosii, pesmet, parmezan, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici în cochilie 4 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi două linguri coriandru tocat două roşii 350 g pesmet 100 g parmezan o lămîie ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Scoicile se […]

Stridii la cuptor

Stridii la cuptor din: stridii, smantana, icre negre, cognac, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Stridii la cuptor: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. […]

Scoici in sos negru

Scoici in sos negru

Scoici in sos negru din: scoici, fasole, ghimbir, usturoi, praz, supa de pui, sos de soia, zahar, pasta de chilli, amidon, ulei de susan. Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de […]

Midii marinate

Midii cu vin si parmezan

O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de […]

Midii cu pesto si cartofi

Midii cu pesto si cartofi

Midii cu pesto si cartofi din: cartofi, midii, broccoli, usturoi, unt, vin, lamaie, cascaval, sare, piper, frunza de dafin, otet, marar, sos pesto, rosii. Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o […]

Midii

Midii din: midii, ceapa, untdelemn, orez, rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 sac de midii 1 ceapă 1 pahar untdelemn 1 ceaşcă orez 1 pahar bulion roşii sare piper     Mod de preparare: Midii: opăresc midiile, ca să se deschidă, se scoate carnea, se curăţă de picioruşul vegetal şi nisipos, se lasă într-un vas, să […]

Scoici cu mujdei

Scoici cu mujdei Aromat – Scoicile cu mujdei sunt o delicatesă apreciată în bucătăriile din întreaga lume, oferind o combinație perfectă de arome marine și picante. Mujdeiul, un sos tradițional românesc pe bază de usturoi, îmbogățește gustul scoicilor, adăugând o notă picantă și aromatică. Această rețetă simplă, dar plină de savoare, este ideală pentru o […]

Scoici de mare (midii) prajite

Scoici de mare (midii) prajite

Scoici de mare (midii) prajite din: scoici, aluat, ulei, scordolea. Ingrediente: 40 scoici aluat de prăjit 200 g ulei 10 linguri de scordolea (sau o lămîie)   Mod de preparare: Scoicile, ca şi racii, trebuie să fie vii. Le spălăm bine şi scoatem cu băgare de seamă carnea din ele. Preparăm, o compoziţie subţire de […]

Melci cu sos de rosii

Midii sau scoici cu pilaf la capac

Midii sau scoici cu pilaf la capac Ingrediente: 12 capace 250 g orez 150 g capere 36 scoici sau midii 3/4 pahar vin sare boia de ardei iute 150 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 60 g parme­zan ras 1/21 supă   Mod de preparare: Se face un pilaf din 250 g orez, 60 […]

Ciorbă de peşte si scoici

 Ciorbă de peşte Ingrediente: 2 cepe mari, tocate 6 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 legătură amestec de verdeţuri 50 cl de vin alb sec 1 roşie mare 1 linguriţă de piper dulce 1/2 linguriţă de piper cayenne 1 cap de merluciu 600 g ţipar de mare 600 g file de […]

Scoici gratinate

Scoici gratinate din: scoici, pesmet, ulei de masline, sos de rosii, patrunjel, usturoi, lamaie. Ingrediente: scoici pesmet ulei de măs­line sos de roşii pătrunjel usturoi lămâie   Mod de preparare: Scoici gratinate: Spală scoicile în apă multă. într-o oală înaltă varsă scoicile într-un amestec de apă, ulei, usturoi, pătrunjel. Acoperă vasul cu un capac şi […]

retete

Chefal rosu cu cartofi si scoici

Chefal rosu cu cartofi si scoici din: cartofi, scoici, fileuri de chefal, usturoi, ulei, supa de legume, vin alb, patrunjel, fasole alba, lamaie, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 6 cartofi mari 500 g scoici inchise 4 fileuri de chefal rosu 2 catei usturoi 1 lingura ulei 300 ml zeama peste 300 ml supa de […]

retete

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi

Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi din: pulpa de porc, cartofi, concentrat de legume, scoici, muraturi, ulei de masline, vin, suc de lamaie, mirodenii, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 1.5 kg pulpa de porc 1 kg cartofi noi mici 1 l knorr concentrat de legume 100 g muraturi 500 g scoici 100 ml […]

retete

Supa de mariscos

Supă de mariscos din: crevete, midii, scoici, calamar, ceapa, rapane, rosie, dovlecel, boia iute, sofran, supa de peste, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de cutit boia dulce […]

Scoici cu sos tomat

Scoici cu sos tomat din: scoici, ceala, ardei iute, ardei gras, rosii, lamaie, usturoi, vin alb, sare, piepr, patrunjel, cartofi, busuioc, spaghete.   Ingrediente: 500 g scoici in cochilie 1 ceapa alba 1 varf de ardei iute 1 ardei gras rosu mai mare 800 g rosii 3 catei de usturoi 1 lamaie 250 ml vin […]

Paste cu scoici – usor de preparat

Paste cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin alb, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli, pasta de tomate. Poate te intereseaza si: Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel Paste cu scoici si rosii cherry   Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici in cochilie […]

Paella

Paella este o mancare traditionala absolut delicioasa originara din Spania, poate fi considerata chiar regina artei culinare spaniole. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 g de […]