Scordolea cu raci
PrinteazaScordolea cu raci din: cozi fierte de raci, nuci, franzela, usturoi, sare, ulei, lamaie, masline, oua.
Pentru: 12 persoane
Ingrediente:
- 50—60 cozi fierte de raci
- 200 g nuci curăţate
- 3 felii franzelă
- 5 căţei usturoi
- sare
- 250 g ulei
- lămîie
- 80 g măsline
- 3 ouă
Mod de preparare:
Scordolea cu raci: Nucile se macină şi se pisează cu franzala muiată şi stoarsă, sare şi usturoi şi se amestecă (montează) apoi cu ulei ca la maioneză.
Se pune puţină zeamă de lămîie şi se aşază în formă de piramidă pe un platou.
Se garniseşte cu raci, cîteva măsline şi cu ouăle fierte tari şi tăiate sferturi şi se ung toate pe deasupra cu ulei.
Pofta buna!