Scordolea cu raci

Printeaza

Scordolea cu raci din: cozi fierte de raci, nuci, franzela, usturoi, sare, ulei, lamaie, masline, oua.

Pentru: 12 persoane

Ingrediente:

  • 50—60 cozi fierte de raci
  • 200 g nuci curăţate
  • 3 felii franzelă
  • 5 căţei usturoi
  • sare
  • 250 g ulei
  • lămîie
  • 80 g măsline
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Scordolea cu raci: Nucile se macină şi se pisează cu franzala muiată şi stoarsă, sare şi us­turoi şi se amestecă (montează) apoi cu ulei ca la maioneză.

Se pune puţină zeamă de lămîie şi se aşază în formă de piramidă pe un platou.

Se garniseşte cu raci, cîteva măsline şi cu ouăle fierte tari şi tăiate sferturi şi se ung toate pe deasupra cu ulei.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.