Scrumbie de mare din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 10 scrumbii de mare 3 cepe 4 ardei iuţi 20 g coriandru 4 cuişoare 4 foi de dafin 1 lămâie 50 ml oţet balsamic alb 50 ml ulei de măsline 2 legături pătrunjel Mod de preparare: Se spală peştii […]
Scrumbie cu verdeata la cuptor
PrinteazaScrumbie cu verdeata la cuptor din: scrumbii, patrunjel, lamaie, sare, piper. Peștele are o carne fragedă și gustoasă, bogată în acizi grași omega-3, ceea ce îl face apreciat atât pentru beneficiile sale nutritive, cât și pentru savoarea sa.
În bucătăria tradițională, scrumbia este preparată în diverse moduri, de la afumare și sărare până la prăjire și coacere, fiind un ingredient versatil în multe rețete regionale.
Scrumbia de Dunăre este un simbol culinar important în România, iar capturarea ei în timpul migrației de primăvară este un eveniment așteptat de pescari și consumatori deopotrivă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scrumbia este foarte grasă şi se prepară la cuptor sau la grătar. Mai întâi se spală, se curăţă de solzi şi intestine şi se crestează pe lăţime foarte des, ca să se pătrundă. Se freacă cu sare şi piper şi fiecare peşte se înveleşte în hârtie de pergament.
Se dau la cuptor la foc mic sau pe grătar. Când este gata, se aşază pe platou, se scoate din hârtie cu grijă.
Se serveşte cu lămâie şi pătrunjel tocat.
Pofta buna!
Scrumbie de mare la cuptor din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 10 scrumbii de mare 3 cepe 4 ardei iuţi 20 g coriandru 4 cuişoare 4 foi de dafin 1 lămâie 50 ml oţet balsamic alb 50 ml ulei de măsline 2 legături pătrunjel Mod de preparare: Se […]