Rețetă delicioasă de scrumbie la grătar – Cum să pregătiți scrumbia perfectă din: scrumbii, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 scrumbii proaspete 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți Sucul de la o lămâie Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust Mărar proaspăt […]
Scrumbie cu verdeata
PrinteazaScrumbie cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt.
Ingrediente:
- 6 scrumbii proaspete
- 2 linguri cu ulei
- sare
- legume
- verdeaţă
- unt
Mod de preparare Scrumbie cu verdeata:
Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă.
Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva min, ungeţi-l cu ulei şi puneţi-l în pungi de hârtie sau înfaşurat în folie de aluminiu. Frigeţi pe grătar sau coaceţi în cuptor 30 min.
Scoateţi peştele din pungă, serviţi cu legume fierte stropite cu unt, acoperite cu verdeaţă tocată şi, eventual, cu mujdei de usturoi, alături de pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!
Scrumbie la grătar cu lămâie și ierburi aromate
Scrumbie la grătar cu lămâie și ierburi aromate din: file de scrumbie, lamai, ulei de masline extravirgin, ierburi aromate, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăți de file de scrumbie proaspătă 2 lămâi mari, tăiate felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 lingură de ierburi aromate (de […]