Salata de scrumbie afumata si naut din: scrumbie, naut, rosii, spanac, ardei, castravete, ceapa, ridichi, sare, negrilica, ulei, otet. Ingrediente: 300 g scrumbie afumată 100 g năut fiert 100 g roşii cherry 1 legătură baby spanac 1 ardei capia 1 castravete 1 ceapă verde 1 legătură de ridichi sare de mare seminţe de negrilică ulei […]
Scrumbie in folie
PrinteazaScrumbie in folie din: scrumbii, ulei, sare, cimbru, lamaie, usturoi, iaurt, busuioc, salvie.
Ingrediente:
- 1 kg scrumbii
- 2-3 linguri ulei
- sare
- 1/2 lingură cimbru uscat
- 1 lămâie
- 1 căpăţână mare de usturoi
- iaurt
- câteva frunzuliţe de busuioc şi salvie
Mod de preparare:
După ce cureţi peştele de solzi, urechi şi intestine, îl speli şi îl pui să se scurgă pe un prosop.
Faci un sos din ulei, sare şi cimbrul uscat.
Cu acest sos ungi peştele, atât în interior, cât şi în exterior. Scrumbia fiind un peşte gras, adaugi în interior 2-3 felii de lămâie, apoi aşezi peştele în folie şi îl împănezi cu felii de lămâie.
Strângi folia la capete, aşezi peştele într-o tavă şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru 10 minute.
După aceea, desfaci folia şi laşi peştele să se rumenească.
Serveşti peştele cu mujdei de usturoi, preparat din usturoi pisat bine, iaurt şi câteva frunzuliţe de busuioc şi salvie tocate mărunt, alături mămăligă caldă.
Pofta buna!
Scrumbie la cuptor cu verdeata
Scrumbie la cuptor cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt. Ingrediente: 6 scrumbii proaspete 2 linguri cu ulei sare legume verdeaţă unt Mod de preparare: Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă. Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva min, […]