Scrumbii in sos de vin
PrinteazaScrumbii in sos de vin din: scrumbii, vin, ceapa, morcovi, patrunjel, sare, piper.
- 4-6 scrumbii proaspete
- 1 cană cu vin
- 1 ceapă mică
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- sare
- piper boabe
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi, goliţi şi săraţi pe dinăuntru. Lăsaţi să stea 1/4 cu sarea pe el. Curăţaţi ceapa, morcovii şi pătrunjelul, tăiaţi-le felii, spălaţi în apă rece şi puneţi să fiarbă într-o cratiţă mare în care clocoteşte apa. Fierbeţi acoperit 1/4 oră, apoi strecuraţi apa, spălaţi peştele şi aşezaţi-1 peste legume în rânduri strânse.
Puneţi vinul în vasul cu legume şi peşte, săraţi puţin, acoperiţi şi fierbeţi 20 min la foc potrivit. Scoateţi peştele pe farfurii, iar legumele, trecute prin sită sau mixaite 1 min, le puneţi într-un castron mai mare. Amestecaţi cu pătrunjel verde tocat fin, serviţi lângă peşte.
Serviţii scrumbiile cu felii de pâine prăjită sau cu legume fierte.
Pofta buna!