Sepie în sos de lămâie și busuioc

Sepie în sos de lămâie și busuioc – Ușor de pregătit, dar cu un impact mare la masă, această rețetă va impresiona orice iubitor de fructe de mare. Ingrediente: Sepie (500 g): Curățată și tăiată în bucăți. Lămâie (2 buc): Pentru suc și pentru a servi. Busuioc proaspăt (un mănunchi): Tăiat fin pentru aromă. Usturoi […]

Sepie cu Sos de Curry și Nucă de Cocos

Sepie cu Sos de Curry și Nucă de Cocos – Această rețetă este perfectă pentru cei care doresc să experimenteze gusturi noi și să aducă un plus de sofisticare meselor lor. Sepia, cu textura sa unică și gustul delicat, se îmbină perfect cu aromele intense și cremoase ale sosului de curry și nucă de cocos, […]

Sepie cu Sos de Soia si Ghimbir

Sepie cu Sos de Soia si Ghimbir – o mancare delicioasa si rafinata, perfecta pentru iubitorii de fructe de mare si arome asiatice. Combinand prospetimea sepiei cu gustul intens al sosului de soia si aroma picanta a ghimbirului, acest preparat ofera o experienta culinara unica si plina de nutrienti. Ingrediente 500 g de sepie proaspata […]

Sepie cu Sos de Rosii si Busuioc

Sepie cu Sos de Rosii si Busuioc – este o reteta rafinata si delicioasa, inspirata din bucataria mediteraneana. Aceasta combinatie savuroasa aduce impreuna gustul delicat al sepiei cu aromele intense ale rosiilor si busuiocului proaspat. Preparatul este perfect pentru o cina romantica sau pentru a impresiona invitatii la o masa speciala. Ingrediente: 500 g sepie […]

retete

Sepie la tigaie cu usturoi si ceapa

Sepie la tigaie cu usturoi si ceapa din: sepie, ulei de masline, usturoi, ceapa, ardei gras, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie. Carnea de sepie este o sursă bună de proteine, vitamina B12 și cupru. Este, de asemenea, săracă în grăsimi și calorii. Carnea de sepie este moale și ușor de […]

retete

Sepie prăjită in tigaie

Sepie prăjită in tigaie din: sepie, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Carnea de sepie este o sursă bună de proteine, vitamina B12 și cupru. Este, de asemenea, săracă în grăsimi și calorii. Carnea de sepie este moale și ușor de digerat, fiind potrivită inclusiv pentru copii și persoanele în vârstă. De asemenea, carnea de […]

retete

Sepie la gratar cu legume

Sepie la gratar cu legume din: sepie, ardei, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper negru. Carnea de sepie este o sursă bună de proteine, vitamina B12 și cupru. Este, de asemenea, săracă în grăsimi și calorii. Carnea de sepie este moale și ușor de digerat, fiind potrivită inclusiv pentru […]

Sepie la gratar

Sepie la gratar

Sepie la gratar din: pui de sepie, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g pui de sepia trei linguri de pătrunjel verde tocat o lămaie ulei de măsline sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă şi spală puii de sepie, apoi lasă-i să se marineze o jumătate de oră într-un amestec de ulei, […]

Sepie cu sos de rosii

Sepie cu sos de rosii

Sepie cu sos de rosii din: sepie, ulei de măsline, usturoi, ceapă, vin, rosii, rosii, busuioc, sare, piper, praf de ardei, zahăr.   Ingrediente: 300 g sepie 1-2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1/8 l vin alb 2 roşii 400 g roşii din cutie 1/2 lingurita busuioc tocat sare piper negru câte 1 praf piper de Cayenne, praf de […]

Sepie la gratar

Sepie in salsa

Sepie in salsa din: sepii, ceapa, usturoi, ulei, sare, patrunjel, boia, ardei, fond de peste. Ingrediente: 500 g sepii 1 ceapă mică 4 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare de mare 6 fire de pătrunjel 2 linguriţe de boia 1/2 de ardei iute roşu uscat 150 ml fond de peşte   […]

Sepie umpluta cu orez

Sepie umpluta cu orez

Sepie umpluta cu orez din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sepie 150 gr orez 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 100 ml ulei de măsline 100 ml vin alb pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţăm sepia, capul şi picioarele […]

Sepie umpluta cu orez

Sepie cu ceapa

Sepie cu ceapa din: sepii, ulei, ceapa, dafin, sare, piper, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 500 g sepii medii 200 ml ulei de măsline 750 g ceapă 2 frunze de dafin proaspete sare piper 2 câtei de usturoi zeama de la 1/2 de lămâie 1-2 linguri de pătrunjel tocat mărunt câteva felii de lămâie […]

Sepie la gratar

Sepie cu salsa

Sepie cu salsa din: sepii, ceapa, usturoi, ulei, sare, patrunjel, boia, ardei, fond de peste. Ingrediente: 500 g sepii mici 1 ceapă mică 4 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline sare de mare 6 fire de pătrunjel 2 linguriţe de boia iute 1/2 de ardei iute roşu uscat 150 ml fond de […]

Mini_sepii_in_suc_propriu

Mini-sepii in suc propriu

Mini-sepii in suc propriu din: sepii, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper, vin.   Ingrediente: 1250 g sepii mici 1 ceapă 6 linguri de ulei de măsline 1/2 de legătură de pătrunjel sare piper 125 ml vin alb   Mod de preparare: Mini-sepiile se curăţă bine, se spală şi se scurg. Sepiile mai mari se taie […]

Paste cu cerneala de sepie

Paste cu cerneala de sepie

Paste cu cerneala de sepie din: paste cu cerneala de sepie, dovlecei, ceapa verde, mazare, ardei iute, ardei capia, zahar, amidon, otet, ulei de masline, busuioc, susan, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste cu cemeală de sepie doi dovlecei o legătură ceapă verde 250 g mazăre un ardei iute doi ardei capia 70 g zahăr […]

Sepie prajita cu menta si vin alb

Sepie prajita cu menta si vin alb din: ulei pentru prăjit, ventuze de sepie învelite în cocă şi congelate, unt sau margarină, vin alb sec, zeama de lamaie, ou, menta (izmuşoară), sare, piper negru, piper de Cayenne, zahăr. Ingrediente: ulei pentru prăjit 400 g ventuze de sepie învelite în cocă şi congelate 125 g unt sau margarină 75 ml […]

Sepie cu sos de rosii

Sepie cu sos de rosii si vin alb

Sepie cu sos de rosii si vin alb din: ventuze de caracatiţă gata fierte fără înveliş de cocă, ulei de măsline, usturoi, ceapă, vin alb, rosii, rosii din cutie, busuioc, sare, piper negru, piper de Cayenne, praf de ardei, zahăr. Ingrediente: 300 g ventuze de caracatiţă gata fierte fără înveliş de cocă 1-2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ceapă […]

Risotto negru

Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval

Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval din: sepii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, vin alb, cascaval, lamaie. Ingrediente: 500 g sepii 2 cepe roşii 2 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline 1 mână pătrunjel tocat 200 ml vin alb 400 g orez 50 g caşcaval 1 lămâie Mod de preparare: Se […]

Sepie prajita

Sepie prajita din: ulei, ventuze de sepie, unt, vin alb sec, zeama de lamaie, galbenusuri de ou, menta, sare, piper, piper de cayenne, zahar. Ingrediente: ulei pentru prajit 400 g ventuze de sepie invelite in coca si congelate 125 g unt sau margarina 75 ml vin alb sec zeama de la 1/2 lamaie 3 galbenusuri […]

Sepii cu umplutură picantă

Sepii cu umplutură picantă din: apa, orez alb, sepii, stafide, seminte de pin, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de masline, rosii, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, oregano, pasta de ansoa, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 cana apa 1/2 cana orez alb nefiert 4 sepii 1/4 cana stafide 1/4 cana seminte de […]

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

O reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan, sare, oua, paine taraneasca si carne tocata. Ingrediente: 4 sepii 4 cartofi 3 linguri ulei de măsline extravirgin căţei de usturoi 1 ardei iute 1 legătură de pătrunjel 3 linguri parmezan ras sare pentru […]

Sepie umpluta cu orez

Frigărui de sepie cu ierburi aromatice

O reteta de frigarui de sepie cu ierburi aromatice din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si salata mixta. Ingrediente: 400 g sepii medii 150 g pesmet 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie sare şi piper pentru decor: salată mixtă […]

Sepie cu germeni de soia şi legume

Sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 lămâie 1 legătură […]