Sepie cu germeni de soia şi legume

Printeaza

Sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi, lamaie si patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g sepie
  • 250 g germeni de soia
  • 200 g morcovi
  • 150 g tije de ţelină
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţă sepiile, îndepărtându-le ciocul; spală-le bine şi taie-le fâşii nu foarte subţiri.Curăţă morcovii şi ţelina. Taie morcovii semicercuri cu grosimea de 1/2 cm şi tijele de ţelină rondele de aceeaşi gro­sime cu morcovii.

Pune-le într-o cratiţă cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-le circa 10 minute. Scurge legumele când sunt al dente.

Rumeneşte 2 căţei de usturoi zdrobiţi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins, adaugă sepiile şi lasă-le să se înăbuşe circa 2 minute.

Pune germenii de soia în aceeaşi apă în care au fiert morcovii şi ţelina, fierbe-i 2-3 minute, apoi scoate-i, scurge-i şi căleşte-i câteva minute împreună cu sepiile.

Toacă mărunt pătrunjelul. Asezonează morcovii şi ţelina cu 2 linguri de ulei de măsline, zeama de la lămâie, pătrunjelul tocat şi un praf de sare. Aranjează sepiile şi ger­menii de soia peste legume şi serveşte imediat.

Sepie cu germeni de soia şi legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.