Serbet de toporaşi

Printeaza

Serbet de toporaşi

Ingrediente:

  • 1,200 kg frunze şi flori toporaşi
  • 1,200 kg zahăr tos
  • 300 ml apă
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Serbet de toporaşi: grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale. lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc .

Zeama obţinută se strecoară printr-un tifon des, devenind rup zahărul se pune într-o oală şi se toarnă rupul peste el.

dă la foc mic, să se topească zahărul.Când zahărul e tot o apă, se dă foc iute, să se lege.

Când s-a-ngroşat zeama şi s-au încleiat clocotele, se stoarce zeama de lămâie şi se lasă să mai bolborosească de câteva ori, apoi se pune la răcit un pic.

Dacă s-a răcit cât poate suferi degetul, se ia la frământat până se face alifie şi e bun.

 

Pofta buna!

 

 

 

Halibut la cuptor cu sos de lămâie și capere

Halibut la cuptor cu sos de lămâie și capere din: fileuri de halibut, lamaie, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 4 fileuri de halibut (aproximativ 150 g fiecare) 2 lămâi, sucul și coaja rasă 2 linguri de capere 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți Sare și […]

Coaste de Porc cu Sos de Smântână și Ciuperci

Coaste de Porc cu Sos de Smântână și Ciuperci din: coaste de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, ulei de masline, boia dulce, sare, piper, frunze de patrunjel. Ați dorit întotdeauna să preparați o masă cu adevărat bogată ? Această rețetă de coaste de porc cu sos de smântână și ciuperci este exact ceea ce […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.