Halibut la cuptor cu sos de lămâie și capere din: fileuri de halibut, lamaie, capere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de halibut (aproximativ 150 g fiecare) 2 lămâi, sucul și coaja rasă 2 linguri de capere 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți Sare și […]
Serbet de toporaşi
PrinteazaSerbet de toporaşi
Ingrediente:
- 1,200 kg frunze şi flori toporaşi
- 1,200 kg zahăr tos
- 300 ml apă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Serbet de toporaşi: grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale. lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc .
Zeama obţinută se strecoară printr-un tifon des, devenind rup zahărul se pune într-o oală şi se toarnă rupul peste el.
dă la foc mic, să se topească zahărul.Când zahărul e tot o apă, se dă foc iute, să se lege.
Când s-a-ngroşat zeama şi s-au încleiat clocotele, se stoarce zeama de lămâie şi se lasă să mai bolborosească de câteva ori, apoi se pune la răcit un pic.
Dacă s-a răcit cât poate suferi degetul, se ia la frământat până se face alifie şi e bun.
Pofta buna!
Coaste de Porc cu Sos de Smântână și Ciuperci
Coaste de Porc cu Sos de Smântână și Ciuperci din: coaste de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, ulei de masline, boia dulce, sare, piper, frunze de patrunjel. Ați dorit întotdeauna să preparați o masă cu adevărat bogată ? Această rețetă de coaste de porc cu sos de smântână și ciuperci este exact ceea ce […]