Serbet de toporaşi
PrinteazaSerbet de toporaşi
- 1,200 kg frunze şi flori toporaşi
- 1,200 kg zahăr tos
- 300 ml apă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se grijesc frunzele, se pun la fiert în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se scurg bine, când s-au răcit, şi se storc .
Zeama obţinută se strecoară printr-un tifon des, devenind rup zahărul se pune într-o oală şi se toarnă rupul peste el.
Se dă la foc mic, să se topească zahărul.Când zahărul e tot o apă, se dă foc iute, să se lege.
Când s-a-ngroşat zeama şi s-au încleiat clocotele, se stoarce zeama de lămâie şi se lasă să mai bolborosească de câteva ori, apoi se pune la răcit un pic.
Dacă s-a răcit cât poate suferi degetul, se ia la frământat până se face alifie şi e bun.
Pofta buna!