Serbet din coji de nuci

Printeaza

Serbet din coji de nuci din: zahar, coaja de nuca, miez de nuca, apa.

 

Ingrediente:Serbet din coji de nuci

  • 1 kg zahăr
  • coaja uscată de la 150 nuci
  • 150 g miez de nucă
  • 1,5 l apă

 

 

Mod de preparare:

Fierbi coaja de nucă uscată în apă, până rămân 3 pahare cu zeamă.

Strecori zeama şi o pui la fiert cu zahărul dizolvat. Laşi pe foc mic să fiarbă până se leagă bine.

Amesteci bine cu o lingură de lemn, până îşi schimbă culoarea, apoi adaugi nuca pisată.

Nu se pune lămâie sau vanilie.

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Serbet de caise

Serbet de caise

Serbet de caise Ingrediente: 1 kg zahăr tos 1 kg caise foarte coapte 10-15 sâmburi de caise 1 lămâie   Mod de preparare: Se scot sâmburii, se fierb caisele împreună cu un pahar cu apă până se lichefiază. Se storc strecoară (presa de bulion de roşii e perfectă) cât se poate ,se toarnă sucul peste […]

 

Şerbet de flori de salcam

Serbet din flori de tei

Serbet din flori de tei Ingrediente: 1 lamaie 500 g flori de tei 1 kg zahar   Mod de preparare: Florile se pun la fiert o jumătate de oră într-un litru de apă .Zeama obţinută se strecoară printr-un tulpan mai des şi se pune iar pe foc. Zahărul se dizolvă în rup, apoi, ca să […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.