Sfecla rosie murata cu piper

Printeaza

Sfecla rosie murata cu piper din: sfecla, otet, apa, radacina de hrean, boabe de piper, sare grunjoasa, boabe de mustar, foi de dafin.

Ingrediente:

  • 2,5 kg sfecla
  • 250 ml otet
  • 750 ml apa
  • 2 radacini hrean
  • 1 lingurita boabe piper
  • 2 lingurite sare grunjoasa
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Fierbi oţetul cu apa, sarea, piperul, foile de dafin şi cu boabele de muştar. După câteva clocote, dai de-oparte. Speli hreanul, îl cureţi şi îl tai bastonaşe. Speli borcanele şi le pui cu gura în jos. Incingi cuptorul.

Speli bine sfecla, sub jet de apă, o aşezi într-o tavă şi o coci în cuptor. O ţii până când se înmoaie. O laşi la răcorit, o cureţi şi o tai după dorinţă.

Aşezi feliile de sfeclă în borcane, pui printre ele hreanul şi torni lichidul fierbinte. Infiletezi şi le ţii la loc răcoros.

Sfecla rosie murata cu piper

Sfecla_rosie_murata_cu_piper

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.