Sfecla rosie murata cu piper
PrinteazaSfecla rosie murata cu piper din: sfecla, otet, apa, radacina de hrean, boabe de piper, sare grunjoasa, boabe de mustar, foi de dafin.
Ingrediente:
- 2,5 kg sfecla
- 250 ml otet
- 750 ml apa
- 2 radacini hrean
- 1 lingurita boabe piper
- 2 lingurite sare grunjoasa
- 1 lingurita boabe mustar
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Fierbi oţetul cu apa, sarea, piperul, foile de dafin şi cu boabele de muştar. După câteva clocote, dai de-oparte. Speli hreanul, îl cureţi şi îl tai bastonaşe. Speli borcanele şi le pui cu gura în jos. Incingi cuptorul.
Speli bine sfecla, sub jet de apă, o aşezi într-o tavă şi o coci în cuptor. O ţii până când se înmoaie. O laşi la răcorit, o cureţi şi o tai după dorinţă.
Aşezi feliile de sfeclă în borcane, pui printre ele hreanul şi torni lichidul fierbinte. Infiletezi şi le ţii la loc răcoros.
Sfecla rosie murata cu piper
Pofta buna!