Intestine de sitari Ingrediente: intestinele de la 6 sitari 1 ficat de pasăre 100 g ciuperci 1 linguriţă frunză de pătrunjel tocat 1 lingură unt 1 gălbenuş sare piper 12 feliuţe de franzelă Mod de preparare: Se scot intestinele sitarului şi se toacă mărunt cu o bucăţică de ficat de pasăre sau de […]
Sitari la cuptor cu garnitura de pilaf cu stafide, raci si intestine de sitari cu costita, ou si pesmet gratinate
PrinteazaSitari la cuptor cu garnitura de pilaf cu stafide, raci si intestine de sitari cu costita, ou si pesmet gratinate din: sitari, smantana, sare, boia, faina, oua, cartofi, costita afumata, pesmet, unt, supa, bureti, marar, ceapa, crutoane.
Ingrediente:
- 9 sitari
- 3 linguri smantană
- sare
- 1 linguriţă boia
- 2 linguri făină
- 3 ouă
- 400 g cartofi
- 40 g costiţă afumată
- 1 lingură pesmet
- 150 g unt
- 3/41 supă
- 300 g bureţi
- 1 legătură mărar
- 1 ceapă
- 12 crutoane triunghiulare
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală sitarii, apoi se frig la foc iute 10 minute şi se taie în două evitand oasele.
Separat, se face un rîntaş blond cu unt, făină şiceapă tocată, apoi boia, sare, piper, supă, oase de sitari sparte.
Se fierbe 20 minute şi se strecoară. Se mai fierbe, sosul cu sitarii şi bureţii tăiaţi 25-30 minute şi se termină cu smîntînă şi mărarul tocat.
Se serveşte în platou adine, garnisit cu găluşte de cartofi (cartofii fierţi, daţi prin sită, amestecaţi cu făină şi 2 ouă crude; se fac găluştele şi se fierb 10 minute, apoi se strecoară).
Pe crutoanele triunghiulare, se pun intestinele şi costiţa tocate, amestecate cu pesmet şi un ou crud şi se coc la cuptor 10 minute.
Pofta buna!
Sitari umpluti Ingrediente: 6 sitari 1 ceapă mică 100 g slănină 100 g ciuperci 1 lingură unt 1 ou sare piper 200 g slănină 6 felii de pâine Mod de preparare: Se pregătesc sitarii la fel ca pentru frigare. Se scot intestinele, se taie mărunt împreună cu ceapa, slănina şi ciupercile. Se prăjesc […]
Sitari la frigare Ingrediente: 6 sitari 200 g slănină 1 lingură unt 6 felii de pîine sare Mod de preparare: Sitarul nu este gustos dacă se pregăteşte imediat după ce a fost vânat. Toamna trebuie ţinut cu pene cu tot, cel puţin 24 de ore, atârnat într-un loc bine ventilat, iar pe timp […]