Sitari la cuptor cu garnitura de pilaf cu stafide, raci si intestine de sitari cu costita, ou si pesmet gratinate

Printeaza

Sitari la cuptor cu garnitura de pilaf cu stafide, raci si intestine de sitari cu costita, ou si pesmet gratinate din: sitari, smantana, sare, boia, faina, oua, cartofi, costita afumata, pesmet, unt, supa, bureti, marar, ceapa, crutoane.

Ingrediente:

  • 9 sitari
  • 3 linguri smantană
  • sare
  • 1 linguriţă boia
  • 2 linguri făină
  • 3 ouă
  • 400 g cartofi
  • 40 g costiţă afumată
  • 1 lingură pesmet
  • 150 g unt
  • 3/41 supă
  • 300 g bureţi
  • 1 legătură mărar
  • 1 ceapă
  • 12 crutoane triunghiulare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală sitarii, apoi se frig la foc iute 10 minute şi se taie în două evitand oasele.

Separat, se face un rîntaş blond cu unt, făină şiceapă tocată, apoi boia, sare, piper, supă, oase de sitari sparte.

Se fierbe 20 minute şi se strecoară. Se mai fierbe, sosul cu sitarii şi bureţii tăiaţi 25-30 minute şi se termină cu smîntînă şi mărarul tocat.

Se serveşte în platou adine, garnisit cu găluşte de cartofi (cartofii fierţi, daţi prin sită, amestecaţi cu făină şi 2 ouă crude; se fac găluştele şi se fierb 10 minute, apoi se strecoară).

Pe crutoanele triunghiulare, se pun intestinele şi cos­tiţa tocate, amestecate cu pesmet şi un ou crud şi se coc la cuptor 10 minute.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Retete

Intestine de sitari

Intestine de sitari  Ingrediente: intestinele de la 6 sitari 1 ficat de pasăre 100 g ciuperci 1 linguriţă frunză de pătrunjel tocat 1 lingură unt 1 gălbenuş sare piper 12 feliuţe de franzelă     Mod de preparare: Se scot intestinele sitarului şi se toacă mărunt cu o bucăţică de ficat de pasăre sau de […]

Retete

Sitari umpluti

Sitari umpluti  Ingrediente: 6 sitari 1 ceapă mică 100 g slănină 100 g ciuperci 1 lingură unt 1 ou sare piper 200 g slănină 6 felii de pâine     Mod de preparare: Se pregătesc sitarii la fel ca pentru frigare. Se scot intestinele, se taie mărunt împreună cu ceapa, slănina şi ciupercile. Se prăjesc […]

retete

Sitari la frigare

Sitari la frigare  Ingrediente: 6 sitari 200 g slănină 1 lingură unt 6 felii de pîine sare     Mod de preparare: Sitarul nu este gustos dacă se pregăteşte imediat după ce a fost vânat. Toamna trebuie ţinut cu pene cu tot, cel puţin 24 de ore, atârnat într-un loc bine ventilat, iar pe timp […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.