Caltaboșul Românesc: O Călătorie Gastronomică prin Regiuni. Acest preparat este un fel de mâncare tradițional, mai ales în perioada de iarnă și în jurul sărbătorilor. Caltaboșul este un tip de măruntaie, făcut în principal dintr-o amestecătură de organe interne de porc (cum ar fi ficatul, inima, rinichii, și/sau plămânii), amestecate cu sânge de porc, orez […]
Snitele cu tocatura de file de porc
PrinteazaSnitele cu tocatura de file de porc din: cotlet de porc, file afumat, sos, unt, ulei, rosii, orez, fasole, sare, piper, oua, pesmet, faina.
Ingrediente:
- 1 cotlet de porc de 1,5 kg
- 150 g file afumat şi fiert
- 3 linguri sos alb
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 10 roşii
- 150 g orez
- 300 g fasole fideluţă
- sare
- piper
- 2 ouă
- pesmet
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Snitele cu tocatura de file de porc: Tăiaţi cotletele în felii subţiri, daţi-le cu sare şi piper după gust, apoi pudraţi-le cu făină, numai pe o parte şi daţi-le la rece.
Separat, tăiaţi afumătura în cuburi mici, combinaţi-o cu sosul alb şi puneţi-o pe cotlete, pe partea prăjită. Treceţi-le apoi prin făină, ou bătut, pesmet şi prăjiţi-le în ulei.
Aşezaţi şniţelele pe platou, garnisiţi-le cu fasolea fideluţă, fiartă, trecută prin unt şi cu roşiile umplute cu orez fiert. Se servesc cu sos.
Pofta buna!
Cum Să Faci Slănină Afumată: Ghidul Complet Pentru Un Gust Autentic
Cum Să Faci Slănină Afumată: Ghidul Complet Pentru Un Gust Autentic din: slanina cruda, sare de mare, zahar, piper negru, boia, usturoi. Ingrediente: O bucată de slănină crudă, necondimentată Sare de mare sau sare de conservare Condimente opționale: zahăr, piper negru, boia, usturoi pudră etc. Lemn pentru afumare (de obicei, se folosesc cireș, fag) Echipament […]