Şniţele de miel cu salsa picantă de legume
PrinteazaŞniţele de miel cu salsa picantă de legume din: rosie, dovlecei, patrunjel, ceapa, sare, piper, sos tabasco, ulei de masline, pulpa de miel, unt, salata verde, otet balsamic alb, suc de lamaie, zahar, mustar.
Ingrediente:
- 1 rosie
- 200 g dovlecei
- 1 ceapa
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- putin sos tabasco
- 5 linguri ulei de masline
- 4 felii de pulpa de miel (cu os)
- 3 linguri unt
- 350 g salata verde
- 2 linguri otet balsamic alb
- 1 lingura suc de lamaie
- zahar
- 1 varf de cutit mustar
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele. Se taie în două roşia, se curăţă de seminţe şi se taie pulpa cuburi.
Se taie cuburi şi dovleceii, şi ceapa; toate se amestecă împreună cu pătrunjelul.
Se condimentează cu sare, piper şi sos tabasco, apoi se înglobează 1 lingură de ulei.
Se spală carnea, se şterge, se bate şi se condimentează. Se prăjeşte în unt 5-6 min. pe fiecare parte.
Intre timp se curăţă sa-lata verde. Se prepară un dressing din oţet, suc de lămâie, sare, zahăr, piper, muştar şi 4 linguri de ulei; se marinează salata în acest amestec.
Carnea se aşază pe farfurii alături de salată. Deasupra bucăţilor de carne se repartizează salsa.
Şniţele de miel cu salsa picantă de legume
Pofta buna!