Şniţele de miel cu salsa picantă de legume

Printeaza

Şniţele de miel cu salsa picantă de legume din: rosie, dovlecei, patrunjel, ceapa, sare, piper, sos tabasco, ulei de masline, pulpa de miel, unt, salata verde, otet balsamic alb, suc de lamaie, zahar, mustar.

Ingrediente:

  • 1 rosie
  • 200 g dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • putin sos tabasco
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 felii de pulpa de miel (cu os)
  • 3 linguri unt
  • 350 g salata verde
  • 2 linguri otet balsamic alb
  • 1 lingura suc de lamaie
  • zahar
  • 1 varf de cutit mustar

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele. Se taie în două roşia, se curăţă de seminţe şi se taie pulpa cuburi.

Se taie cuburi şi dovleceii, şi ceapa; toate se amestecă împreună cu pătrunjelul.

Se condimentează cu sare, piper şi sos tabasco, apoi se înglobează  1 lingură de ulei.

Se spală carnea, se şterge, se bate şi se condimentează. Se prăjeşte în unt 5-6 min. pe fiecare parte.

Intre timp se curăţă sa-lata verde. Se prepară un dressing din oţet, suc de lămâie, sare, zahăr, piper, muştar şi 4 linguri de ulei; se marinează salata în acest amestec.

Carnea se aşază pe farfurii alături de salată. Deasupra bucăţilor de carne se repartizează salsa.

 

 

Şniţele de miel cu salsa picantă de legume

Snitele_de_miel_cu_salsa_picanta_de_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.