Somon salbatic cu sos de miere si mustar
PrinteazaSomon salbatic cu sos de miere si mustar din: zahar, sare, piper, coriandru, ienupar, somon salbatic, marar, mustar cu boabe, miere, otet, vin, ulei, sare, piper, unt, salata verde.
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de sare grunjoasă
- 4 boabe de piper
- 4 boabe de coriandru
- 5 boabe de ienupăr
- fileuri de somon sălbatic cu piele, cca 1,5 kg
- 2 legături de mărar
- 4 linguri de muştar cu boabe
- 4 linguri de miere
- 4 linguri de oţet de vin alb
- 80 ml ulei
- sare
- unt clarificat pentru prăjit
- 150 g salată verde
Mod de preparare:
Zahărul se.amestecă cu sarea şi cu boabele zdrobite de piper, de coriandru şi de ienupăr. Cu acest mix se freacă bine peştele.
Pentru sos se spală restul mărarului, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Muştarul se amestecă cu mierea şi cu oţetul, apoi se înglobează uleiul. Se asezonează cu sare şi cu piper, după care se sporeşte cu mărarul.
Peste acest pachet se aşează o bucată grea de lemn, apoi se păstrează la rece 2 zile, pentru a se aromatiza. In acest răstimp, peştele trebuie uns cu zeama care va ieşi din el.Se spală o legătură de mărar, se scutură de apă şi se toacă mare, apoi se presară peste peşte.
Fileurile se aşează unul peste celălalt cu pielea în afară şi se înfăşoară strânsîn folie de aluminiu.
Fileurile de somon se curăţă de verdeaţa cu care au stat acoperite şi se porţionează. Apoi se prăjesc 1-2 minute în unt clarificat încins, cu pielea în sus. Se scot imediat din tigaie şi se aşează pe foi de salată curăţate şi spălate. La final se picură pe deasupra sos.
Somon salbatic cu sos de miere si mustar
Pofta buna!