Sorbet de piersici cu lamaie din: piersici, zahar, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 6 piersici proaspete ½ cana zahăr ½ ceasca suc de lamaie 1 praf sare Mod de preparare: Se curata piersicile de coaja, se taie bucati si se dau la congelator pana ingheata. Adaugati apoi la blender impreuna cu zahăr, suc […]
Sorbet de banane cu mango
PrinteazaSorbet de banane cu mango din: zahar, ceai, banane, limeta, lichior de limeta, mango, rom, suc de portocale.
- 5 linguri de zahăr din trestie
- 400 ml ceai verde proaspăt preparat (1 linguriţă de frunze de ceai la 200 ml apă)
- 6 banane
- 1 lămâie verde (limetă)
- 4 linguri de lichior de limetă
- 2 mango
- linguri de rom
- linguri de suc de portocale
Mod de preparare:
Zahărul se dizolvă în ceai. Se curăţă bananele, se zdrobesc grosier şi se amestecă cu ceaiul.
Se spală limetele apă fierbinte, se rade puţină coajă, apoi se stoarce zeama.
Se amestecă zeama şi coaja de limetă cu piureul de banane, după care se pasează întregul amestec şi se înnobilează cu lichiorul de limetă.
Se pune sorbetul într-un bol şi se lasă la congelator circa 8 ore, timp în care se amestecă de mai multe ori cu două furculiţe.
Mango se curăţă de coajă, se taie pulpa de pe sâmbure, apoi se taie cubuleţe.
Se amestecă romul şi sucul de portocală şi se toarnă peste cubuleţele de mango. Se lasă circa 30 de minute la marinat.
Sorbetul de banane se serveşte cu bucăţelele marinate de mango.
Sorbet de banane cu mango
Sorbet de pepene cu fistic din: pepene, fistic, fulgi de ciocolata, zahar, rom. Ingrediente: 100 g fulgi de ciocolată 70 g fistic, puţii pisat 1/2 pepene roşu (1/5 kg) zahăr 40 ml rom alb Mod de preparare: Taie pepenele în felii, îndepărteaza seminţele şi coaj pune miezul într-un blender. Pasează până obţii un piure. Adaugă […]
Pofta buna!