Sos alb cu pui, ciuperci si smantana

Printeaza

Sos alb cu pui, ciuperci si smantana din: piept de pui dezosat, ciuperci, smântână, supă sau lapte, amidon, ceapa, unt, nucşoară, piper, gălbenuşuri, cuburi concentrat de găină.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 300 g ciuperci
  • 200 g smântână
  • 1 litru supă sau lapte
  • 6 linguri amidon
  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • 1 vârf linguriţă nucşoară
  • piper
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 cuburi concentrat de găină

 

Mod de preparare:

Sos alb cu pui, ciuperci si smantana: Căleşti ceapa tocată mărunt în unt, adăugând, puţin câte puţin, apă, iar când devine sticloasă, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe şi ciupercile tăiate mărunt (feliuţe) sau le laşi întregi dacă sunt din conservă.

Când zeama lăsată de ciuperci (proaspete) s-a scurs, adaugi supa sau laptele, amidonul diluat în puţină supă şi concentratul de găină.

Laşi totul la fiert până ce se îngroaşă şi adaugi smântână amestecată cu gălbenuşurile, pipe­rul şi nucşoara (nucşoara este cea care dă savoare acestui preparat).

Mai dai supa într- un clocot şi o serveşti cu garnitură de orez cu bobul lung sau paste făinoase.

Acest preparat îl poţi face şi cu făină albă, în loc de amidon.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Saramură de pește cu ciuperci

peste, ceapa, rosie, ardei grasi, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ciuperci, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg pește (păstrăv, crap) 1 ceapă 1 roșie 2 ardei grași 1 ardei iute 2-3 linguri pastă de tomate 1-2 căței de usturoi cateva ciuperci ulei sare piper pătrunjel   Mod […]

Dulceață de salcam

 fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.