Sos de rosii cu margarina
PrinteazaSos de rosii cu margarina din: faina, rosii, margarina, verdeata, sare.
- 250 g făină
- 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion pastă
- 1,5 l supă de legume
- 200 g margarina
- 2 legături verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Se zdrobesc mai întâi roşiile cu puţină sare şi se pun la fiert în apă fierbinte. Când au fiert, se adaugă şi supa şi se lasă să dea în clocot.
In timpul fierberii se pun făina dizolvată dinainte în apă şi margarina proaspătă, amestecând bine, să nu se facă cocoloaşe. Se lasă să mai fiarbă încă 30-40 de minute.
In timp ce fierbe, îi puteţi da gust cu câţiva căţei de usturoi sau cu un fir de cimbru.
Când este gata sosul, se strecoară şi se serveşte cu verdeaţă tăiată mărunt.