Somon la Cuptor cu Ierburi și Sos Cremos de Lămâie din: fileuri de somon, ulei de masline, ierburi aromatice, coaja de lamaie, sare, piper, smantana, suc de lamaie, unt, usturoi. Această rețetă de somon la cuptor cu ierburi și sos cremos de lămâie este simplă și plină de arome. Ingrediente: 4 fileuri de somon proaspete […]
Sos mediteranean cu busuioc
PrinteazaSos mediteranean cu busuioc din: ulei de masline, ceapa, codite de telina, usturoi, morcovi, ciuperci, dovlecei, piure de rosii, supa limpede de pui, frunze de busuioc, otet.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, razuita
- 2 codite de telina, tocata
- 2 catei de usturoi, intregi necuratati
- 2 morcovi, razuiti
- 150 g ciuperci, tocate
- 2 dovlecei, razuiti
- 3 linguri piure de rosii
- 2×400 conserva de rosii in suc
- 600 ml supa limpede de legume
- cateva frunze de busuioc proaspat, rupt
- 1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc încinge uleiul şi şofează ceapa, ţelina, usturoiul îşi morcovul 10 min. Adaugă ciupercile, vânătă şi dovleceii şi ţine pe foc încă 5 min.
Stinge cu piureul de roşii, roşiile din conservă, supa de legume şi oţetul balsamic. Fierbe înăbuşit 30 min.
Când se mai răcoreşte pasează jumătate din cantitate şi apoi combină cu restul de sos.
Sos mediteranean cu busuioc
Pofta buna!
Gâscă la Grătar cu Sos de Merișoare
Gâscă la Grătar cu Sos de Merișoare din: piept de gasca, merisoare, miere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, cimbru sau busuioc. Ingrediente: 2 bucăți de piept de gâscă 200 g de merișoare proaspete sau congelate 2 linguri de miere 1 lingură de ulei de măsline 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare și piper negru […]