Sos pesto cu usturoi

Printeaza

Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan.

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc
  • 2 linguri de seminţe de pin
  • 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 120 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare

 

Mod de preparare:

Puneţi frunzele de busuioc împreună cu seminţele de pin, usturoiul şi sucul de lămâie într-un mixer, apoi amestecaţi timp de 30 de secunde.

Adăugaţi treptat uleiul de măsline, apoi adăugaţi şi amestecaţi parmezanul, fără să opriţi mixerul.

Turnaţi cu lingura puţin pesto peste paste sau peşte alb, de pildă cod rumenit (ca mai sus). Ornaţi cu frunze de busuioc şi serviţi restul sosului separat.

Dacă nu îl folosiţi pe tot, păstraţi-l într-un borcan închis, în frigider, nu mai mult de 10 zile.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.