Sos Worcester

Sos Worcester

Sos Worcester din: vin, ardei, boia, piper, sare, nucsoara, ienibahar. Ingrediente: 1/2 l vin roşu 1 ardei iute uscat 1/4 linguriţă boia iute 10 g piper măcinat 10 g ienibahar 2 cuburi mici din concentrat de vită 1/2 pahar de apă sare nucşoară rasă Mod de preparare: Intr-un vas, puneţi toate ingredientele enumerate mai sus, […]

Sos de smantana

Sos cu smantana si patrunjel

Sos cu smantana si patrunjel din: sparanghel, piept de pasare, ficat, galbenus, smantana, patrunjel. Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre 100 g vârfuri de spa­ranghel 1 piept de pasăre 60 g ficat de pasăre 2 gălbenuşuri pătrunjel verde 1 lingură bună cu smân­tână Mod de preparare: Intr-un vas, cu puţină apă şi sare, fierbeţi ficatul. […]

Sos de chili pentru friptura

Sos cu vin rosu

Sos cu vin rosu din: portocala, vin rosu, jeleu, unt. Ingrediente: 1 portocală 1/2 pahar cu vin roşu 1/2 lingură cu făină 2 linguri cu sos spaniol 1 linguriţă cu jeleu de coacăze 40 g unt Mod de preparare: Radeţi coaja de portocală şi fierbeţi-o 15 minute cu puţină apă. Strecuraţi-o apoi şi fierbeţi-o alte […]

Marinada condimentata din legume

Sos brun cu ciuperci

Sos brun cu ciuperci din: rosii, sos, piept de pui, ciuperci, vin, unt, sare. Ingrediente: 150 g roşii 3 linguri cu sos brun de pasăre 1 piept de pui fiert sau fript 100 g ciuperci 1 pahar mic cu vin roşu 30 g unt sare Mod de preparare: Tăiaţi julienne ciupercile şi pieptul de pui, apoi […]

Sos de unt cu vin

Reteta sos alb cu hrean

Reteta sos alb cu hrean din: supa, faina, sare, otet, zahar, smantana, unt, hrean. Ingrediente: 1/4 l supă 1/2 lingură cu făină sare 1 lingură cu oţet 1 linguriţă rasă cu zahăr 2 linguri de smântână 60 g unt 30 g hrean ras Mod de preparare: Din făină, unt şi supă pregătiţi un sos. Lăsaţi-l […]

Sos cu capere si vin

Sos cu capere si vin din: midii, unt, capere, sardele, vin, sare, unt, piper.   Ingrediente: 12 midii 1/4 l sos alb de peşte 2 gălbenuşuri 50 g unt sare piper alb 2 fileuri sardele 25 g capere câteva fire de asmăţui vin apă Mod de preparare: Sos cu capere si vin: Fierbeţi midiile pe […]

Sos de crustacee

Sos de mustar cu tarhon

Sos de mustar cu tarhon din: mustar, tarhon, capere, smantana, sare. Ingrediente: 1/4 l sos Bechamel (din făină şi lapte) 1 1/2 lingură cu muştar şi tarhon 1 linguriţă sos Worcester 30 g capere 1 lingură cu smântână sare Mod de preparare: Fierbeţi sosul pe baie de aburi, puneţi muştarul, caperele, sare şi la urmă […]

Sos saint bernard

Sos chaud-froid

Sos chaud-froid din: unt, faina, smantana, gelatina. Ingrediente: 60 g unt 50 g făină zeamă de la supa de pui şi de curcan 1 lingură bună de smântână 10 g gelatină Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele si sosul este gata. Cu acest sos îmbrăcaţi bucăţi de găină, medalioane de peşte fiert, homari, raci.

Sos spaniol

Sos spaniol din: faina, ulei, zarzavat, ceapa, usturoi, vin, boia, zahar, rosii, ciuperci, cimbru. Ingrediente: 100 g făină 100 ml ulei 150 g zarzavat 1 ceapa 4 căţei de usturoi 1 pahar cu vin puţină boia iute zahăr sare 500 g roşii 1/2 l supă 100 g ciuperci cimbru Mod de preparare: Faceţi un rântaş […]

Sos de raci

Sos bechamel delicios

Sos bechamel delicios din: lapte, faina, unt, sare. Ingrediente: 1/2 l lapte 2 linguri cu făină 60 g unt sare Mod de preparare: Intr-un vas, pe marginea plitei, combinaţi untul cu făina. Când amestecul începe să se aurească, stingeţi-l cu lapte, amestecaţi continuu să nu se formeze cocoloaşe şi fierbeţi sosul alb 5-6 minute în […]

Cremă englezească

Sos cu migdale

Sos cu migdale din: sos, piept de pui, smantana, migdale, sare. Ingreidente: 1/4 l sos suprem de pasăre 1 piept de pui fiert sau fript 1 cub de Knorr 1 lingură cu smântână sare 20 de migdale Mod de preparare: Curăţaţi migdalele de coajă şi pieliţă, spălaţi-le, apoi combinati-le, pasându-le cu 1 lingură de sos […]

Sos Rouille

Sos romanesc

Sos romanesc din: faina, grasime, ceapa, bulion, supa sau apa, sare. Ingrediente: 2 linguri făină 1 lingură grăsime (sau untdelemn) o ceapă tăiată mărunt o lingură bulion (sau roşii) supă sau apă sare   Mod de preparare Sos romanesc: Se amestecă bine bulionul, ceapa, faina, grăsimea sau untdelemnul rece şi apa sau supa, uşor caldă, […]

Hummus cu dovlecei

Reteta zilei: Hummus cu dovlecei si avocado

Hummus cu dovlecei si avocado din: dovlecei, usturoi, usturoi, chimion, suc de lamaie, ulei de masline, pasta tahini, avocado, sare de mare, rosii cherry, coriandru.   Ingrediente:  2 dovlecei 1 cățel de usturoi, tocat ½ linguriță chimion 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 2 linguri de ulei de măsline, plus mai mult pentru […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Reteta zilei: Sos pesto cu usturoi si parmezan

Sos pesto cu usturoi si parmezan din: usturoi, sare, piper, busuioc, nuci de pin, parmezan, ulei de masline. Poate iti place si: Sos de branza cu bacon si ardei iute Sos pentru friptura Ingrediente:  2 catei de usturoi, zdrobit ½ linguriță sare 1 linguriță de piper negru 1 cană frunze de busuioc 2 linguri de […]

Sos dip de branza

Maioneza cu lapte de soia

Maioneza cu lapte de soia din: lapte de soia, ulei, mustar, lamaie, sare. Ingrediente: 150 ml lapte de soia 300 ml ulei o linguriţă muştar o linguriţă zeamă de lămâie un praf de sare   Mod de preparare: In loc de gălbenuşuri, foloseşte 150 ml lapte de soia, 300 ml ulei, o linguriţă muştar şi […]

Maioneza din cartofi si telina

Maioneza din cartofi si telina

Maioneza din cartofi si telina din: cartof, telina, lamaie, mustar. Ingrediente: un cartof mare, curăţat de coajă o căpăţână potrivită de ţelină ulei zeama de lamaie o lingură de muştar apa   Mod de preparare: Se fierbe un cartof mare, curăţat de coajă, si o căpăţână potrivită de ţelină. Când legumele sunt bine fierte, se […]

Sos de prune

Sos de prune cu chilli

Sos de prune cu chilli din: prune, usturoi, cimbru, coriandru, fulgi de chilli, sare. Ingrediente: 1,8 kg prune 5 căţei de usturoi 10-15 crenguţe de cimbru 10 fire de coriandru 1 linguriţă cu coriandru pisat 1 linguriţă cu fulgi de chili sare   Mod de preparare: Spală prunele şi pune-le într-un vas cu gura largă. […]

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Reteta maioneza de post din pufuleti

Reteta maioneza de post din pufuleti din: pufuleti, ulei, mustar, lamaie. Ingrediente: jumătate de pungă de pufuleti cu sare 150 ml ulei o lingură de muştar zeamă de lămâie     Mod de preparare: Foloseşte jumătate de pungă de pufuleti cu sare, 150 ml ulei şi o lingură de muştar. Pune pufuleţii într-o sită mare […]

Cremă englezească

Reteta sos picant

Reteta sos picant din: ketchup. hrean, portocale, iaurt, tabasco. Ingrediente: 300 ml ketchup 1 lingură hrean 100 ml zeamă de portocale 150 ml iaurt gras 1 linguriţă tabasco   Mod de preparare: Se amestecă 300 ml ketchup cu 1 lingură hrean, 100 ml zeamă de portocale, 150 ml iaurt gras şi 1 linguriţă tabasco.

Telina cu avocado

Reteta sos de avocado

Reteta sos de avocado din: avocado, zeama de lamaie, iaurt, sare, usturoi, piper, oregano, busuioc. Ingrediente: 2 fructe de avocado 2 linguriţe zeamă de lămâie 150 ml iaurt gras sare usturoi piper lămâie oregano busuioc   Mod de preparare: Se pasează pulpa de la 2 fructe de avocado cu 2 linguriţe zeamă de lămâie. Se […]

Sos chaud-froid alb

Sos de aioli

Sos de aioli din: maioneza, iaurt, mustar, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 100 g maioneză 100 g iaurt gras 1/2 linguriţă muştar zeamă de lămâie sare piper 10 căţei de usturoi pisaţi   Mod de preparare: Se amestecă 100 g maioneză cu 100 g iaurt gras, 1/2 linguriţă muştar, zeamă de lămâie, sare, […]

Sos rece cu capere

Sos cu ton si capere

Sos cu ton si capere din: ton, capere, iaurt, sare, piper, boia. Ingrediente: 185 g ton din conservă 250 ml iaurt gras 50 g capere sare piper boia   Mod de preparare: Se pasează 185 g ton din conservă cu 250 ml iaurt gras şi cca 50 g capere. Se potriveşte de sare, piper şi […]

Sos de mere cu menta

Sos de mere cu menta din: mar, lamaie, menta, ceapa, iaurt, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 1 mar zeama de la 1/2 lămâie 1/2 legătură mentă tocată 1 ceapă franţuzească tocată 100 ml maioneză 150 ml iaurt gras sare piper   Mod de preparare: Se rade 1 măr decojit şi se amestecă împreună cu zeama de […]

Reteta zilei: Dressing pentru salate

Dressing pentru salate din: usturoi, otet, mustar dijon, maioneza, ulei de masline, sare lamaie, ansoa, sare, piper.   Ingrediente:  5-6 catei mari de usturoi 1 lingura otet de vin alb 1 lingurita mustar dijon 3 linguri maioneza 1/2 cană ulei de măsline 1/8 linguriță sare coaja rasa de la o lamaie, susl de la 1/2 […]

Sos de roşii

Reteta zilei: Sos de rosii coapte

Sos de rosii coapte din: rosii, ulei de masline, sare, zahar.   Ingrediente:  2 kg rosii 2 lingurițe de ulei de măsline 3 1/4 lingurite sare 3 3/4 lingurite zahar 2 linguri ulei de masline     Mod de preparare: Sterilizați borcanele. Se incalzeste cuptorul la 200C. Într-un bol mare, amestecati rosiile cu 2 lingurite […]

Reteta zilei: Sos de iaurt aromat cu legume proaspete

Sos de iaurt aromat cu legume proaspete din: maioneza, iaurt, suc de lamaie, usturoi, pasta de ansoa, sare patrunjel arpagic, coriandru, legume. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Anumite tipuri de legume, precum fasolea și lintea, pot ajuta la reducerea nivelului de […]

Sos de mere

Reteta zilei: Sos de mere cu scortisoara

Sos de mere cu scortisoara din: mere, unt, zahar brun, scortisoara. Poate te intereseaza si: Reteta sos de mere Sos de mere Sos de visine cu frisca     Ingrediente:  10 mere, decojite si taiate cuburi 3 linguri de unt nesărat, tăiat în bucăți 1/4 cana plus 2 linguri de zahăr brun scorțișoară, pentru servire […]

Tahini

Tahini din: susan, ulei, sare, boia. Tahini este un ingredient esențial în bucătăria mediteraneană și a Orientului Mijlociu, apreciat pentru textura sa cremoasă și gustul bogat. Preparat din semințe de susan, ulei, sare și, uneori, boia, tahini nu doar că adaugă savoare diverselor preparate, dar și oferă numeroase beneficii nutriționale. În spatele simplității sale aparente, […]

Salsa de mango

Salsa de mango

Salsa de mango din: rosie, mango, ceapa, castravete, sare, ardei, suc de chitra, coriandru. Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de roşie, tăiată o ceaşcă de mango proaspăt, curăţat de sâmburi şi mărunţit un sfert de ceaşcă de ceapă albă sau roşie, mărunţită un sfert de ceaşcă de castravete, mărunţit un sfert de linguriţă de sare […]

Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

Salsa simpla si rapida

Salsa simpla si rapida din: rosii, ceapa, sare, ardei. Ingrediente: patru ceşti de roşii, tăiate o jumătate de de ceaşcă de ceapă albă sau roşie, mărunţită două linguriţe de sare doi ardei proaspeţi, mărunţiţi   Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele laolaltă într-un vas. Puneţi salsa la frigider pentru aproximativ o oră, pentru a lăsa […]

Guacamole cu rosii coapte

Guacamole cu coriandru si chimen

Guacamole cu coriandru si chimen din: avocado, usturoi, lamaie, sare, boia, chimen, rosie, ceapa, coriandru. Ingrediente: două ceşti de avocado un căţel de usturoi, pisat două linguri de suc de lămâie un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de boia o linguriţă de chimen o jumătate de ceaşcă de roşiş, tăiată un […]

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb

Salsa de rosii cu porumb din: rosii, porumb, sare, ardei, ghimbir, suc de chitra, usturoi, coriandru, ulei. Ingrediente: trei ceşti de roşii cherry, tăiate în jumătate o jumătate de ceaşcă de porumb pe ştiulete o jumătate de linguriţă de sare o lingură de ardei, mărunţit o lingură de ghimbir proaspăt, râşnit o lingură de suc de […]