Sos de conopida murata

Sos de conopida murata

Sos de conopida murata din: conopida murata, ulei, oua, mustar, sare, piper. Ingrediente: 200 g conopidă murată 150 ml ulei 2 ouă 50 g muştar sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Fierbi tare un ou. Faci maioneza din gălbenuşul fiert, gălbenuşul crud, linguriţă de muştar şi uleiul turnat picătură cu picătură, până când […]

Sos picant din boabe de fasole

Sos picant din boabe de fasole

Sos picant din boabe de fasole din: fasole boabe, untdelemn, mustar, lamaie, ardei iuti, usturoi. Ingrediente: 150 g fasole boabe 150 ml untdelemn 2 linguri muştar zeama de la 1 lămâie 3 ardei iuţi 4 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi bine fasolea, pe care ai avut grijă să o înmoi pe seara […]

Legume cu sos remulad

Legume cu sos remulad

Legume cu sos remulad din: morcovi, patrunjel, praz, telina, broccoli, conopida, fasole, sare, oua, ulei, mustar, lamaie. Ingrediente: 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de praz 1 ţelină de dimensiune medie câte 4-5 bucheţele de broccoli şi conopidă 200 g fasole verde congelată sare Pentru sos: 4 ouă 100 ml untdelemn 2 linguri […]

Sos de rosii

Patatas bravas cu sos de rosii

Patatas bravas cu sos de rosii din: cartofi, boia, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, chili, usturoi, otet, zahar. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 1 linguriţă boia afumată 2-3 linguri ulei sare piper măcinat Pentru sos: 1 ceapă mică 50 ml ulei 400 g rosii decojite boia dulce afumată chili 2 căţei de usturoi 1 linguriţă […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Gaina rasol cu sos provensal

Gaina rasol cu sos provensal din: gaina, apa, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei, sare, piper, ulei, oua, otet, lamaie, mustar, zahar, ierburi de Provence. Ingrediente: 1 găină de aproximativ 1 1/2 kg 4 I apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cepe 1 ardei gras sare boabe de piper 1 pătrunjel verde […]

Salata de varza cu sos de iaurt

Salata de varza cu sos de iaurt

Salata de varza cu sos de iaurt din: varza chinezeasca, castraveciori murati, gogosari murati, patrunjel, marar, porumb, telina, cas sau telemea, salata verde, seminte de floarea-soarelui, sare, piper, smantana, mustar cu miere, boabe de mustar, suc de prune, sos dulce-acrisor. Ingrediente: 1 varză chinezească de circa 400 g 3 castraveciori muraţi 2 gogoşari muraţi 1 […]

Salata de cartofi cu sos verde de spanac

Salata de cartofi cu sos de branza

Salata de cartofi cu sos de branza din: cartofi, unt, castraveti murati, branza, smantana, iaurt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g cartofi 50 g unt 2 castraveţi muraţi Pentru sos: 200 g brânză dulce 50 g brânză sărată de oaie sau de capră 100 g smântână 100 g iaurt sare piper măcinat 1 legătură pătrunjel   […]

Sos intens aromat

Sos intens aromat

Sos intens aromat din: ulei, usturoi, rozmarin, masline, rosii, cinzano, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 1 lingură cu rozmarin proaspăt tocat 75 g măsline negre 400 g roşii cherry 75 ml cinzano sare piper pătrunjel proaspăt tocat   Mod de preparare: Incingi uleiul, adaugi rozmarinul şi usturoiul şi […]

Reteta zilei: Sos cald de branza

Sos cald de branza din: branza, cascaval, ardei iute, ceapa rosie, uli, coriandru, rosie, lapte, chips-uri tortilla. Sosul cald de brânză este un preparat delicios și reconfortant, perfect pentru a fi servit la ocazii speciale sau reuniuni de familie. Realizat dintr-o combinație de brânză și cașcaval topit, îmbogățit cu ardei iute și ceapă roșie pentru […]

Sos pesto cu somon si sparanghel

Sos pesto cu somon si sparanghel

Sos pesto cu somon si sparanghel din: sparanghel, spanac, parmezan, seminte, usturoi, ulei de masline, piper, paste, somon. Ingrediente: 225 g de sparanghel 1 mână de spanac 50 g de parmezan ras 1 lingură seminţe de pin 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline piper negru 500 g de paste 200 g de […]

Marinata pentru carnea de porc

Sosuri asiatice

Sosuri asiatice. Cele trei sosuri – sosul Hoisin, sosul de soia și sosul de stridii – sunt elemente fundamentale în bucătăria asiatică și nu numai. Aceste sosuri adaugă profunzime, umami și arome distincte preparatelor și sunt utilizate într-o varietate de moduri în gătitul asiatic și internațional. Sosul Hoisin este celebru pentru dulceața sa și aromele […]

Telina cu avocado

Sos de avocado si lamaie, cartofi picanti si chipsuri tortilla

Sos de avocado si lamaie, cartofi picanti si chipsuri tortilla din: avocado, iaurt, lime, lamaie, sare, piper, cartofi, ulei de masline, boia, chimion, tortilla. Mod de preparare: Se cojesc 4 1/2 fructe de avocado, iar pulpa jumătăţii rămase se amestecă într-un blender cu 250g de iaurt natural, sucul de la 1 lime şi de la […]

Reteta_sos_de_ou

Reteta sos de ou

Reteta sos de ou din: galbenus, vin alb, unt, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 3 gălbenuşuri  3 linguri cu vin alb 1/2 ceşcuţă cu unt toptit 1/2 lămâie  sare  piper   Mod de preparare: Aşază un castron deasupra unui vas cu apă fierbinte. Pune gălbenuşurile şi vinul şi bate energic pentru ca ouăle să nu […]

Inima cu sos de vin

Sos de rosii cu vin

Sos de rosii cu vin din: rosii, ceapa, otet, ulei, vin, suc de lamaie, busuioc, unt, sare, piper. Ingrediente: 6 roşii  1 ceapă  6 linguriţe cu oţet de vin alb 1/4 ceşcuţă cu ulei  2 ceşcuţe cu vin alb  3 linguri cu suc de lămâie 1 legătură de busuioc  3 linguriţe cu unt  sare  piper […]

Şodou cu ciocolată

Reteta sos de ciocolata

Reteta sos de ciocolata din: ciocolata, smantana, zahar, coniac, frisca. Ingrediente: 100 g ciocolată fină  5 linguri cu smântână  1 linguriţă cu zahăr  2 linguriţe cu coniac  4 linguri cu frişca bătută   Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuţit cu lama lată, taie ciocolata nu prea mărunt. Pune-o într-o crăticioară la foc mic ca […]

Tzatziki cu leurda si menta

Tzatziki cu leurda si menta din: iaurt de bivolita, castravete, leurda, menta.   Ingrediente: 200g iaurt de bivoliţă 1 castravete, curăţat de coajă şi de seminţe 4-5 frunze de leurdă 4 frunze de mentă   Mod de preparare: Tzatziki cu leurda si menta: taie castravetele cubuleţe mici şi se amestecă apoi cu leurda şi menta […]

Sos_de_avocado

Sos de avocado

Sos de avocado din: avocado, iaurt, patrunjel, suc de lamaie, ceapa, usturoi, ardei, ulei de masline, sare.   Ingrediente: 2 avocado  150 g iaurt  4 fire de pătrunjel  1 lingură cu suc de lămâie  1 lingură cu ceapă tocată 1/2 căţel de usturoi 1/2 ardei iute  2 linguri cu ulei de măsline  sare   Mod […]

Sos de ciocolată

Cum se prepara sosul de ciocolata

Cum se prepara sosul de ciocolata din: cacao, zahar, apa, ciocolata.   Ingrediente: 70 g cacao 200 g zahăr 300 ml apă 50 g ciocolată amăruie   Mod de preparare: Toate ingredientele, mai puţin ciocolata, se pun să fiarbă la bain-marie, amestecând continuu, iar când începe să dea în clocot, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele. […]

Raita de castraveti

Raita de castraveti din: castravete, smantana, iaurt, coriandru, menta, ardei, sare, piper, seminte, coriandru, menta. Ingrediente: 1 castravete de salată 200 g smântână grasă 200 g iaurt 4 linguri de creme double 1/2 de legătură de coriandru 1/2 de legătură de mentă 2 ardei iuţi verzi 1 ardei iute roşu sare piper 1 lingură de […]

Reteta sos de busuioc

Reteta sos de busuioc

Reteta sos de busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, busuioc, sare, piper. Busuiocul conține compuși antioxidanți, precum polifenoli și vitamina C, care ajută la combaterea stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice. Busuiocul conține uleiuri esențiale, cum ar fi eugenolul, care au proprietăți antiinflamatorii și pot ajuta la reducerea inflamațiilor din corp. […]

Reteta sos de ciuperci

Reteta sos de ciuperci – Sosul de ciuperci este un acompaniament delicios și versatil, perfect pentru a îmbogăți gustul preparatelor din carne, paste sau legume. Aromele sale bogate și textura catifelată fac acest sos ideal pentru o varietate de rețete. Prepararea sosului de ciuperci este simplă și rapidă, iar rezultatul final este mereu impresionant. Ingrediente […]

Sos de usturoi cu ulei de masline

Sos de usturoi cu ulei de masline

Sos de usturoi cu ulei de masline din: usturoi, ulei de masline, mustar, sare. Poate te intereseaza si: Sos dulce-acrisor picant Sos italian cu miere sos napoletan   Ingrediente: 6 căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă muştar sare     Mod de preparare: Se pisează usturoiul cu un praf de sare. […]

Sos dulce-acrisor picant

Sos dulce-acrisor picant din: usturoi, ulei de masline, pasta de tomate, boia, apa minerala, sare, piper, menta. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 5 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă boia iute 100 ml apă minerală piper sare mentă uscată zeama de lămâie   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi […]

Sos italian cu miere

Sos italian cu miere

Sos italian cu miere din: usturoi, ceapa, ardei, suc de rosii, ulei, busuioc, miere, sare. Ingrediente: 1/2 cană apă 1 căpăţână de usturoi 3 cepe mijlocii 1 ardei gras tăiat mărunt 1/2 litru suc de roşii 2 linguri ulei 1 foaie de dafin 1 linguriţă de busuioc 1 linguriţă de miere sare   Mod de […]

Maioneza din cartofi si telina

Reteta sos de legume

Reteta sos de legume din: apa, cartofi, telina, cimbru, salvie, praf de usturoi, sos de soia, ciuperci. Ingrediente: 4 ceşti apă 1 cartof 1 ceapă 1 ţelină 1/4 linguriţă cimbru 1/4 linguriţă salvie 1/4 linguriţă praf de usturoi 2 linguri sos de soia 100 g ciuperci   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele, în […]

Sos de maioneza cu frisca

Maioneza cu faina

Maioneza cu faina din: faina, mustar, apa, suc de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri făină 1-2 linguri muştar 150 ml de apă suc de lămâie ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecă făina cu câteva linguri de apă, având grijă să nu rămână formate cocoloaşe. Pune restul de apă la fiert, apoi […]

Reteta sos napoletan

Reteta sos napoletan din: suc de rosii, faina, ulei, piper, busuioc, tarhon. Ingrediente:  1 l suc de roşii 50 g făină 1 lingură ulei 5-6 boabe de piper 1 lingură busuioc 1 lingură tarhon   Mod de preparare: Se pune la fiert sucul de roşii şi, când dă în clocot, se încorporează făina, în ploaie. Se […]

sosuri

Sos alb delicios

Sos alb delicios din: margarina, faina, apa, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri de margarină 3 linguri de făină 2 ceşti de apă (zeamă de la zarzavat fiert) 1 linguriţă de zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: In trei linguri de margarină topită se pun trei linguri de făină, amestecând […]

Sos Rouille

Sos portughez

Sos portughez din: maioneza, rosii, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 400 g maioneză de pufuleţi 400 g roşii mari 50 g ulei 2-3 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşiile bine coapte se opăresc în apă clocotită şi, după ce s-au răcit cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se […]

Sos de raci

Reteta sos a la grec

Reteta sos a la grec din: ulei de masline, apa, zeama de lamaie, marar. Ingrediente: 1-2 linguri ulei de măsline 1 lingură de apă 1 linguriţă zeamă de lămâie mărar verde tocat fin   Mod de preparare: Amestecul acestor ingrediente se foloseşte cu succes la prepararea diverselor salate de crudităţi.

Vinegretă clasică

Reteta sos vinegreta cu tarhon

Reteta sos vinegreta cu tarhon din: ulei, lamaie, patrunjel, marar, tarhon, sare. Ingrediente: 100 g ulei zeama de la o lămâie 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură tarhon sare   Mod de preparare: Se amestecă zeamă de lămâie cu uleiul, se adaugă sa­rea şi verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă şi se serveşte la […]

Maioneza de mustar

Maioneza de mustar din: amidon, apa, mustar, suc de lamaie, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri de amidon 100 ml apă 2 linguri de muştar suc de lămâie ulei piper sare   Mod de preparare:   Maioneza de mustar: amestecă amidonul cu puţină apă, iar restul se pune la fiert şi, când dă în […]