Sos pentru supe

Sos de zarzavat

Sos de zarzavat din: cartofi, morcovi, pasta de rosii, ulei, verdeata. Ingrediente: 50 g cartofi 40 g morcovi 1 linguriţă pastă de roşii 10 g ulei verdeaţă   Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt se fierbe înăbuşit, după care se pasează. Se subţiază apoi cu pastă de roşii diluată cu apă şi se […]

Reteta maioneza de pufuleti

Reteta maioneza de pufuleti

Reteta maioneza de pufuleti din: pufuleti, ulei, lamaie, ceapa. Ingrediente: 1 pachet de pufuleţi de porumb (100-150 g) 1 cană ulei zeama de la o lămâie 1 ceapă mică rasă   Mod de preparare: Se pun pufuleţii în vasul în care urmează să se facă maioneza şi se udă bine cu câteva linguri de apă […]

Tomato salsa

Salsa – sos de rosii

Salsa – sos de rosii din: boia iute, boia de ardei dulce, pasta de rosii, apa, faina. Ingrediente: 1 linguriţă boia iute 2 linguri boia de ardei dulce 1 ceaşcă pastă de roşii 5 ceşti apă făină cât să îngroaşe compoziţia   Mod de preparare: Se fierb ingredientele împreună. Acest sos se poate folosi pentru orice […]

Sos picant de rosii cu masline

Sos de rosii si ciuperci

Sos de rosii si ciuperci din: ciuperci, ulei, ceapa, rosii, usturoi, boia, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau din conservă 50 ml ulei 1 ceapă 1 cutie de roşii tăiate cubuleţe 5 căţei de usturoi 2 linguriţe boia de ardei dulce sare piper puţin busuioc   Mod de preparare: Intr-o tigaie puneţi […]

Sos tartar

Sos tartar cu tarhon

Sos tartar cu tarhon din: maioneza, ceapa, capere, tarhon, sare, usturoi. Ingrediente: 300 g maioneză de pufuleţi 50 g ceapă 50 g capere sau 1 legătură tarhon 1 linguriţă sare 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: La maioneză se adaugă ceapa tocată foarte mărunt, după ce mai înainte a fost spălată şi stoarsă […]

Sos de cacao

Sos de cacao

Sos de cacao din: cacao, zahar, vanilie, margarina.   Ingrediente: 2 pachet de cacao (200 gr) 200 g de zahăr vanilie 200 g margarină Mod de preparare: Se face un sirop din: cacao, zahăr şi o cariă cu apă, care se pune la fiert. Când s-a format un sos gros ca smântână, se ia de […]

Reteta zilei: Sos cremos de avocado

Sos cremos de avocado din: avocado, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, apa.   Ingrediente:  1 avocado 1 cățel de usturoi proaspăt, decojit 1/2 lingura suc de lamaie 3 linguri ulei de masline 1/4 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru macinat apă   Mod de preparare: Într-un procesor de alimente adăugati usturoi, […]

Reteta zilei: Sos de rosii aromat pentru paste

Sos de rosii aromat pentru paste din: ulei de masline, ceapa, usturoi, busuioc, vin, pasta de tomate, apa, sare, zahar, piper, fulgi de chili.   Ingrediente:  1 lingura de ulei de masline 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi zdrobit 1 1/2 lingurite busuioc uscat 2 linguri vin 5 linguri pasta de tomate 1 cană […]

Ketchup cu usturoi

Ketchup cu usturoi

Ketchup cu usturoi din: rosii, ceapa, ardei, usturoi, hrean, boia, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3 kg roşii 1/2 kg ceapă 1 kg ardei 2 morcovi 4-5 că­ţei de usturoi hrean boia de ardei iute zahăr sare piper   Mod de preparare: Roşiile se spală, se usucă şi se taie bucăţi. Se dau prin maşina de […]

Sos Worcester

Reteta zilei: Sos Worcestershire

Sos Worcestershire din: usturoi, otet de mere, sos de peste, miere, melasa, pasta tamarin, praf de capa, praf de chili, cuisoare.   Ingrediente:  1 cățel de usturoi decojit 1/2 ceasca otet de mere 2 linguri de sos de pește 2 linguri de miere 1 lingura melasa 1 lingura pasta tamarin 1/2 linguriță praf de ceapa […]

Reteta zilei: Humus cu usturoi copt

Humus cu usturoi copt din: usturoi, naut, salata, suc de lamaie, apa, tahini, sare, ulei de masline.     Ingrediente:  7 catei de usturoi 1 cutie naut 1 cană salata 1/4 cana de suc proaspat de lamaie 2-3 linguri de apa 1/4 ceasca pasta tahini 1/2 linguriță sare ulei de măsline Mod de preparare: Se […]

Telina cu avocado

Reteta zilei: Sos de avocado cu coriandru si usturoi

Sos de avocado cu coriandru si usturoi din: gogonele, usturoi, ardei iute, avocado, coriandru, limeta, sare.   Ingrediente:  240 gr gogonele 1 cățel de usturoi, decojit 1 ardei iute mic, tocat 1 avocado 1/4 cană de frunze proaspete de coriandru 1/4-1/2 limeta, stoarsa 3/4 linguriță sare     Mod de preparare: În blender adaugati usturoi, […]

Mujdei de usturoi cu castraveti murati

Mujdei de usturoi cu castraveti murati

Mujdei de usturoi cu castraveti murati din: usturoi, sare, castraveti murati, maioneza. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi sare 2 castraveţi muraţi 1 lingură de maioneză   Mod de preparare: Usturoiul sfe curăţă şi se pisează foarte bine cu puţină sare. Se adaugă 2 castraveţi muraţi to­caţi mărunt, 1 lingură de maioneză de post.   Pofta […]

Sos de busuioc

Sos de busuioc – este o delicatesă aromată și versatilă, perfectă pentru a adăuga un plus de savoare mâncărurilor tale preferate. Fie că îl folosești pentru paste, salate, sandvișuri sau ca marinadă pentru carne, acest sos va transforma orice preparat într-o experiență culinară deosebită. Busuiocul proaspăt aduce o aromă intensă și plăcută, iar combinația cu […]

Reteta mujdei de usturoi

Reteta mujdei

Reteta mujdei din: usturoi, sare, ulei, otet. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi sare ulei otet   Mod de preparare: Usturoiul şe curăţă şi se pisează foarte bine cu puţină sare. Se adaugă după gust oţet, 2 linguri de ulei. Se poate adauga miere şi tarhon tocat.   Pofta buna!

Reteta de sos de rosii

Reteta de sos de rosii din: rosii, ulei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4-5 roşii 2-3 linguri de ulei 1 ceapă mică sare piper   Mod de preparare: Reteta de sos de rosii: Ceapa se curăţă, se dă pe răzătoarea fină şi se căleşte în uleiul încins. adaugă roşiile date pe râzătoare şi se fierb 10-15 […]

Sos japonez

Sos de castraveti cu cimbru

Sos de castraveti cu cimbru din: castraveti, ulei, ceapa, pasta de rosii, apa, cimbru, sare, piper. Castravetele conține aproximativ 95% apă, făcându-l o alegere excelentă pentru hidratare. Consumul de castravete poate ajuta la menținerea nivelului corect de hidratare în organism. Castravetele este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina C, potasiu […]

Reteta zilei: Sos de usturoi aromat

Sos de usturoi aromat din: usturoi, ulei, condimente, ulei de masline, bagheta. Sosurile au avut dintotdeauna un rol central în arta culinară, transformând și cele mai simple preparate în experiențe gastronomice complexe și memorabile. Printre acestea, sosul de usturoi aromat ocupă un loc deosebit, datorită combinației sale inegalabile de arome intense și textură fină. Această […]

sosuri

Sos de ceapa cu vin

Sos de ceapa cu vin din: ceapa, faina, ulei, apa, vin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3-4 cepe 1 lingură de făină 3-4 linguri ulei 1 ceaşcă de apă 1/2 pahar de vin zahăr sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Făina se amestecă cu […]

Sos de hrean

Reteta sos de hrean

Reteta sos de hrean din: hrean, mere, morcovi, sfecla, otet, sare. Ingrediente: 4 linguri de hrean ras 2 mere 2 morcovi 1 sfeclă roşie mică oţet sare   Mod de preparare: Hreanul, morcovii, sfecla şi merele se curăţă şi se rad pe răzătoarea mică. Se freacă cu oţet şi sare. Sosul este gata.   Pofta […]

Ardei iuti cu ceapa

Reteta zilei: Ardei iuti copti cu sos de usturoi

Ardei iuti copti cu sos de usturoi din: coriandru, ceapa verde, usturoi, maioneza, cheddar, paprika, sare, chimion, pipr cayenne, lapte, ardei iuti, uli, sare de mare.     Ingrediente sos:  1/4 cană de frunze coriandru 2 cepe verzi, felii 1 cățel de usturoi decojit 1 ceasca maioneza 1 ceasca cheddar 3/4 linguriță paprika 1/2 linguriță […]

Sos de mere

Sos de mere din: mere, faina, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură de făină 1 lingură de zahăr ulei sare   Mod de preparare: Merele se curăţă, se rad şi se înăbuşă până scade apa. Separat se rumeneşte făina în ulei, cu zahărul, sarea şi se stinge cu o cană de apă. […]

Reteta zilei: Hummus cu sos pesto

Hummus cu sos pesto din: naut, suc de lamaie, ulei de masline, tahini, sos pesto, sare, praf de usturoi. În lumea culinară modernă, combinațiile inovatoare și surprinzătoare de arome au devenit un element cheie pentru crearea unor preparate delicioase și sănătoase. Hummusul, o pastă de năut tradițională din Orientul Mijlociu, a câștigat popularitate globală datorită […]

Sos de ciuperci cu vin

Sos de ciuperci cu vin

Sos de ciuperci cu vin din: ciuperci, faina, apa, pasta de rosii, margarina, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de ciuperci 2 linguri făină 1/2 l supă sau apă 1 lingură pastă de roşii 3 linguri mărgăr­ina 1 pahar de vin sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală, se taie felii şi se trec […]

Retete

Sos de soia cu legume

Sos de soia cu legume din: soia, pasta de rosii, morcov, telina, ulei, ceapa, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 100 g soia mărunţită sau cuburi 2 cutii mici de pastă de roşii 1 morcov 1 ţelină mică 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 foaie dafin 1 fir de busuioc verde sare piper   Mod […]

Migdale cu fasole incoltita

Maioneza de fasole

Maioneza de fasole din: fasole, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă de fasole boabe 1 ceaşcă de ulei zeama de la o lămâie sare piper   Mod de preparare: Fasolea foarte bine fiartă se zdrobeşte cu lin­gura de lemn şi se trece prin sită. Apoi se adau­gă puţin câte puţin uleiul, zeama […]

Mujdei de usturoi cu nuca

Mujdei de usturoi cu rosii

Mujdei de usturoi cu rosii din: usturoi, sare, rosii, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi sare 2 rosii ulei patrunjel   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se pisează foarte bine cu puţină sare. Se adaugă 2 roşii decojite şi pasate, ulei şi pătrunjel tocat mărunt.   Pofta buna!

Sos de unt cu vin

Reteta sos alb

Reteta sos alb din: ulei, faina, apa, sare, piper.   Ingrediente: 1 ceaşcă de ulei 1 lingură de făină 1 ceaşcă de apă sare piper     Mod de preparare: Făina se adaugă în uleiul încins şi se lasă să se rumenească. Se adaugă puţin câte puţin apa, amestecându-se mereu, să nu iasă cocoloaşe. Se lasă […]

Cuiburi de castraveti cu unt de sardele

Sos de castraveti

Sos de castraveti din: castraveti, margarina, faina, apa, sare, piper. Castravetele conține aproximativ 95% apă, făcându-l o alegere excelentă pentru hidratare. Consumul de castravete poate ajuta la menținerea nivelului corect de hidratare în organism. Castravetele este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina C, potasiu și magneziu. Acești nutrienți sunt esențiali […]

Sos de patrunjel

Sos de patrunjel

Sos de patrunjel din: patrunjel, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 legături de pătrunjel 3 linguri de ulei coajă rasă de lămâie zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Pătrunjelul se spală, se opăreşte în apă clo­cotită 2-3 minute. Se scurge şi se pasează până se formează un piure. Se adaugă uleiul, zeama şi coaja […]

Maioneza de cartofi

Maioneza de cartofi

Maioneza de cartofi din: cartofi, ulei, zeama de lamaie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceaşcă de ulei zeama de la o lămâie muştar sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se fierb foarte bine în apă cu sare. După ce au fiert, cartofii puţin călduţi se fărâmă şi se adaugă puţin […]

Vinegretă clasică

Reteta sos vinegreta

Reteta sos vinegreta din: ulei, otet, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 ceaşcă de ulei 1/2 ceaşcă de oţet 2 ceaşcă de apă sare piper   Mod de preparare: Se amestecă uleiul, oţetul şi apa foarte bine. Se potriveşte de sare şi piper. Se poate adăuga verdeaţă tocată mărunt.   Pofta buna!