Maioneza

Reteta maioneza de post

Reteta maioneza de post din: apa, faina, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 ceşti de apă 2 linguri de făină 4-5 linguri de ulei zeama de la o lămâie 1-2 linguri apă rece sare piper   Mod de preparare: Se pune făina cu apa caldă la fiert şi se ames­tecă încontinuu până devine […]

Sos saint bernard

Sos de soia cu muraturi

Sos de soia cu muraturi din: gogosari, castraveti, soia, ulei, ceapa, pasta de rosii, apa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 gogoşari muraţi 3 castraveţi muraţi 50 g soia mărunţită 2 linguri ulei 1 ceapă 3 linguri pastă de roşii 1 ceaşcă de apă cimbru sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie […]

Lamaie Neyer

Sos de lamaie cu verdeata

Sos de lamaie cu verdeata din: ulei, lamaie, apa minerala, patrunjel sau marar, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă de ulei zeama de la o lămâie 1 ceaşcă de apă minerală 1 legătură de pătrunjel sau mărar sare piper   Mod de preparare: Se pune într-un vas uleiul şi se bate cu telul până se albeşte. […]

Sos japonez

Scordeala de cartofi

Scordeala de cartofi din: cartofi, usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 4 căţei de usturoi zeamă de lămâie 2 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în patru şi se fierb în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se fă­râmă […]

Sos Colbert

Sos cu nuci

Sos cu nuci din: nuca, paine, usturoi, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g nucă miezul de la o pâine mică 5 căţei de usturoi oţet 1 pahar de ulei sare piper   Mod de preparare: Miezul de pâine se înmoaie în apă rece şi se stoarce. Usturoiul se pisează, nucile se macină. Toate acestea […]

Sos ardelenesc de rosii

Sos ardelenesc de rosii

Sos ardelenesc de rosii din: suc de rosii, ceapa, boia, zahar, cimbru, tarhon, marar, vin, ulei, miere, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 l suc de roşii 1 ceapă boiâ zahăr cimbru tarhon mărar 1 pahar de vin ulei 1 linguriţă de miere oţet sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt […]

Sos tartar

Sos tartar cu vin

Sos tartar cu vin din: faina, margarina, ulei, mustar, vin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 lingură de făină 20 g margarină ulei muştar 1 pahar vin alb zahăr sare piper   Mod de preparare: Făina se amestecă cu apă călduţă, se adaugă margarina şi sarea. Se fierb 10 minute, amestecându-se încontinuu. Se ia de pe […]

Reteta maioneza de pufuleti

Maioneza de mustar

Maioneza de mustar din: mustar, ulei, otet. Ingrediente: 3 linguri de muştar 100 ml ulei oţet     Mod de preparare: Muştarul se subţiază cu puţin oţet, apoi se adaugă treptat uleiul, frecând încontinuu. La acest sos se poate adăuga o linguriţă de zahăr.   Pofta buna!

Sos de maioneza cu frisca

Maioneza de usturoi

Maioneza de usturoi din: usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare.   Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi ulei zeamă de lămâie (oţet) sare     Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se pisează foarte bine cu puţină sare. Se adaugă puţin câte puţin ule­iul, zeama de lămâie şi sarea.     Pofta buna!     […]

Reteta zilei: Vinegreta de lamaie cu miere

Vinegreta de lamaie cu miere din: usturoi, coaja de lamaie, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, mustar dijon, miere, ulei de masline. Vinegreta de lămâie cu miere este o combinație sofisticată și vibrantă de arome, ideală pentru a adăuga un plus de rafinament oricărei salate. Această rețetă echilibrează perfect aciditatea proaspătă a sucului de lămâie […]

Reteta zilei: Sos caramel

Sos caramel din: zahar, apa, smantana, unt, esenta de vanilie, sare de mare. Sosul caramel este o delicatesă decadentă și versatilă, perfectă pentru a înnobila o varietate de deserturi sau pentru a adăuga un plus de rafinament unei gustări simple. Această rețetă clasică combină zahărul caramelizat cu apă pentru a crea baza perfectă, la care […]

Reteta zilei: Sos cu branza cheddar

Sos cu branza cheddar din: unt, faina, lapte, cheddar, sare, praf de chili.   Ingrediente:  2 linguri unt 2 linguri de făină 1 cană lapte 180 gr cheddar, mărunțită ¼ linguriță de sare ¼ linguriță praf de chili       Mod de preparare: Se adauga untul si faina intr-o cratita de sos, amestecati bine […]

Sos de merişoare şi rodii

Sos de clementine, merisoare si Porto

Sos de clementine, merisoare si Porto din: merisoare, clementine, vin Porto, scortisoara, cardamom, zahar. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sos Alioli Cum se prepara sos Alfredo Sos de iaurt Ingrediente: 450g de merişoare, dezgheţate coaja rasă şi zeama de la 2 clementine 2 linguri de vin Porto 1 baton de scorţişoară 3 păstăi […]

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone

Sos de paine cu ciabatta si mascarpone din: ceapa, cuisoare, dafin, piper, lapte integral, ciabatta, unt, mascarpone, nucsoara. Ingrediente: 1 ceapă, tăiată pe jumătate 3 cuişoare 1 foaie de dafin 5 boabe de piper negru 1 litru de lapte integral 1 ciabatta (circa 270g) 25g de unt 2 linguri de brânză mascarpone un praf de […]

Curcan in sos de piper

Sos pentru friptura de curcan

Sos pentru friptura de curcan din: faina, supa, vin Marsala. Ingrediente: 2 linguri de făină cuburi pentru 700ml supă de găină sau supă de curcan preparată in casă 2 linguri de vin Marsala (opţional)   Mod de preparare: Indepărtează aproape toată grăsimea de curcan din tava în care a fost copt, cu excepţia a circa […]

Guacamole cu tortillas

Guacamole cu tortillas

Guacamole cu tortillas din: tortillas, ulei de malsine, avocado, su de lime, ceapa, coriandru. Ingrediente: 4 tortillas ulei de masline 2 avocado suc de lime 1 ceapa verde o legătură de coriandru   Mod de preparare: Se taie 4 tortillas de grâu în triunghiuri mici, se ung cu puţin ulei de măsline şi se coc […]

Sos verde cu usturoi

Reteta zilei: Sos de ceapa verde cu ghimbir si usturoi

Sos de ceapa verde cu ghimbir si usturoi din: ceapa verde, ghimbir, usturoi, sare, ulei de susan, ulei. Sosul este o alegere inspirată pentru a adăuga savoare și complexitate oricărui fel de mâncare. Realizat din ceapă verde proaspătă, ghimbir aromat și usturoi picant, acest sos se îmbogățește cu note de ulei de susan și un […]

Sos picant de rosii cu masline

Reteta zilei: Sos picant de rosii cu usturoi si coriandru

Sos picant de rosii cu usturoi si coriandru din: rosii, ceapa rosie, usturoi, coriandru, lime, ardei iute, chimen, oregano, sare de mare, zahar.   Ingrediente:  500gr rosii din conserva 1 ceapa rosie, tăiata bucăți 4 catei de usturoi ½ legatura coriandru sucul de la 1 lime ¼ ceasca ardei iute ½ lingurita chimen ½ linguriță […]

Sos de maioneza cu frisca

Maioneza de tofu

Maioneza de tofu din: tofu, ulei, apa, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 1 cană brânză tofu, zdrobită 1/4 cană ulei 1/4 cană apă 1 felie ceapă albă 1 căţel de usturoi 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Pui toate ingredientele în blender şi le mixezi bine, […]

Sos de mere cu cuisoare

Reteta sos de mere

Reteta sos de mere din: mere, zahar, sare, scortisoara, bulion, faina, anason, cuisoare.   Ingrediente: 3 mere potrivite, curăţate de coajă 1 lingură zahăr un vârf de cuţit de sare scorţişoară 1 foaie dafin 1 pahar bulion/pastă de roşii 1 lingură făină anason cuişoare   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le tai cuburi […]

Vinegreta de avocado

Vinegreta de avocado

Vinegreta de avocado din: avocado, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper, tarhon, patrunjel, ceapa verde. Ingrediente: 1 pulpa de la 1 avocado 75 g smântână 1 căţel de usturoi zeama de la 1/2 lămâie o mână de tarhon, pătrunjel şi ceapă verde sare piper 1-2 linguri apă rece     Mod de preparare: Intr-un tocător electric combină […]

Reteta zilei: Sos de branza

Sos de branza din: unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper cuisoare, dafin, ceapa, branza cheddar, suc de lamaie.   Ingrediente:  40 gr unt 40 gr făină 600 ml lapte 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa sare și piper pentru gust cuișoare proaspete frunze de dafin 1/2-1 ceapa, cubulete 115 gr brânză Cheddar mărunțită suc de lămâie […]

Reteta salata de dovlecei

Sos delicios de dovlecei

Sos delicios de dovlecei din: dovlecei, usturoi, tahini, lamaie, iaurt, menta, ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei mari, spălaţi 1 căţel mic de usturoi, zdrobit 1 lingură de tahini zeama de la 1/2 lămâie 1 lingură de iaurt grecesc 1 mână de mentă, frunzele desprinse şi tocate 1/2 linguriţă ulei de măsline, pentru servit   […]

Sos_de_caramel

Sos de caramel

Sos de caramel din: zahar, glucoza, apa, smantana, unt, sare. Ingrediente: Pentru 250 ml sos caramel: 200 g zahăr o lingură glucoză lichidă 65 ml apă 120 ml smântână pentru frişcă 20 g unt un praf de sare Mod de preparare: Amestecă zahărul, apa şi glucoza într-o oala cu pereţi dubli, pune pe foc si […]

Reteta_sos_de_guacamole

Reteta sos de guacamole

Reteta sos de guacamole din: avocado, usturoi, ardei, sare, piper, oregano, limete, menta. Ingrediente: 3 fructe de avocado 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben sare piper măcinat cu lămâie 1 ardei gras verde 1 ardei iute 2 linguriţe oregano tocat sucul de la 2 limete 1 linguriţă mentă tocată […]

Maioneza de post din pufuleti

Maioneza de post din pufuleti

Maioneza de post din pufuleti din: pufuleti, ulei, mustar, lamaie, sare, apa, usturoi. Ingrediente: 1 pungă pufuleţi 200 ml ulei 2 linguriţe muştar zeamă de lămâie sare apă usturoi   Mod de preparare: Zdrobeşti pufuleţii, adaugi puţină apă (1-2 linguri), omogenizezi şi adaugi muştarul. Incepi apoi să freci amestecul cu ulei (de preferat cu mixerul) […]

Maioneza

Reteta zilei: Sos de mustar cu maioneza si curry

Sos de mustar cu maioneza si curry din: maioneza, mustar, curry.   Ingrediente:  1 cană (225g) maioneza 1/4 ceasca (62g) muștar 1 lingura curry         Mod de preparare: Intr-un bol potrivit adaugati maioneza, mustar si curry. Amestecati foarte bine ingredientele pana se omogenizeaza. Serviti imediat sau dati la rece pana la servire. […]

Sos de ceapă

Reteta zilei: Sos de branza cu ceapa

Sos de branza cu ceapa din: ceapa, bramza cheddar, faina, ulei, apa.   Ingrediente:  1 ceapa, feliata 200 gr branza cheddar rasa 1 lingurita de faina 1 lingurita de ulei 1/2 cană de apă       Mod de preparare: Tocati ceapa. Incalziti ulei si gatiti ceapa 1-2 minute. Se adauga faina si gatiti la […]

Sos Bechamel

Reteta zilei: Sos bechamel de casa

Sos bechamel de casa din: unt, faina, lapte. Sosul Béchamel, cunoscut și sub numele de „sos alb”, este unul dintre cele mai vechi și mai respectate preparate din repertoriul culinar clasic francez. Originea sa se pierde în negura timpului, dar rafinamentul și versatilitatea acestui sos îl fac indispensabil în bucătăria de astăzi. Pregătit din doar […]

Reteta zilei: Salsa picanta de rosii cu pepene

Salsa picanta de rosii cu pepene din: pepene, sare, rosii, ardei iute, ceapa rosie, coriandru, suc de lime, sare, chips-uri tortilla.   Ingrediente:  2 cesti cuburi de pepene verde fără semințe 1 linguriță de sare 2 roșii, cubulete 1 ardei iute, fara semințe și tocat ½ ceapa rosie tocata marunt ¼ ceasca coriandru tocat suc […]

Caracatita in sos ragu

Caracatita in sos de oregano si vin alb

Caracatita in sos de oregano si vin alb din: caracatita, vin alb, ulei de masline, otet balsamic, dafin, ardei iute, oregano, lamaie, sare, piper. Ingrediente: o caracatiţă două pahare de vin alb 50 ml ulei de măsline două linguri de oţet balsamic 3-4 foi de dafin un ardei iute oregano lămâie sare piper   Mod […]