Sos brun pentru carne de vanat

Sos pesto cu parmezan si usturoi

Sos pesto cu parmezan si usturoi din: menta, busuioc, migdale, parmezan, ulei de măsline, coaja rasă de la lămâie, usturoi, sare si piper.   Ingrediente:  1 legatura menta 1 legatura busuioc 100 g fulgi de migdale 25 g parmezan ras 8 lg ulei de masline coaja rasa de la 1/2 lamaie 1 catel de usturoi […]

Sos tartar de casa

Sos tartar de casa din: ridichi, castraveti murati, capere, mustar dijon, maioneza. Ingrediente:  100g de ridichi 4 castraveciori muraţi, tocaţi 1 linguriţă de capere 1/2 linguriţă de muştar djion 3 linguri de maioneză Mod de preparare: Sos tartar de casa: Dă pe râzătoare sau toacă fin ridichile şi aşază-le pe un prosop curat de bucătărie. […]

Sos iute cu patrunjel si lamaie

Sos iute cu patrunjel si lamaie din: ardei iuţi verzi, apă, amidon, suc de lamaie, otet, zahar, sare, patrunjel.   Ingrediente:  4-5 ardei iuţi verzi 200 ml apă 1 lingură amidon 1 lingură suc de lămâie 1 lingură oţet 1 lingură zahăr sare pătrunjel tocat   Mod de preparare: Sos iute cu patrunjel si lamaie: Cureţi […]

Sos pesto cu nuca si parmezan

Sos pesto cu nuca si parmezan din: busuioc, usturoi, miez de nucă măcinat, ulei, parmezan. Ingrediente: 3-4 legături busuioc 4-5 căţei de usturoi 2 linguri de miez de nucă măcinat 120 ml ulei 50-70 g parmezan       Mod de preparare: Speli frunzele de busuioc şi le pui într-un blender, alături de căţeii de usturoi, miezul […]

Sos de ceapa caramelizata

Sos de ceapa caramelizata

Sos de ceapa caramelizata din: unt, ceapa, ulei, sare, zahăr brun, oţet balsamic. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapă 1 lingură ulei sare 3-4 linguriţe zahăr brun 1-2 linguri oţet balsamic Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi uleiul şi, când se încinge, căleşti ceapa. Presari zahărul, sare şi piper, torni şi oţetul balsa mic şi ţii la foc 30 […]

sosuri

Sos picant cu bulion si usturoi

Sos picant cu bulion si usturoi din: apa, bulion, ardei iuti, otet, amidon, sare, usturoi, zahar. Ingrediente: 200 ml apa 1 lingura bulion 6 ardei iuti 50 ml otet 1 lingura amidon sare 2 catei usturoi 1 lingura zahar Mod de preparare: Cureti de seminte, partial, ardeii si ii acoperi cu apa fierbinte, 15 minute. […]

Sos chili cu rosii si usuturoi

Sos chili cu rosii si usutroi din: ardei iuţi roşii, ardei iute galben, roşii, sare, boia iute, ulei, usturoi, apă. Ingrediente: 5 ardei iuţi roşii 1 ardei iute galben 3 roşii sare 1 linguriţă boia iute ulei 2 căţei usturoi 200 ml apă Mod de preparare:   Tai ardeii fâşii sau rondele, cu tot cu seminţe. Pisezi usturoiul […]

Sos tzatziki, de casa

Sos tzatziki cu menta si marar

Sos tzatziki cu menta si marar din: iaurt, usturoi, marar, sare, castravete, menta, ulei de masline. Ingrediente: 200 g iaurt 3 căţei usturoi 1 legătură mărar sare 1 1/2 castravete mentă 1 lingură ulei de măsline Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cas­travetele, apoi îl pui într-un bol, adaugi mărarul tocat fin şi menta mărunţită. […]

sosuri

Sos alb cu ardei si ridichi

Sos alb cu ardei si ridichi din: ridichi, ardei gras roşu, iaurt, smantana, usutroi, suc de lamaie, sare, marar. Ingrediente: 2 legături ridichi 1 ardei gras roşu 200 g iaurt 100 g smântână 3 căţei usturoi sucul de la 1 lămâie sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Speli şi cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi-l freci cu […]

Sos rosu cu bulion, vin alb si cimbru

Sos rosu cu bulion, vin alb si cimbru din: bulion, boia dulce, vin alb, cimbru, ulei, piper, zahar, sare.   Ingrediente: 500 ml bulion 1 linguriţă boia dulce 1 ceapă 50 ml vin alb 1 linguriţă cimbru 1 lingură ulei piper 1 linguri­ţă zahăr sare Mod de preparare: Sos rosu cu bulion, vin alb si […]

Sos mexican

Sos de hrean si smantana

Sos de hrean si smantana din: muştar, smântână, hrean ras, zeamă de lămâie, sare, piper.   Ingrediente: 1 linguriţă muştar 150 g smântână 2 linguri hrean ras zeamă de lămâie sare piper     Mod de preparare: Amesteci hreanul cu smântână şi cu muştarul. Adaugi, după gust, sare, piper şi zeamă de lămâie.   Pofta buna!     […]

Reteta zilei: Sos pesto cu broccoli

Sos pesto cu broccoli din: broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, nuci de pin, parmezan, suc de lamaie, paine de secara. Poate te intereseaza si:  Sos guacamole cu ardei iute Sos de fasole neagra cu coriandru Sos de rosii uscate cu crema de branza   Ingrediente:  4 cani broccoli 4-6 catei de usturoi 2 […]

Reteta zilei: Sos guacamole cu ardei iute

Sos guacamole cu ardei iute din: avocado, rosie, coriandru, ardei iute, suc de lamaie, sare. Poate te intereseaza si: Sos guacamole cu rosii si coriandru Sos guacamole cu pui in cuib de salata verde Sos guacamole cu usturoi Ingrediente:  3 catei de usturoi, necurățat 3 avocado 1 rosie, fara semințe, cuburi 1/4 ceasca coriandru tocat […]

Reteta zilei: Sos de fasole neagra cu coriandru

Sos de fasole neagra cu coriandru din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, fasole neagra, sare, chimen, suc de limeta, apa, coriandru, chips-uri tortilla.   Ingrediente:  1/4 ceasca ulei de măsline 2 cepe, tocate 4 catei de usturoi, curatat si tocat 2 ardei iuti, fara semințe și tocati 2 cutii fasole neagra, clătită și […]

Sos de rosii uscate cu crema de branza

Reteta zilei: Sos de rosii uscate cu crema de branza

Sos de rosii uscate cu crema de branza din: rosii uscate, crema de branza, smantana, maioneza, sos tabasco, sare, piper, ceapa verde.   Ingrediente:  1/4 cana de rosii uscate tocate 240gr crema de branza 1/2 ceasca smantana 1/2 cana maioneza sos Tabasco, dupa gust 1 linguriță de sare 3/4 lingurita piper negru proaspat macinat 2 […]

Sos mole cu cacao si banana

Sos mole cu cacao si banana din: cacao sau praf de roşcovă, ardei iute, banană, ceapa, sirop de agave, roşii, untdelemn de măsline, sare, scortisoara, cuisoare, sovârf, avocado.   Ingrediente: 2 linguri de cacao sau praf de roşcovă 1 linguriţă de ardei iute, curăţat de seminţe şi mărunţit 3 sferturi de ceaşcă de banană, feliată 2 linguri de ceapă, […]

sosuri

Sos de macadamia cu sirop de agave

Sos de macadamia cu sirop de agave din: nuci macadamia, sirop de agave, muguri de pin, suc de lămâie, sare, piper negru, usturoi pisat, apa. Ingrediente: 1/4 ceaşcă de nuci macadamia 1/2 de ceaşcă de muguri de pin 1 linguriţă de sirop de agave 2 linguri de suc de lămâie 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de piper negru 2 linguriţe de usturoi pisat (facultativ) 1/2 ceaşcă […]

Sos de rosii marinate cu usturoi si ierburi

Sos de rosii marinate cu usturoi si ierburi din: roşii uscate la soare, apa, rosii, ardei gras rosu, untdelemn de măsline, usturoi, stafide (agrişe, curmale sau mere, mărunţite), ierburi aromate, boia iute, sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de roşii uscate la soare 2 ceşti de apă, pentru înmuiat 2 ceşti de roşii, tăiate în bucăţi 1 ceaşcă de ardei gras roşu, mărunţit 2 linguri […]

Sos de menta

Crema de nuci caju cu manta

Crema de nuci caju cu manta din: nuci caju, avocado, menta, usturoi, sare, suc de lamaie, otet din cidru de mere, apă. Ingrediente: 1 ceaşcă de nuci caju 1/2 ceaşcă de avocado 1/4 ceaşcă de mentă proaspătă 1 linguriţă de usturoi pisat 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de suc de lămâie 1/2 linguriţă de oţet din cidru de mere 1/2 ceaşcă de apă […]

Inghetata cu mar si mango

Sos de coacaze cu mar si portocala

Sos de coacaze cu mar si portocala din: curmale deshidratate, coacăze, nuci, portocală mărunţită, măr, scorţişoară, suc de ghimbir. Ingrediente: 1 ceaşcă de curmale deshidratate 3 ceşti de coacăze 1 ceaşcă de nuci 1/2 ceaşcă de portocală mărunţită 1/2 ceaşcă de măr mărunţit 1 linguriţă de scorţişoară 1 linguriţă de suc de ghimbir       Mod de preparare: Puneţi curmalele la înmuiat în apă timp de treizeci […]

Desert

Sos de curmale cu fragi

Sos de curmale cu fragi din: fragi, curmale deshidratate, apa.   Ingrediente: 2 ceşti de fragi 1/2 ceaşcă de curmale deshidratate apă pentru amestecat   Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele într-un mixer. Adăugaţi, trep­tat doar atâta apă cât să ajute ingredientele să se combine într-un sos omogen.     Pofta buna!      

Sos caju cu găluşte de cartofi

Sos din muguri de pin cu nuci caju

Sos din muguri de pin cu nuci caju din: muguri de pin, nuci caju, untdelemn de măsline, usturoi, sare, verdeţuri proaspete sau deshidratate, apa. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de muguri de pin 1 ceaşcă de nuci caju, înmuiate în apă 2 linguri de untdelemn de măsline 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă de sare 2 linguri de verdeţuri proaspete sau o lingură de verdeţuri deshidratate apă pentru […]

Pesto de coriandru cu muguri de pin si usutroi

Pesto de coriandru cu muguri de pin si usutroi din: busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, usturoi, untdelemn de măsline, muguri de pin, sare.   Ingrediente: 1 ceaşcă de busuioc proaspăt 1 ceaşcă şi jumătate de coriandru proaspăt 2 căţei de usturoi, pisaţi 4 linguri de untdelemn de măsline 1 linguriţă de sare 1 ceaşcă de muguri de pin Mod de preparare:  Pesto de coriandru cu muguri de […]

Sos de zmeura cu nuca de cocos

Sos de zmeura cu nuca de cocos din: zmeură, miez de nucă de cocos, suc de nucă de cocos. Ingrediente: 2 ceşti de zmeură 1 ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără 1/4 ceaşcă de suc de nucă de cocos tânără     Mod de preparare: Intr-un mixer, amestecaţi zmeura cu miezul şi sucul de nucă de cocos, până […]

Marinata pentru carnea de oaie

Sos din seminte de susan negru si ciuperci

Sos din seminte de susan negru si ciuperci din: seminţe de susan negru, arpagic sau ceapă albă sau roşie, sos de soia, ciuperci portobello, suc de lămâie, sare, apa. Ingrediente: 1/2ceaşcă de seminţe de susan negru 2 linguri de arpagic feliat fin sau ceapă albă sau roşie mărunţită 1 lingură de sos de soia 2 ceaşcă de ciuperci portobello tocate 1 lingură de suc de lămâie 1/4 linguriţă […]

Sos Colbert

Sos de mustar cu nuci caju

Sos de mustar cu nuci caju din: seminţe de muştar, nuci caju, suc de lămâie, sirop de agave, sos de soia, praf de curcumă, oţet din cidru de mere. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de seminţe de muştar 1/2 ceaşcă de nuci caju 1/4 ceaşcă de suc de lămâie 2 linguri de sirop de agave 1 lingură de sos de soia 1 vârf de linguriţă de praf de […]

Sos proaspat pentru gratar cu rosii si sirop de artar

Sos proaspat pentru gratar cu rosii si sirop de artar din: roşii uscate la soare, ardei gras, sirop de arţar, roşii proaspete, oţet din cidru de mere, sare, sos de soia, usturoi, praf de ardei iute. Ingrediente: 1 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă 1 ardei gras 2 linguri de sirop de arţar 1 ceaşcă de roşii proaspete, tocate 2 linguri de oţet din cidru […]

Sos cu otet balsamic

Sos olandez cu ou si lapte

Sos olandez cu ou si lapte din: faină, lapte, unt, gălbenuşuri, supă de zarzavat, smântână. Ingredienete: 500 g faină 2,5 l lapte 500 g unt 12 gălbenuşuri 1,250 l supă de zarzavat 500 g smântână Mod de preparare: Se pune laptele să clocotească şi apoi se adaugă făina, dizolvată tot în lapte fiert,, dar răcit. In […]

Sos de mere cu miere

Sos de mere cu unt

Sos de mere cu unt din: mere, făină, zahăr, unt. Ingrediente: 2 kg mere 60 g făină 60 g zahăr 125 g unt     Mod de preparare: Merelor li se îndepăr­tează doar cozile şi seminţele, se taie în felii, se spală în apă rece şi se pun la fiert în puţină apă. O dată […]

Sos de legume cu unt si verdeata

Sos de legume cu unt si verdeata din: zeamă de supă de carne, morcovi, pătrunjel rădăcină, păstâmac, ţelină, unt, faină, verdeaţă, foi de dafin.   Ingrediente: 1,5 1 zeamă de supă de came, gata preparată 300 g morcovi 250 g pătrunjel rădăcină 200 g păstâmac 50 g ţelină 50 g unt 100 g faină 1 […]

Sos de chili pentru friptura

Sos de rosii cu verdeata

Sos de rosii cu verdeata din: faină, roşii proaspete sau bulion pastă, verdeaţă, supă de legume, unt, sare. Ingrediente: 250 g faină 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion pastă 2 legături verdeaţă 2,5 l supă de legume 200 g unt sare Mod de preparare: Se zdrobesc mai întâi roşiile cu puţină sare şi […]

Sos alb de ansoa

Sos alb din lapte

Sos alb din lapte din: făină, lapte, unt, sare. Ingrediente: 250 g făină 3 l lapte 250 g unt sare     Mod de preparare: Se pune laptele la fiert. Când începe să clocotească, se adaugă faina dizolvată dinainte în lapte, cald şi bătută bine cu telul. Se potriveşte gustul cu sarea şi untul şi se […]