Sos de branza cu sofran

Sos alb cu smantana si unt

Sos alb cu smantana si unt din: făină, lapte, unt, smântână, sare. Ingrediente: 250 g făină 2,5 l lapte 250 g unt 500 g smântână sare     Mod de preparare: Când laptele dă în clocot, se pune faina dizolvată în prealabil în lapte călduţ şi bătută bine cu telul. Se potriveşte gustul cu sare, […]

Sos de unt cu vin

Cel mai usor sos alb cu smantana

Cel mai usor sos alb cu smantana din: faină, smântână. Ingrediente: 100 g faină 1 kg smântână     Mod de preparare: Făina se dizolvă mai întâi în apă rece şi apoi se toarnă în circa 250 ml de apă clocotită şi se dă în fiert. Treptat, se adaugă smântână, âmestecând bine. Se mai fierbe […]

Reteta zilei: Sos pesto cu parmezan

Sos pesto cu parmezan din: spanac, usturoi, nuci de pin, parmezan, sare, piper, ulei de masline. Poate te intereseaza si: Sos de smantana cu patrunjel Sos iute de legume coapte Sos de rosii cu ardei iute si coriandru   Ingrediente:  1/2 legatura spanac, maruntit 3 catei de usturoi 1/2 ceașcă nuci de pin 1/4 cană […]

Reteta zilei: Sos de smantana cu patrunjel

Sos de smantana cu patrunjel din: condimente pentru supa de vita, ceapa uscata, praf de ceapa, piper, zahar, patrunjel, smantana. Poate te intereseaza si: Sos suedez Sos de ghimbir cu morcov si ulei de susan Sos alb cu smantana   Ingrediente:  4 lingurite condimente pentru supa de vită 2 linguri ceapa uscata, tocată 1 linguriță […]

Sos dip de branza

Sos suedez

Sos suedez din: galbenusuri, ulei, lamaie, sare, piper, piureu de mere si hrean.   Ingrediente: 6 gălbenuşuri 300 ml ulei 1 lămâie sare piper 250 g piureu de mere fără zahăr 1 lingură cu hrean ras   Mod de preparare: Din gălbenuşuri, ulei, zeama de lămâie, sare şi piper faceţţ o maioneză. La sfârşit adăugaţi […]

retete

Sos frantuzesc

Sos frantuzesc din: maioneza, marar, patrunjel, ceapa si albusuri.   Ingrediente: maioneza marar patrunjel ceapa albusuri de ou   Mod de preparare: Pregătiţi obişnuit o maioneză în care puneţi: mărar, pătrunjel şi ceapă tocată foarte fin. Adăugaţi apoi şi albuşurile fierte tăiate în cuburi mici.     Sos frantuzesc             […]

Sos cu hrean

Sos cu hrean din: hrean, paine, lapte, sare, piper, zahar, smantana si otet aromat.     Ingrediente: 1 lingura de hrean ras 100 g miez de paine lapte dulce sare piper zahar 2 linguri de smantana otet aromat     Mod de preparare: Sos cu hrean: Combinaţi 1 lingură cu hrean ras cu 100 g […]

Sos alb de ansoa

Sos italienesc

Sos italienesc din: galbenusuri, smantana, usturoi, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 6 gălbenuşuri tari 5 linguri de smântână legată 2 căţei de usturoi (mujdei) 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşurile cu usturoi, sarea, piperul şi smântână. Adăugaţi în această compoziţie uleiul picurat ca la maioneză.     Sos italienesc […]

retete

Sos rusesc

Sos rusesc din: galbenusuri, ulei, sardele, mustar, piper si otet.   Ingrediente: 4 galbenusuri fierte ulei 5-6 sardele 1 lingurita de mustar piper otet     Mod de preparare: Amestecaţi o maioneză realizată din 4 gălbenuşuri fierte şi ulei, cu 5-6 sardele fără oase trecute prin sită. Adăugaţi 1 linguriţă de muştar, piper şi câteva […]

Sosuri

Sos muselina

Sos muselina din: galbenusuri, ulei, apa rece, zeama de lamaie si smantana.     Ingrediente: 3 galbenusuri fierte 200 ml ulei 3 linguri cu apa rece zeama de lamaie 3 linguri de smantana     Mod de preparare: Faceţi o maioneză din: 3 gălbenuşuri fierte, 200 ml ulei, 3 linguri cu apă rece şi zeamă […]

Sos de branza cu sofran

Sos de ghimbir cu morcov si ulei de susan

Sos de ghimbir cu morcov si ulei de susan din: suc de morcovi, praf de ceapă, ghimbir, sos de soia, suc de lămâie, ulei de susan. Ingrediente: 2 ceşti de suc de morcovi 2 linguri de praf de ceapă 2 linguri de ghimbir 2 linguri de suc de lămâie 1/4 ceaşcă de sos de soia 1 lingură de ulei de susan Mod de […]

Sos de smantana cu hrean

Sos de smantana cu hrean din: smantana, mustar, hrean, zeama de lamaie, sare si piper.   Ingrediente: 200 g smantana 1 lingurita cu mustar 2 linguri cu hrean ras zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron: 200 g smântână, 1 linguriţă cu muştar şi 2 linguri cu hrean ras, zeamă […]

Sosuri

Sos cu galbenusuri

Sos cu galbenusuri din: galbenusuri, mustar, ulei, apa, zeama de lamaie, sare si piper.     Ingrediente: 2-3 galbenusuri fierte 1 lingurita de mustar 3 linguri cu ulei 2 linguri cu apa 2 linguri cu zeama de lamaie sare piper macinat   Mod de preparare: Sos cu galbenusuri: Zdrobiţi 2-3 gălbenuşuri fierte, frecaţi-le cu o […]

sosuri

Sosul scordolea

Sosul scordolea din: ulei, usturoi, miez de nuca, franzela, lamaie, piper si sare.   Ingrediente: 200 ml ulei 1 căpăţână de usturoi mare 200 g miez de nucă 200 g franzelă (fără coajă) 1 lămâie piper sare   Mod de preparare: Intr-un castron puneţi mujdeiul, adăugaţi miezul de franzelă, înmuiat în lapte şi bine stors, […]

sosuri

Sos alb cu smantana

Sos alb cu smantana din: unt, faina, apa, supa sau lapte, smantana, piper, nucsoara si sare.   Ingrediente: 30 g unt 50 g făină 500 ml apă, supă sau lapte 200 g smântână piper nucşoară sare   Mod de preparare: Incălziţi untul, puneţi făină şi căliţi-o pe marginea plitei, amestecând mereu până când aceasta se […]

Sos pentru supe

Sos de Bordeaux

Sos de Bordeaux din: vin rosu, cepe, unt, cimbru, dafin, sare, piper, bulion si faina.   Ingrediente: 250 ml vin roşu 2 cepe 75 g unt cimbru foi de dafin sare piper bulion din roşii făină   Mod de preparare: Tocaţi cepele mărunt şi căliţi-le în jumătate din cantitatea de unt. Când ceapa s-a topit, […]

retete

Sos delicios cu ciuperci

Sos delicios cu ciuperci din: vin rosu, unt, ciuperci, verdeata, sare, piper si faina.   Ingrediente: 1/2 l vin roşu 75 g unt 1 cutie de 400 g ciuperci verdeaţă sare piper 1 lingură cu făină   Mod de preparare: Tocaţi ceapa şi verdeaţa, apoi puneţi-le la fiert într-o cratiţa cu toata cantitatea de vin. […]

Sos Bercy

Sos Bercy din: vin alb, supa de carne, unt, cepe, sare, piper si patrunjel verde.   Ingrediente: 1 pahar cu vin alb 1/2 pahar cu supă de carne 75 g unt 2 cepe sare piper pătrunjel verde     Mod de preparare: Căliţi ceapa tocată mărunt cu jumătate din cantitatea de unt. Când aceasta devine […]

Fructe de mare in sos de rosii

Fructe de mare in sos de rosii si usturoi

Fructe de mare in sos de rosii si usutroi din: fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte), sare, piper negru, zeamă de lămâie,  sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei rosu si verde, ulei de masline, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii fără pieliţă, bulion de legume, seminţe de pin coconar, oţet, zahar. Ingrediente: 300 g fructe de mare […]

Reteta zilei: Sos iute de legume coapte

Sos iute de legume coapte din: rosii cherry, usturoi, ceapa, ardei iute, ulei de masline, coriandru, sare, suc de lamaie. Poate te intereseaza si: Sos Bechamel cu lapte si nucsoara Salsa verde cu mustar si menta Sos cremos din hrean   Ingrediente:  30 de rosii cherry 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 4-8 ardei iuti […]

Chutney cu rosii si coriandru

Chutney cu rosii si coriandru din: roşii, castravete, corinadru, seminţe de muştar galben şi negru, zeama de lamaie.   Ingrediente: 5 roşii, fără seminţe, tăiate cuburi 1/2 castravete, curăţat de coajă şi de seminţe, tocat cuburi 2 linguri corinadru, tocat 1/2 linguriţă seminţe de muştar galben şi negru zeama de la 1 lămâie     Mod de preparare: Combină […]

sosuri

Sos Bechamel cu lapte si nucsoara

Sos Bechamel cu lapte si nucsoara din: lapte, unt, făină cernută, nucşoară, sare. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Sos Bechamel (video) Sos Bechamel Sos bechamel cu caşcaval   Ingrediente: 1 litru de lapte 100 g de unt 100 g de făină cernută nucşoară 1 praf de sare   Mod de preparare: Pentru a prepara sosul Bechamel, […]

Marinata cu lamaie

Marinata de rozmarin, usturoi si lamaie

Marinata de rozmarin, usturoi si lamaie din: rozmarin proaspăt, usturoi, lămâi, piper negru. Ingrediente: 2 mâini bune de rozmarin proaspăt, zdrobit 6 căţei de usturoi, zdrobiţi 10 linguri de ulei de măsline 3 lămâi, tăiate în jumătate, stoarse şi cu coaja zdrobită piper negru proaspăt măcinat   Mod de preparare: Amestecaţi totul şi frecaţi carnea cu această compoziţie. Lăsati-o […]

Marinata asiatica cu ghimbir si ardei iute

Marinata asiatica cu ghimbir si ardei iute din: tulpini de iarbă lămâioasă, frunze de limetă kaffir, sos de soia, usturoi, ghimbir, ardei iute roşu, limete, ulei de măsline. Ingrediente: 2 tulpini de iarbă lămâioasă, zdrobite 1 mână mică de frunze de limetă kaffir, rupte în bucăţi 2 linguri cu sos de soia 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată de ghimbir de mărimea […]

Marinata alba

Marinata cu iaurt, menta si limeta

Marinata cu iaurt, menta si limeta din: iaurt organic, mentă proaspătă, limete, seminţe de coriandru, sare şi piper negru, ulei de măsline. Marinata cu iaurt, mentă și lime este o opțiune proaspătă și revigorantă pentru a da o notă de savoare și prospețime preparatelor tale. Această marinată este perfectă pentru carne, inclusiv pui și pește, dar poate fi folosită și […]

Reteta zilei: Chutney picant cu afine

Chutney picant cu afine din: otet de vin rosu, zahar, scortisoara, ienibahar, anason stelat, usturoi, ghimbir, ardei iute, afine, stafide, piper rosu, sare. Poate te intereseaza si: Chutney de ceapa rosie si vin Chutney rapid cu rosii proaspete si coriandru Sos chutney de ceapă   Ingrediente: 1 cană otet de vin rosu 1 cană zahar […]

Salsa verde cu mustar si menta

Salsa verde cu mustar si menta din: usturoi, capere, castraveciori cornişon muraţi (în oţet îndulcit), fileuri de anşoa, pătrunjel verde cu frunza lată, frunze de busuioc proaspăt, frunze de mentă proaspătă, muştar Dijon, oţet de vin roşu, ulei de măsline, sare de mare, piper negru. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, decojiţi 1 mână mică de capere 1 mână mică de castraveciori cornişon muraţi (în oţet […]

Sos caju cu găluşte de cartofi

Sos mentolat cu paine si mustar

Sos metolat cu paine si mustar din: mentă proaspătă, miez de pâine tocat, ulei de măsline extravirgin, muştar, otet de vin roşu. Ingrediente: 3 mâini de mentă proaspătă 1 mână de miez de pâine tocat ulei de măsline extravirgin sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 linguriţe de muştar oţet de vin roşu Mod de preparare: Tocaţi mărunt 3 […]

Salsa de rosii cu ansoa si hasma

Salsa de rosii cu ansoa si hasma din: roşii prunisoare foarte bine coapte, capere mici, haşma sau ceapă roşie, usturoi, pătrunjel, otet balsamic, ulei de măsline, ardei iute roşu uscat, fileuri de anşoa, castravete, piper, sare.   Ingrediente: 2 mâini bune de roşii prunisoare foarte bine coapte, fără seminţe şi tocate mărunt 1 mână bună de capere mici, înmuiate şi scurse 2 haşme mici sau […]

Sos de branza cu sofran

Sos cremos din hrean

Sos cremos din hrean din: hrean proaspat sau preambalat la borcan,crâme fraîche, sare de mare, piper negru, oţet de vin alb. Ingrediente: hrean proaspat sau preambalat la borcan crâme fraîche sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat oţet de vin alb Mod de preparare: fiind unul dintre cele mai minunate sosuri, hreanul cremos poate transforma complet o bucată simplă […]

sosuri

Sos de coriandru cu iaurt si ghimbir

Sos de coriandru cu iaurt si ghimbir din: iaurt simplu, frunze proaspete de coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iuţi verzi, lămâie verde, sare.   Ingrediente: 400 ml iaurt simplu 1 legătură cu frunze proaspete de coriandru 2-3 căţei de usturoi 1/2 dintr-o bucată de ghimbir de mărimea unui deget 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe sucul de la 1/2 de lămâie verde […]

Reteta zilei: Sos de rosii cu ardei iute si coriandru

Sos de rosii cu ardei iute si coriandru din: rosii, praz, ardei gras, usturoi, avocado, ardei iute, rosii cherry, coriandru, lamaie, ulei de masline, sare de mare, piper.   Poate te intereseaza si: Sos de rosii cu oregano si busuioc Sos cu roşii, cocos, castravete si lamaie verde Sos de rosii cu busuioc si usturoi […]