retete

Pasta de rosii cu ghimbir

Pasta de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, ghimbir, zahăr, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe ghimbir 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Legumele, spălate şi curăţate, se presează, timp de circa zece minute. Din amestecul omo­genizat bine, cu ajutorul unui mixer, se prepară un piure foarte fin. Se adaugă, sarea şi se pune […]

Sos curry cu ghimbir si curcuma

Sos curry cu ghimbir si curcuma din: ulei, ceapă, usturoi, rădăcină de ghimbir (pudră de ghimbir), de cardamon, ardei iute, pudră de curcuma, pudră de comino, pudră de coriandru, piure de roşii. Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapă tocată 4 căţei usturoi 4 cm rădăcină de ghimbir (1 linguriţă cu vârf de pudră de ghimbir) […]

retete

Sos de maioneaza cu piper si usturoi

Sos de maioneaza cu piper si usturoi din: usturoi, gălbenuşuri, ulei, oţet, boabe piper, sare. Ingrediente: 15 căţei usturoi 3 gălbenuşuri 250 g ulei 2 linguriţe oţet 15 boabe piper 1 linguriţă sare Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se pisează bine cu sarea, până ce se obţine o pastă fină. Se pune usturoiul pisat […]

Sos japonez

Sos de menta cu ceapa verde

Sos de menta cu ceapa verde din: mentă proaspătă, sare, ceapă verde, usturoi, zeamă de lămâie. Ingrediente: mentă proaspătă sare ceapă verde usturoi zeamă de lămâie Mod de preparare: Se curăţă şi se spală menta. Se amestecă bine în mixer, până ce devine o pastă. Imediat se adaugă puţină apă rece, usturoi curăţat, ceapa (partea albă) curăţată […]

Retete

Sos de crevete cu crutoane si usturoi verde

Sos de crevete cu crutoane si usturoi verde din: crevete, pâine, albuş de ou, făină, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, untură, usturoi verde, ulei de arahide. Ingrediente: 225 g crevete 100 g pâine 1 albuş de ou 2 linguriţe făină dizolvate în 3 linguriţe apă 1 lingură sos de soia 1/2 lingură sare 2 linguriţe […]

retete

Marinată fiartă pentru carnea de vânat

Marinată fiartă pentru carnea de vânat Pentru o raţă sălbatică, gâscă sau lişiţă: 200 ml apă, 100 ml oţet, 1/2 l vin roşu, 1 ceapă, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel (legumele se taie cât mai subţire), foi de dafin, 1 ramură de cimbru, boabe de piper şi de ienibahar, sare; se mai pot adăuga […]

Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat

Marinată pentru macerarea rapidă a cărnii de vânat In cazul în care avem vânat tânăr sau dacă avem nevoie să-l preparăm în aceeaşi zi în care a fost vânat, atunci, în loc să se pună carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapidă). Pentru 2-3 kg carne de […]

Guacamole picant cu rosii cherry

Guacamole picant cu rosii cherry din: avocado, coaja şi zeama de lămâie, ardei iute roşu, ceapă roşie, căţel de usturoi, iaurt natur, grisine. Ingrediente: 2 buc avocado coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 100 g roşii cherry, tăiate în două 50 g ardei iute roşu, tocat 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, zdrobit 200 g iaurt […]

Reteta zilei: Sos guacamole cu rosii si coriandru

Sos guacamole cu rosii si coriandru din: avocado, limeta, rosii, ceapa rosie, coriandru, ardei iute, sare de mare, parmezan. Poate te intereseaza si Sos guacamole cu usturoi   Ingrediente: 3 avocado 1 limeta 3 rosii 2 linguri ceapa rosie, tocata 2 linguri coriandru, tocat 1 ardei iute sare de mare, dupa gust ¼ lingurita parmezan […]

Sos cu castraveti cornison

Sos cu castraveti cornison din: castraveti cornison in otet, usturoi, galbenus de ou, mustar, patrunjel verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2-3 castraveţi cornison (în oţet) 2 căţei de usturoi 1 gălbenuş de ou 1 linguriţă de muştar pătrunjel verde sare, piper 200ml ulei   Mod de preparare: Se toacă castraveciorii, usturoiul şi pătrunjelul verde. Se […]

retete

Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat

Marinată cu legume crude pentru carnea de vânat Pentru 3 kg carne de vânat’: 100 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, boabe de piper şi ienibahar, foi de dafin, 1 ceapă, 1 telină (ceapa şi ţelina se taie în felii subţiri), 1 ramură de cimbru, 1 căpăţână de usturoi zdrobit, sare. Componentele se […]

Cum se prepara maioneza

Cum se prepara maioneza din: galbenusuri, ulei, zeama de lamaie, mustar, sare. Ingrediente: gălbenuşuri ulei zeamă de lămâie muştar sare   Mod de preparare: Cantităţile ingredientelor nu sunt prezentate, deoarece maioneza se prepară în funcţie de cantitatea de care avem nevoie. Minimum este dintr-un gălbenuş, o linguriţă de muştar, zeamă de lămâie, sare şi ulei, […]

Sos din ardei gras si mazare

Sos din ardei gras si mazare din: ceapă, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, mazare, rosii in bulion, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente:  o ceapă  un ardei gras roşu  un ardei gras galben  un ardei gras verde  100g mazăre  3 roşii în bulion  o lingură bulion  o lingură ulei  sare  piper Mod de […]

retete

Sos verde cu aroma de lamaie

Sos verde cu aroma de lamaie din: oua fierte, ulei, suc de lamaie, marar, tarhon, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 ouă fierte tari 1 lingură şi jumătate de ulei suc de lămâie frunze de mărar, tarhon, pătrunjel verde sare piper     Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se toacă mărunt albuşurile şi se […]

sosuri

Sos de ciuperci cu aroma de lamaie

Sos de ciuperci cu aroma de lamaie din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, faina, vin alb, apa, cuisoare, lamaie, patrunjel verde, cimbru. Ingrediente: 1 cutie mică de ciuperci 1 ceapă 1 căţel usturoi 3 linguri ulei 1 lingură făină 1 pahar de vin alb sec 1 pahar de apă cuişoare 1 lămâie pătrunjel verde cimbru Mod […]

retete

Sos delicios de muştar

Sos delicios de muştar din: mustar, faina, zahar, otet, smantana, unt, sare. Ingrediente: 400gr muştar 100gr făină 50gr zahăr 50ml oţet 300ml smântână 100gr unt sare, după gust Mod de preparare: Untul se pune la foc, iar după ce s-a topit, se adaugă făina şi se căleşte, fără a se rumeni. Se stinge cu smântână, […]

Cremă englezească

Sos cald de legume

Sos cald de legume din: morcovi, ceapa, telina, usturoi, patrunjel, cartofi, cimbru, piper, dafin, pasta de tomate, ulei, apa. Ingrediente: 100 g morcovi 100 g ceapă 50 g ţelină usturoi 2 rădăcini pătrunjel 100 g cartofi cimbru boabe de piper foaie de dafin 50 g pastă de tomate 75 ml ulei 1,2 l apă Mod […]

sosuri

Sos de hrean cu galbenus de ou

Sos de hrean cu galbenus de ou din: galbenus de ou, smantana, sare, otet, hrean.   Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura smantana sare otet 1 lingura hrean, ras   Mod de preparare: Se freacă 1 gălbenuş cu o lingură smântână. Se pune sare şi puţin oţet, după gust. La sfârşit se adaugă o lingură de […]

sosuri

Sos italian cu capere

Sos italian cu capere din: sardele, ton, capere, maioneza. Sos de ceapa caramelizata Sos pesto cu parmezan si usturoi Sos de rosii coapte cu usturoi       Ingrediente: fileuri de sardele 1 cutie ton capere maioneza   Mod de preparare: Se trec prin maşina de carne câteva fileuri de sardele, o cutie mică de […]

retete

Sos gustos de mere

Sos gustos de mere din: mere, faina, zahar, unt, margarina, smantana, sare. Ingrediente: 600 g mere 6 linguriţe de făină 3 linguri de zahăr 6 linguriţe de unt sau margarină 2 linguri de smântână sare Mod de preparare: Se curăţă merele cu un cuţit inoxidabil, se taie felii. Ca să nu se înnegrească, se freacă […]

sosuri

Sos delicios a la grec

Sos delicios a la grec din: ulei, sifon, suc de lamaie, verdeata, piper, sare.   Ingrediente: 6 linguri de ulei 1 pahar de sifon suc de lămâie verdeaţă piper sare     Mod de preparare: Intr-un castron se bate uleiul cu telul până când se tulbură. Se bate în continuare, adăugând sifonul, apoi sarea, sucul […]

Cremă englezească

Sos delicios aioli

Sos delicios aioli din: usturoi, galbenus, sare, zeama de lamaie, apa calduta. Sos verde cu usturoi Sos pesto cu nuci Sos simplu olandez Ingrediente: 4 catei de usturoi 1 galbenus sare zeama de lamaie apa calduta       Mod de preparare: Se strivesc într-un castronaş 4 căţei de usturoi, se adaugă un gălbenuş de […]

Reteta zilei: Sos de merisoare cu aroma de scortisoara

Sos de merisoare cu aroma de scortisoara din: zahar, apa, merisoare, suc de lamaie, scortisoara, gelatina, telina, mar, nuca. Poate te intereseaza si Sos de ardei iute   Ingrediente: ½ ceasca de zahar 1 cană de apă 350gr merisoare ½ lingura suc de lamaie ¼ linguriță scorțișoară 7gr gelatină 4 tulpini de telina 1 mar […]

sosuri

Sos cu ciuperci

Sos cu ciuperci din: ciuperci, faina, unt, zeama de carne, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g ciuperci 1 lingură de făină 2 linguriţe de unt 1 ceaşcă de zeamă de carne 2 linguri de smântână pătrunjel sare Mod de preparare: Ciupercile, spălate şi tăiate ca fideluţa, se înăbuşă pe foc într-o linguriţă de unt şi […]

retete

Sos delicios de tartar

Sos delicios de tartar din: galbenusuri, ulei, mustar, otet, castravete in otet, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 10 linguri de ulei 1 linguriţă de muştar 1 lingură de oţet 1 castravete în oţet pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se face o maioneză obişnuită, frecând gălbenuşurile, de la început, cu muştarul. Se adaugă uleiul, […]

sosuri

Sos de legume

Sos de legume din: morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, supa de legume, unt, ulei, sare, verdeata, dafin, otet, cimbru. Ingrediente: 400 g morcovi 100 g telină 20 g pătrunjel 300 g cartofi 500 g roşii supă de legume 6 linguriţe de unt sau ulei sare verdeaţă foaie de dafin oţet cimbru Mod de preparare: Legumele […]

sosuri

Sos de măsline

Sos de măsline din: masline negre, smantana. Sos picant cu hasmatuchi Sos cu ton     Ingrediente: cateva masline negre smantana     Mod de preparare: Se iau câteva măsline negre, se toacă foarte fin cu un cuţit. Se amestecă apoi cu o smântână groasă. Sos de măsline Pofta buna!   Sos pesto cu nuci […]

sosuri

Sos marinată cu lămâie

Sos marinată cu lămâie din: lamai, usturoi, ulei, capere, sare, piper, menta. Ingrediente: 3 lămâi 1 catel usturoi 100ml ulei câteva capere sare piper câteva foi de mentă   Mod de preparare: Se lasă să se macereze, 24 de ore în ulei, 2 lămâi tăiate felii, usturoiul, menta, capetele, se sărează şi se piperează. In […]

sosuri

Sos de smântână cu mărar sau tarhon

Sos de smântână cu mărar sau tarhon din: smantana, lapte, faina, marar, tarhon. Ingrediente: 2 linguri de smântână 1 ceaşcă de lapte 1 lingură de făină 1 lingură de mărar tocat sau o linguriţă de tarhon tocat sare suc de lămâie   Mod de preparare: Se dizolvă făina în câteva linguri de lapte rece. Restul […]

Chutney de ceapa cu vin rosu

Chutney de ceapa rosie si vin

Chutney de ceapa rosie si vin din: ceapă roşie, ulei de măsline, zahăr brun, vin roşu, oţet de vin roşu, sare, piper.   Ingrediente: 600 g ceapă roşie 2 linguri ulei de măsline 100-120 g zahăr brun 100 ml vin roşu 150 ml oţet de vin roşu sare, piper     Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă ceapa. Se […]

Sos de rosii cu cimbru

Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri

Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri din: roşii, ulei de măsline, crenguţe de ţelină, crenguţe de cimbru, sare.   Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 50 ml ulei de măsline crenguţe de ţelină crenguţe de cimbru 5 linguri sare   Mod de preparare: Speli roşiile, le opăreşti câteva minute în apă clocotită, apoi le treci prin jet […]

Chutney rapid cu rosii proaspete si coriandru

Chutney rapid cu rosii proaspete si coriandru din: rosii mari, ceapa rosie, criandru, ulei de măsline extra-virgin, cumin, sare.   Ingrediente: 6 rosii mari 1 ceapa rosie 1 legatura cu criandru 2 linguri ulei de măsline extra-virgin  1 linguriţă cumin măcinat  sare   Mod de preparare: taie cuburi roşiile. Se curăţă ceapa şi se toacă; se adaugă la roşii. toacă şi […]