Sos de mere cu stafide

Sos de mere cu stafide  din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa, taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si […]

Cum se prepara sos Tamarind Chutney

Chutney cu roşii, ceapă şi mere

Chutney cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere, paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1 kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei […]

Sos Supreme

Sos de merisoare cu vin

Sos de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar, merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10 boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau congelate     Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o oală şi adu- le la punctul […]

Sos Salsa roja

Sos salsa foarte picant

Combina 1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 catel  de usturoi zdrobit, 1 ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1 lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa foarte […]

Chutney de mere şi struguri

Chutney de mere şi struguri din: seminte de chimion, seminte de coriandru, boabe de mustar, ardei iute, ceapa, pudra de ghimbi, otet de cidru, mere, struguri, zahar si sare. Ingrediente: cate 1 linurita seeminte de chimion, de coriandru si boabe de mustar 2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati fin 2 cepe tocata fin 2 […]

Reteta zilei: Sos pesto

O reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan, sare, piper si ulei de masline extravirgin.   Ingrediente: 2 cani busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat 2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin   […]

Sos pentru paste

Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste

Sos de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii, sare.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare       Mod de preparare: Decojiti rosiile, se adauga in blender si se proceseaza pana la omogenizare. […]

Sos de pâine

Sos cremos de paine

Topeşte 30 g unt şi adaugă 1/2 ceapă, tocată, 6 cuişoare, 2 foi de dafin şi 1/2 nucşoară răzuită. Tine pe foc mic 15 min, amestecând frecvent. Stinge cu 600 ml lapte dulce şi 100 ml frişcă lichidă. Strecoară, pune din nou pe foc şi adaugă 125 g pesmet alb proaspăt. Fierbe înăbuşit 3 min […]

Reteta zilei: Sos de avocado cu seminte de dovleac picante

Sos de avocado cu seminte de dovleac picante din: avocado, ardei iute, ceapa, usturoi, branza feta, coriandru, suc de lamaie, ulei de canola, chimen, sare, seminte de dovleac, piper cayenne.   Ingrediente: 4 avocado , fara samburi si decojite 2 ardei iuti, fara semințe și tocat 2 cepe, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1 […]

Sos Chutney de mere si ceapa

Chutney de mere

Chutney de mere din: ceapa, mere, stafide, coriandru, boia de ardie iute, mix aromatic, sare, zahar si otet. Cu un gust şi picant, şi dul­ce, delicatesa de mere este ideală pentru sendvişuri cu brânză albă sau cedar, pentru fripturile de pui ori curcan sau în salatele cu ton şi maioneză (în acest caz, pune doar jumătate […]

Cum se prepara sos libanez de usturoi (video)

O reteta video despre Cum se prepara sos libanez de usturoi: Ingrediente: 1 garlic head 1 tbsp sea salt 1 cups (250ml) vegetable oil 1/2 cups (120ml) lemon juice Cum se prepara sos de usturoi libanez     Pofta buna! Reteta zilei: Sos pesto cu parmezan si usturoi   Sos pesto cu parmezan si usturoi din: usturoi […]

Sos de ierburi aromate

Sos de ierburi aromate din: ceapa verde, telina, patrunjel, marar, cimbru, hasmatuchi, coriandru, oreano, smantana, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 3 codite de ceapa verde cateva frunze de telina cateva frunze de patrunjel verde cateva frunze de marar verde cateva frunze de cimbru verde cateva frunze de hasmatuchi cateva frunze […]

Sos pentru supe cu usturoi

Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR

Sosul Bechamel este unul dintre cele cinci so­suri de baza ale gastronomiei. Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lap­te. Sosul trebuie să fiarbă bine pentru a nu ră­mâne făina crudă, laptele folosit trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, so­sul trebuie trecut prin […]

Reteta zilei: Sos picant cu rosii si coriandru – usor de preparat

Sos picant cu rosii si coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, usturoi, sare.     Ingrediente: 1 cutie rosii ¼ ceapa 1/2 buchet coriandru, proaspat 3 ardei iuti 1 catel de usturoi ¾- 1 lingurita de sare     Mod de preparare: Adaugati toate ingredientele intr-un blender. Procesati aproximativ 1 minut. Adaugati sare dupa […]

Sos delicios pentru gratar

Sos delicios pentru gratar din: ardei gras, ceapa, usturoi, bulion, miere, mustar, ketchup, vin rosu, supa din concetrat de pui, ulei, sare, piper. Ingrediente: un ardei gras o ceapa mica un catel usturoi 100 g bulion 3 linguri miere o lingurita mustar fin o lingura ketchup 100 ml vin rosu 250 ml supa din concentrat […]

Sos de mustar cu smantana

Sos de mustar cu smantana din: mustar, ceapa, unt, otet, smantana, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 lingurite mustar fin o ceapa medie 10 g unt otet 150 ml smantana de gatit 150 ml lapte sare piper   Mod de preparare: In unt topit, se pune ceapa la calit si, dupa ce s-a inmuiat, se toarna […]

Sos de smântână cu piper şi migdale

Sos de smântână cu piper şi migdale din: smantana, piper alb, unt, amidon, migdale. Ingrediente: 400 ml smantana de gatit o lingurita piper alb macinat o lingurita unt o lingurita amidon o lingura migdale feliate   Mod de preparare: Se pune untul într-o crăticioară si, când începe să se topească, se adaugă smântână si se […]

Chutney de mango cu cuisoare

Chutney picant de mango

Chutney picant de mango din: chimen, seminte de mustar negru, turmeric, mango, ceapa, caise deshidratate, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, otet de vin alb, zahar brun. Ingrediente: 1 lingurita chimen 1 lingura seminte de mustar negru 1 lingurita turmeric 6 bucati mango, curatate de coaja si sambure si tocate 3 cepe […]

Sos de vin rosu

Sos de vin rosu din: ceapa, concentrat de vita, vin rosu sec, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe mici un cub concentrat de vita 1/2 l vin rosu sec 30 g unt sare     Mod de preparare: Se căleşte în unt, 10 minute, ceapa tăiată foarte mărunt, iar concentratul se desface în puţină apă. […]

Reteta zilei: Sos Harissa

Sos Harissa din: ardei iute, ardei gras, usturoi, coriandru proaspat, sare, menta, coriandru uscat, chimen, ulei de masline, naut, carne de pui, peste, friptura de miel sau porc.     Ingrediente: 1 ardei iute mare 2 ardei grasi 12 catei de usturoi , cojit 1/2 ceasca coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita de sare 1 lingura […]

Chutney de mere cu ardei iute

Chutney de mere si dovleac cu ardei iute

Chutney de mere si dovleac cu ardei iute din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar negru, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar brun, otet din cidru. Ingrediente: 4 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate fin 100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri 1 ardei iute […]

Reteta zilei: Guacamole cu chips-uri

Guacamole cu chips-uri din: avocado, limeta, ceapa, usturoi, rosie, coriandru, ardei iute, sare, ulei, chipsuri.   Ingrediente: 1 avocado 1/2 limeta 1/2 ceapa 1 catel de usturoi 1 rosie coriandru proaspat ardei iute sare ulei chips-uri pentru servire   Mod de preparare: Taiati avocado pe jumatate si scobiti miezul. Stoarceti niste suc ​​de limeta peste […]

Salsa simpla

Salsa simpla din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente: 6 rosii bine coapte 2 cepe rosii 1 ardei iute 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline sare   Mod de preparare: Curăţăm ceapa, o spălăm şi o tocăm mărunt. O punem într-un bol, presărăm cu sare şi frecăm bine. […]

Reteta zilei: Sos proaspat de rosii

Sos proaspat de rosii din: ceapa, ardei gras, ardei iute, coriandru, usturoi, rosii, sare.   Ingrediente: 1/2 ceapa, taiata bucati 1/2 ardei gras taiat bucati 1-2 ardei iuti, fara seminte 1/2 cana coriandru 2 catei usturoi 4 cani rosii bcati, fara coaja sare, dupa gust   Mod de preparare: Fierbeți rosiile si lasati sa se […]

Reteta zilei: Salsa picanta

Salsa picanta din: gogonele, ardei iute, ceapa, sare, limeta, apa.   Ingrediente: 9 gogonele 2 ardei iuti verzi 1 ardei iute chili 1/3 cana ceapa tocata ½ lingurita de sare ½ limeta 1 cana cu apa     Mod de preparare: Spalati bine gogonelele si taiati in sferturi. Taiati ardeii iuti verzi si indepartati semintele. […]

Reteta zilei: Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna din: rosii, morcovi, ardei grasi, mere, ardei chili, ulei, otet, sare, zahar, usturoi.   Ingrediente: 7 rosii 10 morcovi 6 ardei grasi rosii 6 mere verzi 5 ardei chili 200 ml ulei 3/4 ceasca otet 2 linguri de sare 150 gr zahar 1  1/2 capatani de usturoi   Mod de […]

Reteta zilei: Dressing aromat

Dressing aromat din: oregano, patrunjel, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar, ardei rgas uscat, piper, busuioc, cimbru, sare, apa, otet, ulei. Ingrediente: 2 linguri de oregano uscat 1 lingura patrunjel uscat 1 lingura praf de usturoi 1 lingura praf de ceapa 1 lingura de zahar 1 lingura mix de ardei gras uscat 1 lingurita […]

Reteta zilei: Sos marinara

Sos marinara din: rosii cu busuioc, ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi, sare, frunze de busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 4 rosii 1/2 ceasca ulei de masline 4 bucati bacon, taiat cubulete 6 linguri de ceapa tocata 4 catei de usturoi, tocat sare dupa gust 12 frunze de busuioc proaspat oregano uscat piper negru, dupa gust […]

Sos aperitiv

Sos aperitiv din: rosii, gogosari, gogosari, ceapa, ceapa, ulei, zahar, foi de dafin, piper boabe, ienibahar, sare. Ingrediente: 3 kg rosii coapte 1 kg gogosari 2 kg gogosari copti 500 g ceapa 250 g ulei 2 linguri cu zahar 4 foi de dafin 1 lingurita cu piper boabe 1 lingurita cu ienibahar pisat 2 lingurite […]

Sos picant cu gogosari

Sos picant cu gogosari din: gogosari, ardei capia, ardei iute, telina, zahar, otet, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg ardei capia 3 ardei iuti 1 telina 5 linguri cu zahar 5 linguri cu otet 2 linguri cu ulei 2 linguri cu cimbru sare   Mod de preparare: Curata ardeii iuti de seminte […]

Sos pentru gratar

Sos pentru gratar din: ketchup, sos worchestershire, boia iute, usturoi, zahar tos, cimbru. Ingrediente: 300 ml ketchup 2 lingurite sos Worchestershire 2 lingurite boia iute 1 catel de usturoi, zdrobit 2 lingurite zahar tos 2 lingurite cimbru, tocat   Mod de preparare: Incalzeste treptat ketchup-ul cu sosul Worchestershire, boiaua, usturoiul si zaharul, amestecand continuu pana […]

Sos de lamaie si capere

Sos de lamaie si capere din: ulei de masline, zahar tos, mustar de dijon, lamai, ceapa, capere. Ingrediente: 80 ml ulei de masline un praf de zahar tos 1 lingura mustar de Dijon 2 lamai, curatate de coaja si taiate segmente 1 ceapa, tocata marunt 100 g capere scurse de lichid si clatite   Mod […]