Salsa cu ansoa si capere

Salsa cu ansoa si capere din: fileuri de ansoa, capere, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 1 lingura capere, scurse de lichid si zdrobite 1 catel de usturoi, zdrobit zeama de la 1 lamaie 100 ml ulei de masline 1 lingurita mustar de Dijon […]

Vinegreta de lamaie

Vinegreta de lamaie din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere, ulei de masline, piper.   Ingrediente: zeama si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri miere 100 ml ulei de masline 1 lingurita piper negru zdrobit   Mod de preparare:     Pune toate ingredientele intr-un borcan cu capac, potriveste gustul de sare […]

Pesto de busuioc

Pesto de busuioc din: busuioc, usturoi, nuci de pin, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 100 g busuioc 1 catel de usturoi, zdrobit 40 g nuci de pin, rumenite usor 30 g parmezan 100 ml ulei de masline   Mod de preparare: Pune toate ingredientele şi mărunţeşte-le în tocătorul electric până obţii o pastă. Adaugă ulei […]

Sos de cartofi dulci

Sos de cartofi dulci din: cartofi dulci, zeama de lamaie, usturoi, chilli, iaurt natur, chipsuri picante. Ingrediente: 3 cartofi dulci zeama de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit un praf de chilli 150 ml iaurt natur chipsuri picante   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Dă cartofii dulci la cuptor, […]

Sos de rosii cu ghimbir

Sos de rosii cu ghimbir din: rosii, ceapa, usturoi, foi de dafin, radacina de ghimbir, boabe de ienibahar, piper, zahar, otet, sare. Ingrediente: 4 kg rosii 2 cepe mari 4 catei de usturoi 4 foi de dafin 4 cm radacina de ghimbir 3-4 boabe de ienibahar piper 400 g zahar 250 ml otet 2 linguri […]

Sos de tomate cu găluşte de caşcaval

Sos de tomate picant

Sos de tomate picant din: rosii, piper negru, boia iute, sare, frunze de telina, otet din vin, seminte de mustar. Ingrediente: 4 kg rosii 2 linguri piper negru 1 lingura boia 2 lingurite ardei iute macinat sare cate 2 legaturi frunze de telian si de tarhon 150 – 200 ml otet din vin 1 lingurita […]

Sos picant pentru fripturi

O reteta delicioasa de sos picant cu: usturoi, ardei iute verde, sare, rosii, cimbru uscat, ulei, conserve. Ingrediente : 300 g usturoi 300 g ardei iuţi verzi 250 g sare 3 kg roşii 30 g cimbru uscat 200 ml ulei   Mod de preparare: Mai întâi, cureţi usturoiul şi speli ardeii şi roşiile. Dai prin […]

Sos picant cu tarhon

Sos picant cu tarhon din: rosii, telina, tarhon, piper, ardei iute, boia, sare, otet din vin. Inrgediente: 4 kg rosii 1 telina mare sau 1 legatura mare de frunze de telina 2 legaturi de tarhon 3-4 ardei iuti 2 linguri piper negru boia sare 100 ml otet din vin   Mod de preparare: Alegi roşii […]

Sos de ardei capia

Sos de ardei capia din: patlagele rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, busuioc, piper, tulpina de telina, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg patlagele rosii 1 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei capia rosii 500 g ceapa 2 legaturi busuioc 1/2 lingurita piper negru macinat 1 tulpina de telina cu frunze 3 […]

Sos dulce acrisor cu ienibahar

Sos dulce acrisor cu ienibahar  din: rosii, ceapa, otet din vin, zahar, piper, ienibahar, sare, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg rosii 750 g ceapa 250 ml otet din vin 250 g zahar 1 lingura piper negru macinat 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 lingura de sare 2 linguri boabe de mustar 3-4 […]

Sos de ardei cu usturoi si ceapa rosie

Sos de ardei cu usturoi si ceapa rosie din: ardei, rosii coapte, usturoi, suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa rosie, frunze de coriandru. Ingrediente: 2 ardei rosii, taiati in jumatate pe lungime 6 rosii coapte, curatate de seminte 1 catel de usturoi, zdrobit sucul de la 1 lime 1 […]

Sos pentru iarna

Sos pentru iarna din: rosii, ardei capia, frunze de telina, otet, zahar, ardei iute, busuioc uscat, piper negru, cimbru, sare. Ingrediente: 10 kg rosii carnoase 2 kg ardei capia 1 legatura frunze de telina 9 frunze de dafin 350 ml otet 350 – 400 g zahar 2-3 linguri ardei iuti uscati si rasniti 1 lingura […]

Sos din legume pentru iarna

Sos din legume pentru iarna din: gogosari, rosii, ceapa, morcovi, usturoi, radacina de patrunjel, zahar, foi de dafin, radacina de telina, ardei iute, sare de mare, cimbru, marar, ienibahar, scortisoara, cuisoare, bulion, otet. Ingrediente: 10 gogosari 10 rosii 7 cepe 7 morcovi 5 catei de usturoi 4 radacini de patrunjel cu tot cu frunze 4 […]

Reteta zilei: Sos pentru paste bolognese

Sos pentru paste bolognese din: amestec carne tocata, carnati, rosii in bulion, morcovi, ceapa, tulpini de telina, foaie de dafin, vin rosu, supa de legume, sare, zahar, ulei, paste.   Ingrediente: 800-900g amestec carne tocata (vita si porc) 4 carnati 700 ml rosii in bulion 2 morcovi 1 ceapa 2 tulpini de telina 1 foaie […]

Reteta zilei: Sos cu unt de arahide si ghimbir

Sos cu unt de arahide si ghimbir din: lapte, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, usturoi, ghimbir.   Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼ ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2 linguri otet de orez 1 catel de usturoi 1 lingura de […]

Bulion de rosii traditional

Bulion delicios de rosii cu miere

Bulion delicios de rosii cu miere din: rosii, miere. Ingrediente: 10 kg roșii aproximativ 10 linguri miere   Mod de preparare: Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită. Torni sucul obținut într-o oală mare sau în 2-3 vase mici. Fierbi sucul […]

Reteta zilei: Sos pesto cu broccoli si nuci de pin

Sos pesto cu broccoli si nuci de pin din: nuci de pin, broccoli, ardei iute, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare, paste.   Ingrediente: 1/2 ceasca nuci de pin 2 cesti broccoli 2 ardei iuti verzi 4 catei usturoi 1/2 ceasca branza parmezan rasa 2-3 linguri ulei de masline sare Paste fierte pentru servire   […]

Sos de rosii cu ardei iute si usturoi

Sos de rosii cu ardei iute si usturoi

Sos de rosii cu ardei iute si usturoi din: rosii, usturoi, ardei iute, sare, aspirine, otet, zahar, piper, cimbru. Poate iti place si: Sos de rosii coapte Sos de coacaze rosii Ingrediente: 5 kg roșii 300 g usturoi 300 g ardei iute 3 linguri sare mare, neiodată 3 aspirine 150 ml oțet 3 linguri zahăr […]

Reteta zilei: Dressing de coriandru

Dressing de coriandru din: coriandru, usturoi, seminte, sare, piper negru, ulei de masline, otet, limeta, maioneza, apa.   Ingrediente: 1 cana de coriandru proaspat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura de seminte de dovleac 3 lingurite de sare 1 lingurita piper negru 1 lingura de ulei de masline 1 lingura de otet ½ de […]

Sos delicios de rosii

Sos delicios de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, otet din vin alb. Ingrediente: 500 g rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper otet din vin alb   Mod de preparare: Se spală roşiile şi se crestează pielea cu un cuţit ascuţit. Se în […]

Ketchup cu usturoi

Ketchup de casă

Ketchup de casă din: rosii, ardei capia, usturoi, ceapa, telina verde, foi de dafin, tarhon, oregano, busuioc, praf de ghimbir, scortisoara, otet de mere, zahar. Ingrediente: 3 kg rosii 1,5 ardei capia usor iuti 6 catei de usturoi 6 cepe 1 snop de telina verde 4 foi de dafin 1 lingura tarhon uscat 1 lingura […]

Reteta zilei: Sos pesto cu nuci

Sos pesto cu nuci din: salvie, patrunjel, usturoi, piper, nuci, ulei de masline, lamaie, apa.   Ingrediente: 1 ceasca salvie 1 cana patrunjel 4 catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita piper negru 1 cana nuci ½ ceasca ulei de măsline 1 lamaie ¼ cana de apa   Mod de preparare: Adaugati salvia si patrunjelul intr-un […]

Sos Vinegreta cu smantana

Reteta zilei: Vinegreta de ierburi aromate cu mustar dijon

Vinegreta de ierburi aromate cu mustar dijon din: usturoi, ceapa, otet, suc de lamaie, mustar de dijon, miere, patrunjel, tarhon, cimbru, piper, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 catel de usturoi, tocat fin 1 ceapa, tocata 2 linguri de otet 1 lingura de suc proaspat de lamaie 1 lingura mustar de Dijon 1 lingura […]

Reteta zilei: Guacamole cu bacon

Guacamole cu bacon din: avocado, coriandru, usturoi, ardei iute, ceapa verde, suc de lamaie, sare, rosii, bacon. Ingrediente: 2 avocado, fara samburi, curatate 2 linguri de coriandru, tocat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura de ardei iute, tocat 1 lingura ceapa verde, tocata 1 lingurita suc de lamaie, proaspat stors 1 ½ lingurite sare […]

Reteta zilei: Sos barbeque de casa

Sos barbeque de casa din: ardei jalapeno, ardei serrano, ardei poblano, sos adobo, usturoi, ketchup, zahar brun, melasa, mustar, pasta de tomate, praf de ceapa, sos worcestershire.   Ingrediente: 3 ardei jalapeno 1 ardei iute serrano ½ ardei iute poblano 2 ardei in sos adobo 4 catei de usturoi 7 cupe ketchup 1 ¾ cani […]

Reteta zilei: Sos pesto din spanac si busuioc

Sos pesto din spanac si busuioc din: frunze de spanac, frunze de busuioc, nuci de pin, parmezan, ulei de masline.   Ingrediente: 2 cani frunze de spanac proaspete 2 cani frunze proaspete de busuioc 2 linguri usturoi proaspat tocat fin 2/3 ceasca nuci de pin 1 1/3 cana parmezan ras 2/3 cana ulei de masline […]

Ketchup cu usturoi

Ketchup de merisoare

Ketchup de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara, sare, piper.   Ingrediente: o ceapa de apa tocata coaja rasa si zeama unei portocale o cana de apa sau suc de portocale sau mere o punga de merisoare congelate jumatate de cana […]

Chutney de smochine

Chutney de smochine din: ulei vegetal, ceapa, ghimbir, zahar brun, otet de cidru de mere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, stafide, fructe uscate, seminte de mustar, scortisoara, cuisoare, sare, usturoi, piper cayenne, smochine. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o ceapa tocata o lingurita de ghimbir ras 2 treimi de cana de zahar brun […]

Salsa de gogonele

Salsa de gogonele din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, limeta.   Ingrediente: 2 cani de gogonele taiate jumatati o ceapa tocata 6 catei de usturoi 2 ardei iuti o mana de patrunjel o limeta     Mod de preparare: Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aşezaţi gogonelele şi jumătate din usturoi şi ceapă într-o […]

Sosuri delicioase: Tzatziki

Sosuri delicioase: Tzatziki din: castraveti, usturoi, iaurt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3 castraveti 3 catei de usturoi 500 g iaurt 1 lingura ulei de masline sare       Mod de preparare: Decojim castraveţii şi îi radem pe răzătoarea mică. Ii presărăm cu sare. După ce s-a dizolvat sarea, stoarcem uşor în pumni, pentru a […]

Salsa de piersici cu menta

Salsa de piersici cu menta din: ceapa de apa, zeama de limete, coaja de limeta, ardei iute, pierisic, menta, sare. Ingrediente: jumatate de ceapa de apa tocata marunt zeama si coaja a 2 limete 4 piersici coapte tocate marunt un ardei iute curatat de seminte si tocat marunt 2 linguri de menta (puteti inlocui cu […]

Harissa de ardei capia si rosii

Harissa de ardei capia si rosii din: ardei iute, usturoi, sare, chimion, coriandru, rosii uscate, ardei capia, ulei de masline.   Ingrediente: 100 g ardei iuti uscati un catel de usturoi o lingurita de sare jumatate de lingurita de chimion pisat o lingurita de coriandru uscat pisat 3 rosii uscate la soare un ardei capia […]