Sfecla cu nuci

Sfecla cu pesto de nuci

Sfecla cu pesto de nuci din: sfecla, dovlecel, ulei de masline presat la rece, sare, nuci, busuioc, zeama de lamaie.   Ingrediente: o sfecla medie 6 dovlecei 3 linguri de ulei de masline presat la rece sare dupa gust pentru pesto: o mana de nuci 2 maini de busuioc 3 linguri de ulei de masline […]

Crema de iaurt Raita

Crema de iaurt Raita din: iaurt, smantana, apa, chimen, castravete, marar, sare, piper. Ingrediente: 300 ml iaurt grecesc 100 ml smantana 1 lingura apa rece 1 lingurita chimen macinat 1 castravete mare marar sare piper     Mod de preparare: Speli castravetele si-l tai cubulete. Il amesteci cu iaurtul, smantana si apa. Condimentezi cu prafuld […]

Sos olandez

Reteta zilei: Sos olandez

Sos olandez din: galbenusuri de ou, unt nesarat, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 125g unt nesarat 2 linguri de suc de lamaie Sare si piper       Mod de preparare: Pune sucul de lamaie intr-un castron si asezonati cu sare si piper. Intr-o cratița, se incalzește untul pana […]

Dressing de marar

Dressing de marar din: ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, zeama de lamaie, marar, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 100ml ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet de vin alb 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri mărar proaspăt tocat 1 lingură cozi de ceapă verde tocate 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper […]

Reteta zilei: Sos de menta

Sos de menta din: frunze de menta, zahar, apa si otet.   Ingrediente: 5 g de frunze proaspete de menta ½ lingurita de zahar 1 lingura de apa clocotita 2 linguri de otet     Mod de preparare: Se toaca marunt frunzele de menta și se pun intr-un castron mic. Se presara zahar deasupra. Se […]

Reteta zilei: Sos de maioneza

Sos de maioneza din: galbenusuri de ou, otet de vin alb, mustar dijon, sare, ulei si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 galbenușuri de ou 1 lingura de otet de vin alb ½ lingurita de mustar Dijon ¼ lingurita de sare 150ml ulei 1 lingurita de suc ​​de lamaie     Mod de prepare: Intr-un […]

Reteta zilei: Sos de zmeura

Sos de zmeura din: zmeura si zahar pudra.   Ingrediente: 150g zmeura 45g Zahar pudra     Mod de preparare: Puneti zmeura și zaharul pudra in robotul de bucatarie si procesati pana la omogenizare. Strecurati intr-un bol pentru a elimina semintele de la zmeura. Serviti cu inghetata sau prajitura dupa preferinta.   Sos de zmeura […]

Reteta zilei: Sos Salsa verde

Sos Salsa verde din: gogonele, usturoi, ardei iute, ceapa, supa de pui, coriandru, piper negru, sare si oregano.   Ingrediente: 13 gogonele 4 catei de usturoi 2 ardei iuti jalapeno ½ ceapa 3 cesti supa de pui coriandru ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare oregano uscat   Mod de preparare: Se incalzeste o […]

Reteta zilei: Sos de arahide

Sos de arahide din: unt de arahide, radacina de ghimbir, otet de orez, zahar, sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, fulgi de ardei rosu si apa.   Ingrediente: 4 linguri de unt de arahide 1 lingurita de radacina de ghimbir proaspat, tocata 3 linguri de otet de orez 3 ½ lingurite de zahar […]

Reteta zilei: Sos de ciocolata

Sos de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.   Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt nesarat   Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau […]

Sos de portocale cu Grand Marnier

Reteta zilei: Sos de pere cu portocale si piure de mango

Sos de pere cu portocale si piure de mango din: portocale, para, fistic, scortisoara, coaja de portocala, lamaie si piure de mango.   Ingrediente: 2 Portocale 1 para fistic scortisoara Coaja de portocala 1 lamaie 1 lingura de piure de mango   Mod de preparare: Se taie para bucati. Adaugati suc de lamaie. Adaugati intr-un […]

Reteta zilei: Sos de paine

Sos de paine din: paine veche, lapte, ceapa, usturoi, foaie de dafin, smantana, cuisoare si nucsoara.   Ingrediente: 130g paine veche 400ml lapte 90g ceapa 1 catel de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri de smantana 6 cuisoare ¼ lingurita nucsoara rasa   Mod de preparare: Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Rupeti […]

Reteta zilei: Sos enchilada

Sos enchilada din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli, chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare si gust. Ingrediente: 3 linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2 lingurite […]

Pesto de patrunjel cu spaghete

Pesto de patrunjel cu spaghete din: seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 85 g seminte de pin 85 g de parmezan, dat pe razatoarea mare, plus extra pentru servit 3 catei de usturoi 70 ml ulei de masline extravirgin, plus extra pentru servit 75 ml ulei de […]

Reteta zilei: Salsa de rosii

Salsa de rosii din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, suc de limeta, coriandru, sare, piper, oregano si chimen. Ingrediente: 2-3 rosii taiate cubulete 1/2 ceapa rosie, tocata marunt 1 ardei iute jalapeño, fara seminte, tocat marunt 1 ardei iute Serrano, fara seminte, tocat marunt Sucul de la o limeta 1/2 ceasca coriandru tocat Sare si […]

Sos picant de rosii cu usturoi

Sos picant de roşii

Sos picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper. Ingrediente: 7 rosii bine coapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 1 ardei iute 1 lingurita zahar 1 pra de chilli 1/2 lingurita oregano uscat 2-3 […]

Reteta zilei: Sos Bechamel

Un sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust       Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati pana se formează o pasta. Se adauga […]

Sos Tzatziki

Sos Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de […]

Reteta zilei: Sos de mango

Sos de mango din: ulei, ghimbir, usturoi, chili, seminte de chimen, coriandru, chimen, curcuma, cardamom, cuisoare, scortisoara, sare, mango, zahar, otet. Un preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se poate servi cu carne de pui.   Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2 lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de […]

Reteta zilei: Sos de mere

Sos de mere din: mere, zahar, apa, suc de lamaie –  este un acompaniament excelent pentru friptura de porc. Sosul de mere este o componentă clasică a gastronomiei, apreciată atât pentru simplitatea, cât și pentru versatilitatea sa. Preparat din mere proaspete, zahăr, apă și suc de lămâie, acest sos îmbină armonios dulceața naturală a fructelor […]

Marinata pentru carnea de oaie

Sos dulce-acrisor cu zahar brun

Amestecă într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2 […]

Sos cu otet balsamic

Sos curry condimentat

Prăjeşte într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din 4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii […]

Sos de rosii cu usturoi si oregano

Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1 linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp de 20 de minute, […]

Sos bordelez

Sos de pui

Sos de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi, ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4 felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa, curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de usturoi, necuratata si taiata pe jumatate […]

Salsa de portocale

Salsa de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie, usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline.   Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2 cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe de coriandru pisate 3 linguri ulei […]

Sos saint bernard

Chutney de ceapa

Pune 8 cepe roşii feliate împreună cu 100 g de zahăr într-o cratiţă, acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie. Apoi toarnă 100ml de vin roşiu şi 100 ml oţet de vin roşu. Fierbe până când lichidul scade complet şi amestecul devine lipicios -aproximativ 10 minute. Adaugă 1 linguriţă […]

Sos de merisoare cu suc de portocale

Sos de merisoare cu suc de portocale –  este un acompaniament delicios și versatil, perfect pentru mesele festive sau pentru a adăuga un strop de savoare preparatelor din carne. Această rețetă clasică combină gustul acrișor al merisoarelor cu dulceața naturală și aromele vibrante ale portocalelor, creând un echilibru perfect de arome. Ideal pentru a fi […]

Sos de ceapa caramelizata

Sos de mustar

Sos de mustar. Mustarul este o plantă din familia Brassicaceae (familia cruciferelor) și este cunoscută pentru semințele sale mici și galbene sau negre, care sunt folosite pentru a produce pastă de mustar. Această pastă de mustar poate fi utilizată ca condiment pentru a adăuga un gust picant și aromă alimentelor. Mustarul este originar din regiunile […]

Sos de raci

Sos de coniac

Sos de coniac: pune 200 ml smântână într-o crăticioară pe foc. Adaugă 2-3 linguri de coniac şi amestecă. Adaugă sare şi lasă până dă în primul clocot. Pofta buna!    

Sos de linte

Sos de linte din: pasta de curry, nuca de cocos, coaja de lamaie, zahar brun, linte, coriandru si lipii. Ingrediente: 1-2 linguri pastă de curry 160ml lapte de nucă de cocos coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă cu vârf de zahăr brun 400g de linte scursă din conservă 1 mână de coriandru tocat […]

Sos chaud-froid alb

Sos chutney cu mere si ghimbir

într-o cratiţă se pun 200g de ceapă tocată, 200g de mere dulci decojite şi tocate, 400g de mere acrişoare decojite şi tocate, 25g de ghimbir tocat mărunt, 200g de zahăr şi 125ml de vin roşu. Se fierb la foc mic timp de 50 de minute, până când compoziţia se îngroaşă şi devine moale, apoi se […]

Reteta zilei: Sos Pesto cu paste

Sos Pesto cu paste – Sosul Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu cu branza si rosii. Ingrediente: 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este […]