Chutney din ceapa, struguri si pere

Chutney din ceapa, struguri si pere din: ceapa rosie, struguri, pere, rosii, otet de mere, piper, seminte de chimen, zahar, miere si hrean. Ingrediente: 15 cepe rosii 450 g struguri 400 g pere 250 g rosii 700 ml otet de mere 1/2 lingurita piper pisat 1 lingurita seminte macinate de chimen 450 g zahar 2 […]

Chutney de ceapa cu vin rosu

Chutney din stafide, struguri şi ceapă

Chutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa, lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere. Ingrediente: 250 g struguri 4 cepe mari 300 g lamaie 400 g zahar 100 g stafide 200 g coacaze rosii sau merisoare 50 g sare 1 ardei iute 60 ml otet de mere   Mod […]

retete

Sos Aioli cu lamaie si ardei iute

O reteta de sos aioli cu lamaie si ardei iute din: hrean, arde iute, suc de lamaie, frisca, maioneza, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 lingurita hrean ras 1 1/2 lingurita ardei iute tocat marunt sucul de la 1 lamaie 2 linguri frisca 120 ml maioneza facuta in casa sau cumparata 1-2 catei usturoi 1 lingurita […]

retete

Sos picant nefiert

Sos picant nefiert din: rosii, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, aspirine, otet, zahar, piper si cimbru. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat […]

Bulion cu miere

Bulion cu miere de albine

O reteta de bulion cu miere de albine din: rosii si miere. Ingrediente: 10 kg rosii aproximativ 10 linguri miere   Mod de preparare: Se spala rosii, se curata de cotoare si se trec prin separatorul de seminte si coji. Se toarna sucul obtinut intr-o oala mare sau in 2-3 vase mici. Se fierbe sucul […]

Dressing de castravete, chives şi iaurt

O reteta de Dressing de castravete, chives şi iaurt din: castravete, sare de mare, chives si iaurt grecesc. Ingrediente: 1 castravete 2 linguriţe sare de mare 1 lingură de chives tocat 300g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras)   Mod de preparare: Se taie castravetele în jumătate şi se scot seminţele cu o linguriţă. […]

Cum se prepara sos cajun (video)

O reteta video despre cum se prepara sos cajun, un sos deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1-2 spring onion, thinly sliced 1/2 lemon 1 tsp dijon mustard 1 tsp whole grain mustard 1 tsp worcestershire sauce 1/2 tsp hot sauce 2 mayonnaise 1 sprig of thyme 1 tsp parsley, chopped   […]

Sos de ardei

O reteta de sos de ardei din: ardei, rosii, usturoi, suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa rosie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 ardei rosii, taiati in jumatate pe lungime 6 rosii coapte, curatate de seminte 1 catel de usturoi, zdrobit sucul de la 1 lime 1 lingura ulei […]

Chutney de piersici

O reteta de chutney de piersici din: piersici, otet de mere, mar, ceapa rosie, zahar, lamaie, usturoi, ghimbir, chimen, cardamom, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 500 g piersici 240 ml otet de mere 1 mar mare decojit 40 g ceapa rosie 130 g zahar 1 lamaie 2 catei de usturoi 1 lingurita ghimbir ras 1 lingurita […]

Sos cu nuci si alune

Intr-o tigaie cu fundul gros, pune 50 g unt, patru linguri de zahăr tos şi două linguri de miere. Incălzeşte amestecând continuu, pâ­nă când zahărul se dizolvă. Fierbe la foc iute un minut şi adaugă o linguriţă de suc de lă­mâie şi 50 g nuci şi alune, tăiate mărunt.

Sosuri pentru inghetata: Sos de ciocolata

Pune la bain-marie 300 g ciocolată neagră, de menaj, şi 100 g zahăr. Incălzeşte uşor, amestecând continuu, până când zahărul se dizolvă. Adaugă 150 ml apă şi fierbe la foc iute timp de aproximativ 20 de minute, până când se îngroaşă. Pofta buna!  

Sos salsa pentru gratar

O reteta de sos salsa pentru gratar din: lamai, ulei de masline, cimbru, patrunjel, ceapa verde si salata verde creata. Ingrediente: 2 lamai, coaja si zeama 1 lingura ulei de masline 1 lingura cimbru proaspat 1 legatura de patrunjel, tocat 4 cepe verzi, taiate rondele fine 1 legatura salata verde creata, tocata foarte fin   […]

Retete

Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.

Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir din: ceapa rosie, stafide, ghimbir, usturoi, piper, cuisoare, boia si sare. Ingrediente Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir. 500 g ceapa rosie otet 50 g stafide 1 lingura ghimbir ras 2 catei de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 1/2 lingurita boia iute sare […]

Sos de mere cu hrean

O reteta de sos de mere cu hrean din: mere acrisoare, zahar praf, hrean, otet de mere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 mere acrisoare 2 linguri zahar praf 1 lingura hrean ras cat mai fin 2 linguri otet de mere 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Coaceti […]

Sos de hrean cu nuci sau migdale

O reteta de sos de hrean cu nuci sau migdale din: lapte, faina, nuci, hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 2 linguri nuci/migdale macinate 2 linguri hrean 1 lingurita zahar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi laptele şi turnaţi-l fierbinte peste făină. Amestecaţi pentru a obţine o compoziţie […]

Sos de patrunjel si coriandru

O reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt ceapa 4 linguri cu varf de patrunjel verde 4 linguri cu varf coriandru verde 400 ml supa de pui sau de zarzavat 2 linguri otet de mere […]

Sos quattro formaggi

Sos quattro formaggi din: unt, emmental, gorgonzola, cascaval de oaie, smantana, sare si piper.   Ingrediente: 50 g unt 60 g emmental 100 g gorgonzola 50 g cascaval de oaie 150 g smanata nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita) sare piper   Mod de preparare: Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de vaci si celelalte […]

Sos foarte picant

O reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 ml vin alb 1 lingura otet 1 ceapa 1 ramura de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingurita piper proaspat macinat 200 ml suc de rosii 1 ardei iute […]

Retete

Sos bolognez cu salvie si rozmarin

Sos bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa, salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de vita, usturoi, vin alb, sare si piper.   Ingrediente:  500 g carne de vita 2 tulpini de telina 4 cepe mari 4 foi de salvie 1 legatura plante aromatice (patrunjel, tarhon, marar) 2 […]

Sos de zmeură, căpşuni sau fragi

Sos de zmeură, căpşuni sau fragi

O reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura, capsuni sau grafi 250 ml vin alb 4 galbenusuri 200 g zahar   Mod de preparare: Curăţaţi fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după care […]

Sos de capere pentru peste

Sos de capere pentru peste

O reteta de sos de capere pentru peste din: unt, faina, zeama de lamaie, supa, capere, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt 2 linguri faina 2 linguri zeama de lamaie 400 ml supa de zarzavat sau de pui 2 linguri capere mari 2 linguri smantana sare piper   Mod de preparare: Topiţi untul […]

Sos de castraveti pentru somon

Sos de castraveti pentru somon

O reteta de sos de castraveti pentru somon din: castravete, smantana, suc de lamaie, ceapa, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete 1 cana smantana 1 lingura suc de lamaie 1 lingura ceapa rasa 1 legatura marar tocat marunt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi castravetele de coajă şi de seminţe. Radeţi-I cât mai […]

Sos cald cu unt si lămâie

Sos cald cu unt si lămâie

O reteta de sos cald cu unt si lamaie din: vin alb, ceapa, unt, smantana si lamaie. Ingrediente: 250 ml vin alb 1 ceapa 50 g unt 100 ml smantana 1 lamaie   Mod de preparare: Fierbeţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt în vin. Când au mai rămas doar 2 linguri de lichid în vas, […]

Sos de menta

Sos de menta

O reteta de sos de menta din: frunze de menta, frunze de patrunjel verde, cognac, smantana si sare. Ingrediente: 200 g frunze verzi de menta 1 lingurita frunze de patrunjel verde 150 g cognac 150 ml smantana sare   Mod de preparare: Pisaţi frunzele tăiate de mentă şi de pătrunjel într-un mojar, împreună cu puţină […]

Sos brun cu maduva de vitel

Sos brun cu maduva de vitel

O reteta de sos brun cu maduva de vitel din: vin alb, ceapa, cimbru, piper, sos brun, maduva, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 ml vin alb 2 cepe 2 frunze cimbru 5 boabe de piper mozaic 500 ml sos brun 150 g maduva din oase de vitel zeama de la 1 lamaie sare […]

Dressing picant de mere

Dressing picant de mere

Se amesteca 5 linguri suc de mere cu 3 linguri de otet balsamic alb, 1 lingura miere si 2 linguri ulei de nuci. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.. Se taie cubulete 1 mar si se adauga in sos, ingloband si 1 lingura patrunjel tocat si fulgi de ardei iute. Se impaca bine cu […]

Dressing de cartofi

Dressing de cartofi

Se paseaza cartofii fierti cu supa de legume calda, otet si ulei. Se sareaza si se pipereaza si se adauga cubulete de bacon si patrunjel proaspat tocat.

Dressing cu branza si ardei gras

Dressing cu branza si ardei gras

Un dressing gustos pentru intreaga familie: se amesteca 3 linguri de otet, 1 lingura de miere, coaja rasa de la 1/2 lamaie si 1 lingura suc de lamaie. Se inglobeaza 100 ml ulei, turnand treptat si batand cu telul. Se taie cuburi 1/2 ardei rgas si 100 g branza feta sau telemea; se inglobeaza, adaugand […]

Dressing de usturoi si otet balsamic

Dressing de usturoi si otet balsamic – o opțiune excelentă pentru a adăuga o notă de savoare și profunzime salatelor tale. Acest dressing combină aroma pătrunzătoare a usturoiului cu dulceața subtilă și aciditatea oțetului balsamic, creând un echilibru perfect între gusturi. Ingrediente: 3 căței de usturoi, zdrobiți 100 ml oțet balsamic 200 ml ulei de […]

Sos de stafide şi mentă

Sos de stafide şi mentă

O reteta de sos de stafide si menta din: menta, stafide, otet de cidru si zahar brun. Ingrediente: 1 legatura mare de menta (aproximativ 80 g), tocata 100 g stafide 4 linguri otet de cidru 3 lingurite de zahar brun   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie împreună cu patru […]

Guacamole aromat

Guacamole aromat din: coriandru, usturoi, ardei iute, zeama de limes si avocado. Ingrediente: 1 legatura de coriandru, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de ardei iuti din borcan, scursi si tocati zeama de la 2 limes sau mai putin, dupa gust 4 avocado, foarte copti   Ingrediente: Intr-un bol, se amestecă usturoiul, coriandrul […]

Sos de fasole neagră

Sos de fasole neagră

Se incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adaugă 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi se sotează un minut, amestecând încontinuu. Se adaugă 800g de fasole neagră din conservă, scursă. Se asezonează şi se ţine pe foc două minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri, se amestecă fasolea până […]