Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto facut in casa

Intr-un robot mic de bucătărie, se mixează 1 mână mare frunze de busuioc (aproximativ 40g), 25g seminţe de pin prăjite, 25g de parmezan ras fin, 1 căţel de usturoi tocat şi 3 linguri ulei de măsline. Se poate ţine în frigider 1-2 zile sau chiar 3-4 zile, dacă îl acoperi cu un strat de ulei. […]

Sos de prune

Sos de prune

O reteta de sos de prune din: gem de prune, otet, zahar brun, ceapa, fulgi de ardei iute, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 450 gr gem de prune 2 linguri otet 1 lingura zahar brun 1 lingura ceapa uscata, taiata 1 lingurita fulgi de ardei iute, rosu 1 catel usturoi, tocat 1/2 lingurita ghimbir macinat   […]

Muştar făcut în casă

O reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa, miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă turmeric   Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de mere şi […]

Sos de mango

Sos de mango

O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi, taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat 1 […]

Sos pentru paste

Sos de rosii pentru paste

Sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare, parmezan si piper.   Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite, simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate sare parmezan ras piper negru macinat   Mod de preparare: Pune rosiile intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina sare. Lasa-le […]

Sos Salsa

O reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi, zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după gust   Mod de preparare: […]

Sos picant pentru barbecue

Sos picant pentru barbecue

O reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu sare 1 lingurita cu […]

Sos de brânză de vaci şi şofran

Sos de branza pentru chipsuri

O reteta de sos de branza pentru chipsuri din: branza, rosii si ardei iute. Ingrediente: 450 gr branza moale 1 cana amestec de rosii cu putin ardei iute   Mod de preparare: Pune branza si amestecul de sos si branza intr-o tigaie, la foc mediu. Tine pe foc compozitia si amesteca pana cand branza se […]

Sos de menta

Sos de mentă uşor

Sos de mentă uşor: Se mixează în robotul de bucătărie 50g de zahăr, 150ml de oţet şi frunzele de la 1 legătură mare de mentă. Răstoarnă într-un castronel şi se lasă deoparte 10 minute pentru ca zahărul să se dizolve complet.   Pofta buna!     Zacuscă de Ceapă Zacuscă de Ceapă: Această zacuscă este […]

Sos aromat cu fructe de padure

O reteta de sos aromat cu fructe de padure din: suc de lamaie, zahar, fructe de padure, burbon si apa. Ingrediente: 1 lingurita de suc proaspat de lamaie 2 lingurite de zahar o cana cu fructe de padure o lingura de bourbon 5 linguri de apa   Mod de preparare: Zdrobeste fructele de padure cu […]

Sos de brânză de vaci şi şofran

Sos de branza feta cu spanac

O reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt, faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut (nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust   Mod de preparare: […]

Raita de castraveti

Raita de castraveti

Raita de castraveti: Amatorii de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene. Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral, aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot […]

Sos pentru paste

Sos marinara pentru paste

O reteta de sos marinara pentru paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper negru, busuioc si branza pecorino. Ingrediente: 90 grame rosii la conserva 12 catei usturoi ulei de masline 1 lingura sare de mare 1/2 lingurita piper negru macinat 1 legatura busuioc tocat branza Pecorino Romano   Mod de preparare: […]

Cremă englezească

Sos Sugo

O reteta de sos sugo din: ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, rosii, sare, piper si ierburi italienesti. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 1 conserva (425 ml) rosii sare piper ierburi italienesti uscate   Mod de preparare: Se toaca usturoiul si ceapa; se prajesc in […]

Vinegretă clasică

Sos vinegreta de portocale rosii

O reteta de Sos vinegreta de portocale rosii din: suc de portocale rosii, ceapa, miere, ulei de masline, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1/3 cana suc de portocale rosii 1 lingura ceapa salota maruntita 2 linguri miere 1 lingura ulei de masline 1 lingurita mustar de Dijon 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper […]

Cum se prepara sos Tempura

Cum se prepara sos Tempura (video)

Cum se prepara sos tempura, un preparat japonez deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Tempura este o delicioasă și populară tehnică de gătit din bucătăria japoneză, care implică prăjirea în ulei a diferitelor tipuri de alimente învelite într-un aluat subțire și crocant. Această tehnică de prăjire este adesea folosită pentru fructe de mare […]

sosuri

Marinadă de lămâie cu rozmarin

Se amestecă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte sau pentru brânză halloumi. Pofta buna!  

Dressing cu lămâie, miere şi muştar

Dressing cu lămâie, miere şi muştar

Se combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte, precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!    

Sos cu marar si ceapa rosie

Sos cu marar si ceapa rosie – un preparat simplu, dar plin de arome, care poate transforma orice fel de mâncare într-o experiență culinară de neuitat. Acest sos este perfect pentru a însoți o varietate de preparate, de la pește și carne la legume la grătar sau salate. Poate fi servit cald sau rece, în […]

Vinegretă clasică

Sos de lamaie cu tahini

O reteta de sos de lamaie cu tahini din: tahini, zeama de lamaie, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 150 g tahini (pasta de susan) 300 ml zeama de lamaie 2 catei de usturoi 2 lingurite de zahar sare piper   Mod de preparare: Pune într-un castron zeama de lămâie, zahărul şi tahini şi amestecă-le […]

Salsa

Salsa (Sos)

Salsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii. Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care se […]

Vinegreta de anghinare

Vinegreta de anghinare: Anghinarele (Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora este nevoie de cel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata. Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in varful unei tulpini groase. Pentru a le putea servi ca […]

Sos de foie grass

O reteta de sos de foie grass din: foie grass, lapte, lichior de arahide, piper, oregano, faina si sare. Ingrediente: 125 gr de foie gras 300 ml de lapte 2 lingurite de licior de arahide 3 gr de piper negru macinat 3 gr de oregano 5 gr de sare 15 gr de faina   Mod […]

Cum se prepara sos de branza pentru broccoli

Cum se prepara sos de branza pentru broccoli (video)

Cum se prepara sos de branza pentru broccoli – Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru prepararea sosului de brânză, perfect pentru a fi servit cu broccoli. Pregătirea ingredientelor: 5 minute Prepararea sosului: 10-15 minute Timp total: 15-20 minute Ingrediente 200 g brânză cheddar (sau alt tip de brânză preferată, cum ar fi brânza gouda […]

sosuri

Sos proaspăt de ierburi

O reteta simpla de sos proaspat de ierburi din: nasturel, patrunjel, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 85 g de năsturel 50 g de pătrunjel 50 g de nuci 150ml ulei de măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Se pun năsturelul, pătrunjelul şi […]

Cum se prepara Sos Pesto

Cum se prepara Sos Pesto (video)

Cum se prepara Sos Pesto (video). O reteta video despre cum se prepara sos pesto, un preparat deosebit de gustos si delicios din busuioc proaspat, ulei de masline, usturoi, piper, parmesan, sare si suc de lamaie. Sosul Pesto este o delicioasă și aromată rețetă din bucătăria italiană, cunoscută în întreaga lume pentru gustul său bogat […]

Sos de merişoare şi rodii

Sos de merişoare şi rodii

O reteta delicioasa de sos de merisoare si rodii din: merisoare, zahar si suc de rodii. Ingrediente: 250 g de merişoare proaspete sau congelate 85 g de zahăr 100 ml suc de rodii   Mod de preparare: Se răstoarnă toate ingredientele într-o tigaie şi se amestecă bine. Se aduce la punctul fierbere, apoi se scade […]

Sos chinezesc de lămâie

Sos de lamaie cu soia

O reteta simpla de sos de lamaie cu soia din: boabe de soia, apa, ghimbir, suc de lamaie, ulei de soia si coaja de lamaie. Ingrediente: boabe de soia fierte apă ghimbir proaspăt suc de lămâie ulei de soia coaja unei lămâi   Mod de preparare: Boabele de soia nemodificate genetic se fierb. Se lasă […]

Sos de pâine şi smântână

Pune la foc 500 ml lapte integral, 1 ceapă tăiată în două, în care infigi 8 cuiţoare si 1 foaie de dafin. Incâlzeste bine, acoperă si lasă la infuzat 30 de minute. Strecoară si pune din nou pe foc cu 150 g pesmet proaspăt din focaccia cu ulei de măsline. Reîncălzeşte, amestecând 3-4 minute, până […]

sosuri

Sos cu praz pentru paste

O reteta delicioasa de sos cu praz, rosii, bulion, ceapa, usturoi, vin alb, lamaie, ulei, cimbru uscat, foi de dafin, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg praz 4 roşii 1 lingură bulion 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 1 pahar de vin alb, sec sucul de la 1/2 lămâie 1 lingură ulei cimbru uscat […]

Curcan in sos de piper

Sos de friptura

Intr-un vas, toarnă zeama din tavă şi adaugă 600 ml supă de legume si 2 linguri bulion. Fierbe 2-3 minute ţi apoi strecoară prin sită fină. Pune din nou pe foc. Amestecă 1 lingură de unt cu 1 lingură făină si dizolvă în sos, pe foc, amestecând până când se îngroasă.      

Sos bolognez pentru paste

O reteta delicioasa de sos bolognez pentru paste din: ceapa, usturoi, morcov, ulei, carne tocata, sare, piper, rosii, vin rosu, supa de carne, oregano si cimbru. Poate te itnereseaza si Sos pentru paste Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei 500 g carne tocată (400 g carne de vită, 100 […]