Sos de ceapa verde

Sos de ceapa verde

O reteta delicioasa de sos de ceapă verde din: oua, galbenus, otet, mustar, suc de lamaie, zahar, piper, sare, untdelemn, chifla, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 2 ouă fierte tare 1 gălbenuş 1 lingură de oţet 1 lingură de muştar suc de la o jumătate de lămâie puţin zahăr piper 1linguriţă de sare 5 linguri […]

Sos de usturoi cu nuci

O reteta delicioasa de sos de usturoi cu nuci din: usturoi, galbenus, nuci, untdelemn si suc de lamaie sau otet de vin. Ingrediente: 4 căţei de usturoi 1 gălbenuş 250 gr nuci 100 ml untdelemn (de măsline) suc de lămâie sau oţet de vin   Mod de preparare: Zdrobim bine cateii de usturoi si-i amestecam […]

Sos de hrean cu smantana si mustar

Sos de hrean cu smantana si mustar

O reteta simpla de sos de hrean cu smantana si mustar din: hrean, mustar, zahar, otet, piper si smantana. Ingrediente: 1 hrean 1 lingură de muştar 1 lingură de zahăr 2 linguri de otet piper smântână   Mod de preparare: Batem bine smântână să se îngroaşe putin. Smantana si toate ingredientele le amestecam bine intr-un […]

Sos Cafe De Paris

Sos Cafe De Paris

O reteta simpla de sos cafe de paris din: ceapa, magheran, timon, patrunjel, unt, sare si piper. Poate te intereseaza si Sos barbeque Ingrediente: 4 linguriţe de ceapă tocată mărunt 2 linguriţe de magheran 2 linguriţe de cimion 4 linguriţe de pătrunjel mărunt tăiat 6 linguri de unt puţină sare piper     Mod de […]

Sos olandez

Sos olandez cu smantana

O reteta de sos olandez cu smantana din: galbenusuri, smantana, unt, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 200 ml smântână 169 gr unt suc de lămâie sare       Mod de preparare: Batem vartos smantana si galbenusurile intr-o cratita pe care am asezat-o pe aburi. Pe focul cat mai mic in care […]

Sos de macese

Sos de macese din: unt, faina, marmelada de macese, vin alb, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 40 gr unt 30 gr făină 2 linguri marmeladă de măceşe 250 ml apă 100 ml vin alb suc de lămâie sare   Mod de preparare: Sos de macese: Frigem făina în unt. Adăugăm apa şi vinul, […]

Salată simplă de verdeţuri

Sos de verdeturi

O reteta simpla de sos de verdeturi din: unt, patrunjel, spanac, estragon, marar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 200 gr unt 1 legătură de pătrunjel 5-6 frunze de spanac 2-3 frunze de estragon 10 boabe de mărar sare piper puţin suc de lămâie   Mod de preparare: Topim untul în cratiţa, spălăm pătrunjelul, […]

Gutui coapte cu stafide

Sos de gutui

O reteta simpla de sos de gutui din: gutui, lapte, smantana si supa sau apa. Ingrediente: 2 gutui mai mari 1/2 lingură de lapte 1 smântână 250 gr supă sau apă   Mod de preparare: Intr-o cratiţă mică fierbem înăbuşit gutuile şi facem piure. Făina şi smântână le amestecăm bine cu supa şi cu gutuile, […]

Sos de rosii delicios

Sos de rosii delicios

O reteta simpla de sos de rosii delicios din: rosii, ceapa, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 gr roşii coapte sau o conservă de roşii fără coajă 1/2 ceapă puţin pătrunjel busuioc sare piper   Mod de preparare: Tăiem mărunt ceapa şi o frigem în cratiţa, până când ceapa se ru­meneşte. Adăugăm roşiile fără […]

Sos bolognese cu carne

Sos de carne – bolognese

O reteta simpla de sos de carne – bolognese din: rosii, ciuperci, telina, morcov, patrunjel, ceapa, carne tocata, slanina, carnati uscati, sare, piper, zahar magheran, unt si busuioc. Ingrediente: 1/2 kg roşii 200 gr ciuperci 1 rădăcină de ţelină 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 2 cepe 400 gr carne tocată 50 gr slănină 100 […]

Despre Soia

Sos de soia

O reteta simpla de sos de soia din: faina de soia, ulei de soia, lapte de soia, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 50 gr făină de soia 50 gr ulei de soia 1/2 l lapte de soia sare suc de lămâie   Mod de preparare: Incălzim uleiul la foc moderat, adăugăm făina şi o […]

Sos de iaurt cu verdeturi

Sos de iaurt cu verdeturi din: iaurt, suc de lamaie si verdeturi.   Ingrediente: 200 gr iaurt 1-2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de verdeţuri proaspete tăiate mărunt     Mod de preparare: Turnăm iaurtul în vas şi-l amestecăm vârtos până când se transformă într-o pastă omogenă. Condimentăm cu sare şi zahăr. Adăugăm […]

Sos de roşii şi coriandru

Sos de rosii făcut în casă

O reteta simpla de sos de rosii facut in casa din: ulei de masline extravirgin, usturoi, piure de tomate, rosii, busuioc, zahar, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline extra virgin 3 căţei de usturoi, tocați fin 1 linguriţă piure de tomate 2 x 400g cutii roşii zdrobite frunze proaspete de busuioc zahăr […]

Sos japonez

Sos de dimineata

Pune într-o tingire 3 linguri de velute, o lingură de sos de pătlăgele roşii, lasă-le să fiarbă cam un minut, apoi trage tingirea la mar­ginea focului, adaugi ca 25 dramuri de unt proaspăt cu care să ameste­ci sosul bine.

Cremă englezească

Sos de untdelemn

Mestecăm 4 linguri untdelemn fin, cu o lingură de oţet de vin, un vârf de cuţit de pătrunjel, tot atâta ceapă şi arpagic verde mărunt tăiate, precum şi 6 gălbenuşuri de ou fierte tare şi date prin sită; toate acestea bine mestecate şi dându-le puţină sare, piper pisat, puse în sosieră şi servit.     […]

Guacamole

Cum se prepara cel mai bun guacamole

O reteta de guacamole cu rosii, avocado, frunze de coriandru, ceapa rosie, ardei iute si chipsuri tortilla. Ingrediente: 1 roşie mare şi coaptă 3 avocado, foarte coapte, dar perfect sănătoase 1 mână frunze de coriandru, plus câteva, tocate mare, pentru servit 1 ceapă roşie mică, tocată mărunt 1 ardei iute, roşu sau verde, fără seminţe […]

Sos Mole poblano

Sos Mole poblano

O reteta de sos Mole poblano cu rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei iute, banana, tortilla de porumb, ciocolata neagra, scortisoara, zahar si sare dupa gust. Pentru prepararea acestui sos se pot folosi chiar şi 40 de ingrediente. preparat specific mexican Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 2 linguri de ulei 3 […]

Sos de nuci cu usturoi

Sos de nuci cu usturoi

  O reteta de sos de nuci cu usturoi si paine neagra, ulei, otet, sare dupa gust, un varf de cutiti de pulbere de cimbrisor sau de salvie. Ingrediente: 200 g nuci o felie de pâine neagră două ceşcuţe de ulei 40 ml oţet 6 căţei de usturoi sare (după gust) un vârf de cuţit […]

Sos japonez

Sos de salvie

O reteta de sos de salvie cu unt, usturoi, ceapa, morcov, zahar, telina, busuioc, sare si putin vin. Pentru paste fainoase Ingrediente: o lingură de unt 6 căţei de usturoi o ceapă un morcov mic o ceaşcă suc de roşii o linguriţă de zahăr 3 frunze de ţelină o rămurică de busuioc 4 frunze de […]

Sos de franzela

O reteta de sos de franzela cu pesmet alba, ceapa, cuisoare, lapte si sare. Ingrediente: 120 g pesmet alb din miez de franzela sau cruton o ceapa mica 5 buc cuisoare 250 ml lapte sare   Mod de preparare: Laptele se pune la fiert si spre sfarsit se adauga ceapa intreaga si cuisoarele. Dupa 5 […]

Sos saint bernard

Sos saint bernard

  Ingrediente: o felie de franzela 20 g migdale dulci curatate 60 g ulei o lingura de sos alb suprem un varf de cutit de cacao 1/2 portocala praf de sare putin zahar   Mod de preparare: Acest sos se recomanda a fi servit cu anghinara fierta rece si peste alb fiert.

sosuri

Sos alb suprem de peste cu lamaie

O reteta de sos alb suprem de peste cu unt, faina, sare, piper alb, zeama de peste, doua galbenusuri, doua linguri de smantana si lamaie. Ingrediente: 60 g unt doua linguri faina sare piper alb 1.2 l zeama de peste doua galbenusuri doua linguri smantana 1/4 lamaie   Mod de preparare: Se face un rantas […]

Sos vinegreta

Sos vinegreta

O reteta simpla de sos vinegreta cu ulei, mustar, otet, sare, ceapa verde, marar, patrunjel, capere si tarhon. Ingrediente: 50 g ulei o linguriţă muştar o lingură oţet sare un fir de ceapă verde o legătură mărar o legătură pătrunjel 20 g capere o legătură tarhon   Mod de preparare: Ceapa, verdeaţa şi caperele se […]

Sos chaud-froid alb

Sos chaud-froid alb

O reteta simpla de sos chaud-froid alb cu unt, faina, zeama de supa de pui sau supa de curcan, smantana si gelatina Ingrediente: 60 g unt 50 g faina zeama de la supa de pui sau curcan o lingura smantana 10 g gelatina   Mod de preparare: Cu acest sos se imbraca bucati de pui, […]

Sos Bechamel

Sos Bechamel

O reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină simplă 500 ml lapte un vârf de cuţit de nucşoară măcinată   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu […]

Sos japonez

Sos Huancaina

O reteta de sos Huancaina din: ulei, ceapa, usturoi, oua, tumeric, lapte condensat, branza de oaie, crema de branza si migdale. preparat specific peruan Ingrediente: 3 linguriţe ulei o ceapă-albă tocată 3 căţei de usturoi tocaţi două ouă fierte o linguriţă de turmeric pisat o cană de lapte con­densat 70 g brânză de oaie 70 […]

Sos mexican

Sos mexican

  Ingrediente: o ceapă un ardei gras roşu un morcov 4 roşii un ardei iute (chile) două linguri de ulei două linguri de apă o lingură de zahăr sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se pune la călit într-o tigaie cu ulei. Se adaugă apoi apa şi se lasă la fiert. […]

Sos de mustar Dijon

Sos de mustar Dijon

Sos de muştar Dijon din: unt, hasma, vin alb, supa bruna, smantana, mustar dijon. Ingrediente:    20 g unt fără sare o haşmă mare, tocată fin 100 ml vin alb 300 ml supă brună 50 g smântână grasă o linguriţă şi jumătate de muştar de Dijon   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă, la foc […]

Sos crema de ciuperci

Sos crema de ciuperci din: unt, hasme, ciuperci, tarhon, vin, supa, smantana. Ingrediente:  60 g unt fără sare 4 haşme mari, tocate fin 200 g ciuperci champignon, tăiate fin un fir de tarhon proaspăt 100 ml vin alb 600 ml supă brună de vită 2 linguri smântână sau smântână fermentată   Mod de preparare: Sos […]

Sos de piper verde

Sos de piper verde

Sos de piper verde din: boabe de piper, coniac, sos brun, supa de miel, smantana. Ingrediente: 30 g boabe de piper verde 100 ml coniac 300 ml sos brun sau supă de miel 100 ml smântână grasă   Mod de preparare: Aşezaţi boabele de piper într-o cratiţă cu fundul dublu şi încingeţi-le timp de 1-2 minute […]

Sos de vin alb

Sos de vin alb

Sos de vin alb din: unt, hasme, vin alb, supa de pui, smantana. Ingrediente: 15 g unt fără sare 3 haşme, tocate fin 300 ml vin alb 300 ml supă de pui sau peşte 400 ml smântână grasă   Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic. Prăjiţi uşor haşmele, […]

Sos rosu

Sos rosu

Sos rosu din: faina, morcov, patrunjel, ceapa, bulion, unt. Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt     Mod de preparare: lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi […]