Reteta zilei: Sos teriyaki

Sos teriyaki din: usturoi, ghimbir, zahar brun, sos de sioa, praf de mustar, piper alb, suc de ananas.   Ingrediente: 2 catei usturoi tocat 1 lingură ghimbir tocat ¼ cana zahar brun ½ cana sos de soia ½ lingura praf de mustar ¼ lingurița piper alb 2 cani suc de ananas   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Sos iute cu aroma de ceapa

Sos iute cu aroma de ceapa din: ceapa, usturoi, whisky, ketchup, otet, sos worchestershire, zahar brun, sos iute, sare, piper. Ingrediente: ½ ceapă feliata 4 catei usturoi ¾ ceasca whisky 2 căni ketchup ⅓ ceasca oțet ¼ cana sos worcestershire ½ cana zahar brun 1 linguriță sos iute ½ lingurița sare ½ lingurița piper   […]

Reteta zilei: Vinegreta cu oregano

Vinegreta cu oregano din: usturoi, ceapa, mustar, oregano, patrunjel, piper, sare, otet, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 2 lingurite usturoi, tocat 2 lingurițe de ceapa, mărunțita 2 linguri muștar dijon 2 lingurițe oregano uscat 2 lingurițe pătrunjel uscat ½ lingurița piper negru ½ lingurița sare ¼ cana oțet 1 ¼ cană ulei de măsline 2 […]

Reteta zilei: Sos de branza cu usturoi si parmezan

Sos de branza cu usturoi si parmezan din: unt, usturoi, crema de branza, lapte, parmezan, piper, sare. Ingrediente: 4 linguri unt 3 catei usturoi, tocat 240gr crema de brânză 1 cană lapte 240gr parmezan, ras ½ lingurița piper 1 praf sare   Mod de preparare: Topiți untul într-o cratiță medie. Adăugați usturoiul și gătiți timp […]

Reteta zilei: Dressing de ghimbir

Dressing de ghimbir din: ulei, otet, miere, ghimbir, sare, piper.   Ingrediente: ½ cana ulei ½ cana oțet ⅓ ceasca miere 1 lingură ghimbir proaspăt ras 1 praf de sare ⅛ lingurița piper negru   Mod de preparare: Combinați toate ingredientele într-un borcan. Agitați puternic. Serviți cu salata, dupa preferinta.   Dressing de ghimbir   […]

Reteta zilei: Friptura la gratar cu sos pesto

Friptura la gratar cu sos pesto din: carne de porc, sare, piper, coriandru, menta, usturoi, otet, chimen, miere, piper rosu, ulei de masline.   Ingrediente pentru friptura: 2kg carne de porc sare si piper Ingrediente sos pesto: 1 legatura coriandru proaspăt 1 legatura mentă proaspătă 3 catei usturoi, decojit 3 linguri oțet 1 lingură chimen […]

Reteta zilei: Sos de ardei copti

Sos de ardei copti din: pasta de tomate, ardei copti, usturoi, ceapa, piper, sare, busuioc, oregano.   Ingrediente: 180gr pasta de tomate 4-5 ardei copti 1 catel usturoi ½ ceapă 1 linguriță piper 1 lingurita de sare 1 lingurita busuioc 1 lingurita oregano     Mod de preprare: Pregatiti ingredientele. Amestecati toate ingredientele într-un blender. […]

Reteta zilei: Sos pesto cu avocado si coriandru

Sos pesto cu avocado si coriandru din: avocado, coriandru, limeta, lamaie, usturoi, otet, ulei de masline, otet balsamic, salata, morcovi baby. Ingrediente: 1 avocado 1 cană coriandru sucul de la 1 limeta sucul de la 1 lamaie 1 catel usturoi, tocat 1 lingură oțet ¼ cana ulei de masline ¼ cana oțet balsamic salata sau […]

Reteta zilei: Dressing cu aroma de capsuni

Dressing cu aroma de capsuni din: capsuni, mustar dijon, otet balsamic, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 8 căpșuni, feliate 1 lingură muștar Dijon 2 linguri oțet balsamic 1 vârf sare 4 lingurițe ulei de măsline     Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Într-un mic blender, amestecați căpșunile, muștarul Dijon, oțetul balsamic și sare, adaugati […]

Reteta zilei: Sos de rosii cu ardei si usturoi

Sos de rosii cu ardei si usturoi din: rosii, usturoi, ardei, ceapa, morcovi, telina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii cherry 3 catei usturoi 2 ardei 1 ceapă 2 morcovi 2 tulpini de țelină sare si piper     Mod de preparare: Pregatiti o tava cu foaie de copt. Asezati rosiile, ardeii si usturoiul […]

Reteta zilei: Guacamole cu ardei iute si usturoi

Guacamole cu ardei iute si usturoi din: avocado, usturoi, ceapa, sare, piper, ardei iute, lamaie. Ingrediente: 3 avocado 2 catei usturoi ¼ ceapă sare si piper 1 ardei iute fără semințe 1 lămâie     Mod de preparare: Pasati avocado. Adăugați ceapa, usturoiul și chili-ul tocat în bucăți mici. Adăugați lămâie, sare și piper, după […]

Reteta zilei: Sos de rosii picant cu coriandru

Sos de rosii picant cu coriandru din: rosii, ceapa, coriandru, ardei iute, sare, lamaie.   Ingrediente: 1kg rosii ½ ceapă ½ legatura coriandru 1 radei iute 1 lamaie sare, dupa gust   Mod de preparare: Se încălzește tigaia și se adaugă puțin ulei. Adăugați roșiile și gatiti cateva minute. Scoateți roșiile din tigaie și utilizați […]

Reteta zilei: Pesto cu suc de lamaie

Pesto cu suc de lamaie din: ulei de masline, nuci, suc de lamaie, busuioc, parmezan, piper, sare.     Ingrediente: 1/2 ceasca ulei de măsline 1/2 cană de nuci de pin sucul de 1/2 lămâie busuioc proaspăt 1/2 ceașcă de parmezan mărunțit piper si sare, dupa gust       Mod de preparare: Spalati busuiocul […]

Reteta zilei: Sos picant de rosii cu usturoi

Sos picant de rosii cu usturoi din:rosii, ardei iute, lamaie, coriandru, chimen, boia, usturoi, sare. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu […]

Reteta zilei: Sos Tzatziki cu menta

Sos Tzatziki cu menta din: castravete, iaurt, smantana, praf de usturoi, oregano, menta, marar, ulei de masline, sare.   Ingrediente: 1 castravete 1 ceasca de iaurt 1 smantana 2 linguri de praf de usturoi 1 lingurita oregano 1 lingurita de menta 1 praf marar 2 linguri ulei de măsline sare     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Sos de ardei copt cu migdale

Sos de ardei copt cu migdale din: migdale, ulei, parmezan, usturoi, fulgi de chili, rozmarin, busuioc, ardei.   Ingrediente:  1 cana migdale 1 ceasca ulei de măsline ½ cana parmezan 1 lingurita usturoi ½ linguriță fulgi de chili ⅛ ceasca frunze de rozmarin 5 frunze de busuioc 5 ardei     Mod de preparare: Tăiați […]

Reteta zilei: Sos pesto cu rucola si coriandru

Sos pesto cu rucola si coriandru din: rucola, coriandru, nuci, sare de mare, piper, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie.   Ingrediente:  4 pahare rucola 2 cesti de coriandru proaspat ½ ceasca de nuci ⅛ lingurita sare de mare ¼ linguriță de piper proaspăt macinat 2 catei usturoi ½ ceasca ulei de măsline 1 […]

Reteta zilei: Sos aromat de afine

Sos aromat de afine din: afine, ardei iute, zahar, coaja de lime,apa, sare, tequilla. Ingrediente:  400gr afine 2 ardei iuti, fara seminte, tocat ½ ceasca zahăr coaja de lime rasa ⅓ ceasca apă ½ linguriță sare 2 lingurițe tequilla   Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele, cu excepția tequilla intr-o cratita. Aduceți la fiert și […]

Reteta zilei: Sos picant cu creveti

Sos picant cu creveti din: creveti, crema de branza, maioneza, ceapa verde, ketchup, sos picant, biscuiti.   Ingrediente:  200gr carne de creveți 240gr crema de branza ¼ ceasca maioneza ½ ceapa verde, tocata marunt 2 linguri de ketchup sos picant biscuiti, pentru servire     Mod de preparare: Combinați crema de branza, maioneza si ketchup. […]

Reteta zilei: Ketchup

Ketchup din: pasta de tomate, otet, zahar, sare, oregano, pudra de mustar, piper cayenne, ceapa, usturoi, piper. Ingrediente:  350gr pasta de tomate ⅔ ceasca otet 1 lingură de zahăr ½ lingurita sare ½ linguriță oregano ½ linguriță pudră de muștar ½ linguriță cayenne ½ linguriță de ceapă ½ linguriță praf de usturoi ¼ linguriță de […]

Sos tartar cu vin alb

Sos tartar cu vin alb

Sos tartar cu vin alb din: faina, margarina, ulei, mustar, vin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 lingură de făină 20 g margarină ulei muştar 1 pahar vin alb zahăr sare piper   Mod de preparare: Făina se amestecă cu apă călduţă, se adaugă margarina şi sarea. Se fierb 10 minute. Se ia de pe foc, se […]

Salsa de ardei si rosii

Salsa de ardei si rosii 

Salsa de ardei si rosii din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]

Sos dip de branza

Sos dip de branza

Sos dip de branza din: ardei, chili, usturoi, sare, branza, ulei, coriandru. Ingrediente: 4 ardei iuţi uscaţi roşii 2 chili uscaţi 2 căţei de usturoi sare 6 linguri de brânză Manchego proaspăt rasă 4 linguri de ulei de măsline coriandru sau pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Ardeii iuţi şi chili se înmoaie circa 30 de […]

Guacamole cu rosii cherry

Guacamole cu rosii cherry din: rosii cherry, ulei de masline, avocado, ceapa, ardei iute, lamai, coriandru, feta, sare, piper. Ingrediente:  1 cana rosii cherry, taiate in jumatati 2 linguri de ulei de masline 4 avocado, fără sâmburi și tăiate în bucăți 1 ceapa, cuburi 1 ardei iute, fara semințe, cuburi sucul de la 2 lămâi verzi […]

Reteta zilei: Sos de rosii cu busuioc si oregano

Sos de rosii cu busuioc si oregano din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, dafin, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan.   Ingrediente:  ulei de măsline 1 ceapă 2 catei usturoi 1 cutie roșii decojite 2 frunze de dafin 1 lingură de busuioc 1 lingura oregano sare și piper, dupa gust 1 cană parmezan     […]

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou din: maioneza, marar, patrunjel, ceapa si albusuri. Ingrediente: maioneza marar patrunjel ceapa albusuri de ou   Mod de preparare: Pregătiţi obişnuit o maioneză în care puneţi mărar, pătrunjel şi ceapă tocată foarte fin. Adăugaţi apoi şi albuşurile fierte tăiate în cuburi mici. Acest sos este potrivit pentru cartofi prajiti sau preparate […]

sosuri

Sos cu hrean si smantana

Sos cu hrean si smantana din: hrean, paine, lapte, sare, piper, zahar, smantana, otet. Ingrediente: 1 lingura de hrean ras 100 g miez de paine lapte dulce sare piper zahar 2 linguri de smantana putin otet   Mod de preparare: Combinaţi 1 lingură cu hrean ras cu 100 g miez de pâine, muiat în lapte dulce. […]

Reteta zilei: Sos pesto cu fenicul

Sos pesto cu fenicul din: fenicul, usturoi, branza, ulei de masline, migdale.     Ingrediente:  1 radacina fenicul 2 catei de usturoi ½ ceasca brânză rasă ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca migdale     Mod de preparare: Tăiați frunzele. Spalati foarte bine. Combinați toate ingredientele in blender si omogenizati. Dati la rece pana […]

Marinada pentru vanat cu vin

Marinada pentru vanat cu vin

Marinada pentru vanat cu vin din: vin alb, otet, ulei, dafin, sare, boabe de piper. Ingrediente: 200 ml de vin alb 4 linguri de oţet 3 linguri de ulei 3-4 foi de dafin o linguriţă de sare o linguriţă de boabe de piper   Mod de preparare: Se curăţă carnea de piele, se spală foarte […]

Sos brun pentru carne de vanat

Sos brun pentru carne de vanat

Sos brun pentru carne de vanat din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură cu unt 2 linguri cu făină 1 pahar cu vin negru 1 pahar cu apă sare cimbru foi de dafin frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, […]

sosuri

Sos marinat pentru vanat

Sos marinat pentru vanat din: otet, ulei, apa sau supa, ceapa, piper, dafin, cimbru, usturoi, sare. Ingrediente: 1 pahar oţet 1 pahar ulei 2 pahare apă (sau supâ) 2 cepe piper măcinat foi de dafin cimbru 5-6 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Sos marinat pentru vanat din: Oţetul, uleiul, apa (supa), cepele tăiate […]

Reteta zilei: Sos pesto cu tahini

Sos pesto cu tahini din: coriandru, menta, usturoi, ulei de masline, seminte de susan, suc de lime, sare, piper.     Ingrediente:  1 legatura coriandru 1 legatura menta 2 catei usturoi 1 ceasca semințe de susan 1 ceasca ulei de măsline 1 lingura de suc de lime sare de mare și piper negru, dupa gust […]