Sosul de baza chaud-froid condimentat pentru ecler
Sosul de baza chaud-froid condimentat pentru ecler Ingrediente: 1/21 lapte sare 50 g unt 400 g făină 1/2 linguriţă boia iute Acest sos se prepară ca orice sos alb bechamel . Pofta buna!
Sosul de baza chaud-froid condimentat pentru ecler Ingrediente: 1/21 lapte sare 50 g unt 400 g făină 1/2 linguriţă boia iute Acest sos se prepară ca orice sos alb bechamel . Pofta buna!
Marinata de peste Ingrediente: 1,500 kg peşte 100 g ulei 2 linguri făină 2 linguri oţet 2 linguri bulion 2 foi de dafin 10 boabe piper sare Mod de preparare: Se pregăteşte peştele la fel ca la cel prăjit în ulei. Se lasă să se răcească. În tigaia în care s-a prăjit peştele, […]
Sos delicios de rosii Ingrediente: 500 g roşii unt proaspăt cât o nucă 1 linguriţă zahăr sare 1 frunză de ţelină Mod de preparare: Se spală câteva roşii frumoase, se rup bucăţi şi se pun să fiarbă; se trec prin sită, se adaugă sarea, zahărul, untul şi frunza de ţelină. Se lasă să […]
Sos de hrean Ingrediente: 1 gălbenuş 1 lingură smântână 1 lingură hrean ras 1 linguriţă oţet sare Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu smântâna. Se pune hreanul ras, puţină sare şi oţet după gust. Se ţine la foc în alt vas cu apă fierbinte, fără să fiarbă, până se serveşte. Pofta buna!
Sos de marar cu smantana Ingrediente: 1/2 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă lapte 2 linguri smântână 1 lingură mărar tocat sare Mod de preparare: Se face un rântaş alb din unt cu făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte sau cu zeamă de carne. Se adaugă smântâna, mărarul tocat fin […]
Mujdei de usturoi Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi un praf de sare 1/2 ceaşcă apă sau zeamă de carne Mod de preparare: Se curăţă usturoiul şi se striveşte cu puţină sare în piuliţa de lemn, până se face ca o alifie. Se pune în sosieră şi se toarnă deasupra zeamă de carne sau […]
Sos cald de mustar din: ceapa, unt, faina, zeama de carne, vin alb, mustar, zahar, piper, sare. Ingrediente: 2 cepe mari 1 lingură unt 1 linguriţă făină 2 ceşti zeamă de carne sau apă 1 păhărel de vin alb 1 linguriţă muştar 1/ 2 linguriţă zahăr un praf de piper sare Mod de […]
Sos pentru fripturi Ingrediente: 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar 100 g ciuperci unt proaspăt cât o nucă sare Mod de preparare: Sos pentru fripturi: Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să […]
Sos tartar Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200 g ulei 1/2 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie sare 1 castravete mic în oţet 1 lingură arpagic tocat 1 lingură capere verdeaţă (tarhon şi pătrunjel) Mod de preparare: Se face sosul maioneză ca mai sus. Se adaugă arpagicul, castravetele în oţet, caperele şi verdeaţa, […]
Sos picant cu verdeturi Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200 g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare câteva frunze de haţmaţuchi (plantă asemănătoare pătrunjelului, cu gust picant) pătrunjel ceapă verde Mod de preparare: Sos picant cu verdeturi: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de […]
Sos maioneza cu smantana Ingrediente: 2 gălbenuşuri 200 g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguri smântână groasă sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte sosul maioneză şi când este gata, se adaugă smântâna. Maioneza se sporeşte şi în acelaşi timp capătă un gust fin. Pofta buna!
Sos maioneza Ingrediente: 3 gălbenuşuri 300 g ulei 1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare Mod de preparare: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce gălbenuşurile sunt bine amestecate. Apoi se […]
Sos maioneza cu mustar Ingrediente: 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar 200 g ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet sare Mod de preparare: Se amestecă de la început muştarul cu ouăle. Se lucrează ca şi maioneza simplă. Şi la această maioneză se poate adăuga, când este gata, o lingură de smântână de fiecare […]
Sos de roşii cu busuioc din: pasta de tomate, praf de usturoi, busuioc, concetrat de rosii, iaurt, plante aromatice de provence, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 g de pastă de tomate 3 linguriţe de praf de usturoi 2 linguri de busuioc uscat 1 lingură concentrat de roşii 1 iaurt cu 0% grăsime 2 vârfuri de […]
Sos de roşii a la bolognaise Ingrediente: 8 roşii frumoase 3 si 1/2 linguri de ulei de măsline 150 g de feliuţe de slănină 400 g de carne de vită tocată 4 cepe tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 100 g de ciuperci de Paris mărunţite ‘5 linguriţe de pastă de roşii 15 cl de […]
Sos de sardele – Sosul de sardele este o alegere excelentă pentru cei care iubesc gustul intens și sărat al peștelui. Acest sos este versatil și poate fi folosit pentru a adăuga profunzime și aromă preparatelor de paste, salatelor, legumelor gătite sau chiar ca dressing pentru sandvișuri. Bogat în omega-3 și proteine, sosul de sardele […]
Sos de vişine din: visine, unt, faina, zeama de carne, smantana, zahar, sare. Ingrediente: 500 g vişine 25 g unt 1 lingură făină 2 ceşti zeamă de carne 2 linguri smîntînă zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă untul şi vişinile curăţate de sîmburi; acoperim şi lăsăm să fiarbă încet. Presărăm deasupra […]
Sos de usturoi Ingrediente: 1 lingură untură 2 linguri făină 2 ceşti zeamă de carne 1/2 căpăţînă usturoi Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu. Adăugăm usturoiul pisat mărunt şi amestecăm bine; apoi turnăm zeama de carne, punem puţină sare şi lăsăm să fiarbă 10 minute. Se serveşte la rasol. Pofta buna!
Sos de tarhon II Ingrediente: 1 lingură tarhon conserva in oţet 2 ceşti oţet de tarhon 1/2 ceapă 1 lingură făină piper după gust zeamă de carne (concentrată) 1 lingură peltea de coacăze 1 lingură smîntînă 1 lingură unt proaspăt sare după gust Mod de preparare: Stoarcem bine tarhonul şi punem într-o cratiţă oţetul […]
Sos de coacăze Ingrediente: 150 g coacăze 2 gălbenuşuri 200 g smantană 2 linguri făină zahăr sare zeamă de carne Mod de preparare: Sos de coacăze: Păstrăm o lingură de smîntînă. Frecăm într-o cratiţă restul de smîntînă cu zahărul, punem făina şi amestecăm bine. A dăugăm coacăzele curăţate şi zeama de carne. Punem la […]
Sos polonez cu pesmet Ingrediente: 100 g unt 3—4 linguri pesmet Mod de preparare: Rumenim untul şi adăugăm mult pesmet pisat şi cernut, pînă ce cbţinem un sos ca o smîntînă groasă. Turnăm peste conopidă fiartă, găluşte cu prune sau servim ca garnitură la friptură. Pofta buna!
Sos de tarhon I Ingrediente: 250 g unt 4 gălbenuşuri 1 lingură zeamă de carne 1—2 linguriţe tarhon tocat 1 linguriţă oţet sare piper Mod de preparare: Sos de tarhon : Topim o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm puţin oţet, zeamă de carne şi două gălbenuşuri. Amestecăm totul la foc. Cînd punem gălbenuşurile, […]
Mujdei de usturoi Ingrediente: 3—4 căpăţini de usturoi sare oţet (facultativ) apă sau supă Mod de preparare: Curăţăm usturoiul şi îl pisăm bine cu sare într-o piuliţă de lemn, pînă se face ca o pastă. Scoatem într-un castronaş şi adăugăm apă, supă sau zeamă de raci (după felul de mîncare la care servim mujdeiul), […]
Sos de castraveti Poate te intereseaza si: Sos picant de rosii cu usturoi si coriandru Reteta sos de mere Vinegreta de avocado Ingrediente: 1 castravete mare 2 gălbenuşuri 3 linguri smîntînă 1 lingură făină zeamă de carne (sau apă) sare oţet Mod de preparare: Curăţăm castravetele proaspăt sau murat în oţet, îl tăiem […]
Sos polonez Poate te intereseaza si: Sos delicios de dovlecei Sos de caramel Sos de mustar cu maioneza si curry Ingrediente: 200 g unt 5 ouă răscoapte 1 lingură mărar sare piper Mod de preparare: Topim untul, adăugăm ouăle răscoapte, tăiate mărunt, şi mărarul tocat. Presărăm sare şi piper. Acest sos se serveşte […]
Sos de muştar cu capere Poate te intereseaza si: Sos de branza cu ceapa Sos de smantana cu marar Sos de rosii cu busuioc Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 3 ceşti bulion de peşte 1 linguriţă muştar 1 lingură capere 100 g măsline 1 lingură smîntînă Mod de preparare: Pregătim un […]
Sos de rosii cu smantana Poate te intereseaza si: Sos pesto cu migdale Sos pesto de rosii Sos picant de rosii si ardei Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g bulion de roşii 50 g smîntînă sare piper Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu, adăugăm […]
Sos de hrean Poate te intereseaza si: Sos de dovleac Sos de rosii cu chimen Sos de smantana cu rucola si rozmarin Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g smîntînă 1 rădăcină hrean otet sare zahăr Mod de pregatire: Pregătim un rîntaş alb fierbinte. Il stingem […]
Sos Robert Poate te intereseaza si: Sos de merisoare cu marmelada de portocala Sos de rosii cu unt si busuioc Sos de paine cu ceapa si cuisoare Ingrediente: 50 g unt 2 cepe 1 ceaşcă zeamă concentrată de carne 1 lingură sos de ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă muştar Mod […]
Sos vanatoresc Poate te intereseaza si: Sos pesto cu parmezan si usturoi Sos tartar de casa Sos iute cu patrunjel si lamaie Ingrediente: sos de roşii 1/2 ceaşcă zeamă de vînat 1/2 ceaşcă vin 100 g ciuperci Mod de preparare: Pregătim un sos de roşii în care adăugăm zeamă de vînat, ciuperci tăiate […]
Sos de rosii (natur) – o bază excelentă pentru multe feluri de mâncare, de la paste până la pizza și chiar și pentru preparate mai elaborate. Prepararea lui acasă este simplă și permite controlul complet asupra ingredientelor, făcându-l mai sănătos decât variantele comerciale adesea încărcate cu zahăr și conservanți. Iată cum poți face un sos […]
Sos olandez Poate te intereseaza si: Sos de rosii marinate cu usturoi si ierburi Sos din muguri de pin cu nuci caju Sos de zmeura cu nuca de cocos Ingrediente: 200 g unt 4—5 gălbenuşuri 1/2 pahar apă rece 1 linguriţă piper pisat mare 1/2 pahar oţet masă sare piper zeamă de lămîie […]