Sos de hrean

Sos de hrean (varianta)

Sos de hrean Poate te intereseaza si: Sos de dovleac Sos de rosii cu chimen Sos de smantana cu rucola si rozmarin   Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g smîntînă 1 rădăcină hrean otet sare zahăr   Mod de pregatire: Pregătim un rîntaş alb fierbinte. Il stingem […]

retete

Sos Robert

Sos Robert Poate te intereseaza si: Sos de merisoare cu marmelada de portocala Sos de rosii cu unt si busuioc Sos de paine cu ceapa si cuisoare   Ingrediente: 50 g unt 2 cepe 1 ceaşcă zeamă concentrată de carne 1 lingură sos de ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă muştar     Mod […]

Sos vanatoresc

Sos vanatoresc

Sos vanatoresc Poate te intereseaza si: Sos pesto cu parmezan si usturoi Sos tartar de casa Sos iute cu patrunjel si lamaie   Ingrediente: sos de roşii 1/2 ceaşcă zeamă de vînat 1/2 ceaşcă vin 100 g ciuperci   Mod de preparare: Pregătim un sos de roşii în care adăugăm zeamă de vînat, ciuperci tăiate […]

Sos de rosii (natur)

Sos de rosii (natur) Poate te intereseaza si: Sos de rosii uscate cu crema de branza Sos de fasole neagra cu coriandru Sos mole cu cacao si banana Ingrediente: 1-1/2 ceaşcă zeamă concentrată de carne 150 g roşii 50 g unt sare piper rîntaş rece   Mod de preparare: Alegem roşii proaspete sau luăm roşii […]

Sos olandez

Sos olandez

Sos olandez Poate te intereseaza si: Sos de rosii marinate cu usturoi si ierburi Sos din muguri de pin cu nuci caju Sos de zmeura cu nuca de cocos   Ingrediente: 200 g unt 4—5 gălbenuşuri 1/2 pahar apă rece 1 linguriţă piper pisat mare 1/2 pahar oţet masă sare piper zeamă de lămîie   […]

sosuri

Sos Normand

Sos Normand Poate te intereseaza si: Sos din seminte de susan negru si ciuperci Sos de mustar cu nuci caju Sos proaspat pentru gratar cu rosii si sirop de artar   Ingrediente: 150 g unt 2 ceşti bulion de peşte 2 linguriţe rîn­taş rece 100 g smîntînă 5 gălbenuşuri zeamă de lămîie după gust zeamă […]

Sos de unt

Sos de unt Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de peşte zea­mă de lămîie piper Pentru dres : 2 gălbehuşuri 100 g unt   Mod de preparare: Sos de unt: Pregătim un rîntaş alb, fierbinte. Stin­gem cu bulion de peşte clocotit. Lăsăm să scadă sosul pînă se îngroaşă ca o smîn­tînă, […]

Sos de ciuperci cu vin si ou

Sos de ciuperci cu vin si ou Ingrediente: 1 linguriţă rîntaş rece 1 ceapă 1/2 pahar vin alb 100 g ciuperci 1/2 ceaşcă smîntînă, 2 ceşti supă de găină 2 gălbenuşuri 100 g unt zeamă de lă­mîie după gust   Mod de preparare: Curăţăm ceapa crudă, o tocăm mărunt, o spălăm şi o zvîntăm într-un […]

Sos de ciuperci cu smantana

Sos de ciuperci cu smantana Ingrediente: 50 g faină 25 g unt 300 g supă de găină 50 g ciuperci zeamă de lămîie după gust   Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem ciupercile. Pregătim un rîntaş alb fierbinte, stingem cu supă clocotită de găină sau de carne, adăugăm smîntînă şi zeamă de ciuperci. Scădem […]

retete

Sos de hribi

Sos de hribi din: hribi, faina, unt, zeama de hribi, sare, piper, zeama de lamaie si rantas.     Ingrediente: 50 g hribi 50 g făină 25 g unt 2 ceşti zeamă de hribi sare piper zeamă de lămîie rantaş roşu   Mod de preparare: Fierbem hribii, îi scoatem din apă, şi îi tăiem subţiri. […]

Sos de branza cu sofran

Sos de smantana rosu

Sos de smantana rosu Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de carne 100—200 g smîntînă piper după gust   Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu în vasul în care am fript carne, pasăre sau vînat. Adăugăm smîntînă, jumătate din întreaga cantitate (50—100 g). Stingem rîntaşul cu bulion de carne clocotit […]

Sos alb cu zeamă de carne

Sos alb cu zeamă de carne din: faina, unt, zeama de carne. Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti de zeamă de carne   Mod de preparare: Sos alb cu zeamă de carne: Pregătim un rîntaş alb, fierbinte, şi îl stingem cu bulion clocotit (de carne de vacă, de viţel sau de pasăre). […]

Sos de carne friptă

Sos de carne friptă: Sucul rămas în tavă după ce s-a fript carnea : rostbif, viţel, curcan etc., îl scurgem într-un vas, adăugăm puţină apă rece sau o bucăţică de gheaţă şi îl ţinem la rece cam 1/2 oră, după temperatura su­cului de carne. Cînd grăsimea s-a ridicat deasupra şi s-a sleit, o luăm cu […]

Rantaş alb fierbinte

Rantaş alb fierbinte Ingrediente: 25 g unt 50 g făină 2 pahare zeamă de carne sau lapte   Mod de preparare: Intr-o tingire adîncă punem untul şi îl topim pe plită. Cînd s-a topit, presă­răm cantitatea necesară de făină şi, amestecînd cu lingura, înfierbîntăm bine compoziţia. Făina nu trebuie să se ru­menească sau să se […]

Sos scordolea

Sos scordolea Ingrediente: 200 g nuci 200 ml ulei de măs­line 200 g miez de franzelă 200 g cartofi 20 g usturoi 40 ml oţet sare   Mod de preparare: Sos scordolea: Fierbi cartofii în coajă după ce i-ai spălat bine, îi cureţi, îi pasezi cu furculiţa şi îi dai la răcit. Pisezi nucile în […]

Maioneza dietetica

Maioneza dietetica Ingrediente: 1 l lapte 70 g amidon 200 ml ulei de măsline 3 gălbenuşuri 200 ml zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Maioneza dietetica: Opreşti o cană de lapte (150 ml), iar restul îl pui la fiert cu puţină sare. In laptele oprit (rece) dizolvi amidonul şi-l pui peste lapte când […]

retete

Vinegretă de carne

Vinegretă de carne Ingrediente: 500 g carne fiarta sau friptă aceleasi cantitati ca la vinegretă de peste Mod de preparare: Putem prepara vinegretă din carne fiartă sau friptă de vacă, viţel, berbec, porc, pasăre şi vînat. Putem folosi carne rămasă din ajun. Procedăm în acelaşi fel ca la vinegretă de peşte. Pe lîngă zarza­vat, putem […]

Vinegretă de peşte rusească

Vinegretă de peşte rusească Ingrediente: 1 kg peşte (şalău, păstrăv, nisetru, somn) 1 mor­cov 5 cartofi 2—3 castraveţi 10 linguri sos provansal 2—3 vîrfuri de cuţit pătrunjel verde sare piper 5 linguriţe unt zeamă de lămîie, muştar 5 linguriţe oţet 5 linguriţe ulei   Mod de preparare: Desfacem fileurile de pe oase, le cură­ţăm de […]

Sos de lapte

Sos de lapte

Sos de lapte Ingrediente: 2 pahare lapte 125 g zahăr 2-3 g apă Mod de preparare: Se lasă să fiarbă 5 min laptele împreună cu zahărul. Cind se ia de pe foc se pune apă de flori.   Pofta buna!  

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Marinată de iepure

Marinată de iepure Ingrediente: 1 iepure 500 g ceapă 300 g morcov 1 ţelină 50 g făină oţet 10 boabe piper 1 foaie de dafin 1 lămîie 300 g bulion sare ulei   Mod de preparare: Bucăţile de iepure se călesc în ulei încins, apoi se scot în altă cratiţă şi se acoperă ca să […]

Sos de vin

Sos de vin

Sos de vin Ingrediente: 800 g vin 3 gălbenuşuri 100 g zahăr   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas vinul, gălbenuşurile şi zahărul. Se încălzeşte pe baie de apă, pînă se îngroaşă puţin.   Pofta buna!  

Sos de lămaie cu unt

Sos de lămaie cu unt Ingrediente: 300 g lapte, 50 g zahăr 25 g unt 2 gălbenuşuri, 1/2 lămaie.   Mod de preparare: Sos de lămaie cu unt: Se pune la încălzit laptele fiert împreună cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile şi untul şi se bate compoziţia cu telul pînă începe să fiarbă. Se ia cratiţa […]

Sos de crustacee

Sos de vanilie

Sos de vanilie Ingrediente: 350 g lapte 60 g zahăr 1 ou 60 g amidon 5 g rom 1 pacheţel zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămîie rasă   Mod de preparare: Se amestecă bine într-un vas laptele, zahărul, oul, amidonul, zahărul vanilat, romul şi coaja de lămîie. Se lasă să fiarbă 15 min.   […]

retete

Marinarea vinatului

Marinarea vinatului din: otet, vin, apa, boabe de piper, foi de dafin, morcov, telina, ceapa, usturoi, cimbru, sare. Poate te intereseaza si: Sos marinat pentru carne de oaie, de capra sau vanat mic Marinata pentru vanat Marinada pentru vanat Sfaturi pentru a pregati carnea de vanat   Ingrediente: 800 g oţet 200 g vin 500 […]

Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru

Marinată de morun sau nisetru

Marinată de morun sau nisetru din: peste, morcov, faina, piper, ulei, bulion, otet, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, ceapa.   Ingrediente: 1 kg peşte 100 g morcov 50 g făină 1 g piper 150 g ulei 100 g bulion 100 g oţet 100 g vin 1 fir cimbru 1 foaie de dafin sare 100 […]

Marinată de heringi

Marinată de heringi

Marinată de heringi  Ingrediente: 500 g heringi 1 lingura ceapă boabe ienibaliar 20 boabe muştar 1 lingură zahăr oţet 2 linguri ulei 3 foi de dafin morcov   Mod de preparare: Se curăţă heringii, se desărează şi se taie în bucăţi. Se adaugă boabe de ienibahar, foi de dafin, boabe de muştar şi zahăr. Se […]

Sos de crustacee

Oua cu sos de mustar

Oua cu sos de mustar  Ingrediente: 6 oua fierte tari 12 masline 2 galbenusuri 100 ml ulei 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 lingurita zeama lamaie 1 lingura mustar 1 salata verde   Mod de preparare: Oua cu sos de mustar : Se taie ouale felii. Se face sosul din: mustar, galbenusuri, […]

Sos de cartofi

Sos de cartofi Ingrediente: cartofi ulei piper făină sare   Mod de preparare: Sos de cartofi: Cureţi cartofii de coajă, îi tai felii potrivit de groase şi le pui la fiert într-o oală cu apă sărată. Când sunt fierţi îi pasezi chiar în apa în care au fiert, fără să iei oala de pe foc. […]

Sos alb de ansoa

Sos alb cu marar

 Sos alb cu marar Ingrediente: 100 ml lapte 10 g făină 5 g unt (margarină) mărar   Mod de preparare: Pui făina la rumenit fără grăsime, după care adaugi laptele fiert. Laşi să fiarbă 15 minute, ames­tecând mereu. Adaugi mărarul spălat şi tocat şi, înainte de servire, untul (margarina) tăiat bucăţele.   Pofta buna!

Sos de brânză de vaci şi şofran

Sos cu branza de vaci

Sos cu branza de vaci Ingrediente: 250 g brânză de vaci 2 roşii decojite tocate cubuleţe 2 crenguţe tarhon tocat 1 legătură pătrunjel tocat fin 3 codiţe ceapă verde (sau o jumătate de ceapă uscată) 3-4 frunzuliţe de mentă zeama de la 1/2 lămâie sare piper după gust 3 linguri smântână   Mod de preparare: […]

Sos brun cu maduva de vitel

Sos brun cu busuioc

Sos brun cu busuioc Ingrediente: 10 ml ulei 20 g pastă de bulion usturoi busuioc zahăr sare   Mod de preparare: Sos brun cu busuioc: Pasta de bulion o vei dilua cu apă călduţă şi adaugi uleiul, usturoiul tăiat mărunt, zahăr şi sare după gust. îi pui la fiert şi laşi să dea două-trei clocote. […]

Sos scordolea grecesc

Sos scordolea grecesc din: usturoi, miez de paine in lapte, nuci, ulei, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 căpăţînă usturoi 200 g miez de pîine muiat în lapte 200 g nuci 200 g ulei oţet piper sare   Mod de preparare: Se pisează usturoiul, se adaugă miezul de pîine albă muiat în lapte rece şi […]