Ouă coapte cu praz cremos

Sos de oua

Sos de oua Ingrediente: 5 oua fierte 2 iaurturi (mici) 2 linguri mustar ceapa verde lamaie sare piper ulei marar   Mod de preparare: Ouale se dau pe razatoare. Separat din ulei si mustar se face o maioneza, cu sare si piper, subtiem cu iaurt. Se toarna peste oua, ceapa taiata marunt, zeama de lamaie […]

Sos vinegreta

Sos vinegreta cu patrunjel

Sos vinegreta cu patrunjel Ingrediente: 1/2 cana ulei de masline 1 lingurita boia 1 lingurita boabe de mustar macinate 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita busuioc uscat un praf de piper 1 lingura ceapa tocata 3 linguri otet de vin rosu 2 linguri suc de lamaie 2 lingurite patrunjel verde tocat   Mod de […]

Retete

Maioneza

Maioneza din: galbenusuri, ulei, lamaie, sare.     Ingrediente: 6 gălbenuşuri 900 g ulei 1 lămîie sau g sare de lămie sare       Mod de preparare: Se pun într-un castron gălbenuşurile, se amestecă cu telul, iar după ce s-au amestecat bine. Se picură puţin cîte puţin ulei, pornind cu picături mai rare, apoi […]

Ciuperci cu sos alb

Sos de ciuperci

Sos de ciuperci Ingrediente: 80 g făină 80 g unt supă de pasăre esenţă de ciuperci   Mod de preparare: Se face un rîntaş alb din făină şi unt, care se stinge cu supă limpede de pasăre şi esenţă de ciuperci. Se fierbe şi la urmă se strecoară prin tifon sau sită deasă. Acest sos […]

Sos brun gelatinos

Sos brun gelatinos – Acest sos este perfect pentru a însoți o varietate de feluri principale, de la fripturi suculente până la legume sotate. Gelatina adăugată în sos nu doar că îi conferă o consistență mătăsoasă, dar și intensifică savoarea, făcându-l un acompaniament deosebit pentru orice masă festivă sau de zi cu zi. Ingrediente Oase […]

Sos de branza cu sofran

Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci

Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci Ingrediente: 100 g unt 100 g făină 1 l supă de pasăre sau de oase 20 g gelatină 100 g frişcă sau lapte esenţă de ciuperci sare   Mod de preparare: Se pune la topit într-o cratiţă untul cu făina, amestecînd într-una pînă se înfierbintă bine. Se stinge […]

Maioneză verde

Maioneză verde – o variantă delicioasă și aromată a maionezei tradiționale, fiind o alegere perfectă pentru a adăuga un plus de prospețime și culoare preparatelor tale. Aceasta se prepară cu ierburi aromatice proaspete, care îi conferă o nuanță vibrantă și un gust răcoritor. Este ideală pentru a însoți salate, legume la grătar, pește sau chiar […]

Legume cu brânză

Sos cu branza de vaci si somon afumat

Sos cu branza de vaci si somon afumat Ingrediente: 200 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana 150 g somon afumat sare piper marar verde   Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca 200 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana. Taie 150 g somon afumat in fasii si incorporeaza in amestec. Asezoneaza […]

Sos cu verdeata

Sos cu verdeata

Sos cu verdeata Ingrediente: 1 ceapa 1 catel usturoi 250 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana patrunjel marar   Mod de preparare: Curata 1 ceapa si 1 catei de usturoi. Toaca ceapa marunt si preseaza usturoiul. Intr-un bol, amesteca ceapa si usturoiul, 250 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana, apoi […]

Sos de ardei

Sos de ardei

Sos de ardei din: ardei gras, esalota, ceapa verde, branza, iaurt, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 esalota 2 linguri ceapa verde 300 g branza proaspata 100 ml iaurt 2 linguri mustar sare piper negru   Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras galben, curata-i de nervuri […]

Sos de unt cu vin

Sos alb

Sos alb din: unt, faina, lapte. Ingrediente: 50 g unt 20 g faina 300 ml lapte       Mod de preparare: Sos alb: Untul de topeste si se amesteca cu faina, lasand-o sa se incalzeasca pana intreaga compozitie devine opaca. Se dilueaza treptat cu lapte, apoi se fierbe pana se obtine o pasta densa. […]

Pateu de mazăre verde

Sos verde

Sos verde din: patrunjel verde, ton in ulei, scrumbie, capere, ardei iuti, usturoi, otet. Ingrediente: pătrunjel verde ton în ulei (conservă) scrumbie (sărată sau afumată) capere ardei iuţi în oţet câţiva căţei de usturoi puţin oţet   Mod de preparare: Sosul se prepara din ton şi scrumbie, amestecate cu uleiul scurs de la ton, capere, […]

Sos de rosii

Sos de rosii

Sos de rosii din: rosii uscate, crema de branza, usturoi, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 30 g de rosii uscate sau conservate in ulei 125 g unt sau crema de branza 1 catel de usturoi 2 crengute de tarhon sare piper   Mod de preparare: Pasati 30 g rosii uscate, conservate in ulei, 125 g unt […]

Peste in sos rosu

Sos pentru peste

Sos pentru peste Ingrediente: 450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare piper alb   Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de lămâie, sarea si vinul. Se lasa sa se omogenizeze […]

Sos de bere neagra

Sos de bere neagra

Sos de bere neagra din: miere, ketchup, bere neagra, sare, piper, sos worchestershire. Ingrediente: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g sos Worchesterhire   Mod de preparare: Se pregăteşte din mierea ţinută pe foc mic, peste care se adaugă ketchupul, sarea, piperul, sosul Worchesterhire […]

Sos de cocktail

Sos de cocktail din; chefir, gem sau jeleu de coacaze, otet de mere, praf curry, sare de mare, piper negru, piper cayenne si praf de ghimbir. Ingrediente: 100 g chefir 4 linguri gem / jeleu de coacaze 4 linguri otet de mere praf curry sare de mare piper negru macinat piper Cayenne praf de ghimbir […]

Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi

Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi Ingrediente: 400 ml iaurt natur 200 ml smantana 1 legatura marar proaspat 1 lingurita sare grunjoasa 3 catei de usturoi zeama de la 2 lamai cateva felii de lamaie pentru ornat   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca 400 ml iaurt natur de buna calitate cu 200 […]

Sos Aioli

Sos Aioli – Deși rețeta tradițională de aioli este bazată doar pe usturoi și ulei de măsline, în prezent, mulți preferă o variantă cu ouă pentru a obține o textură mai cremoasă și o mai bună emulsionare. Aioli este ideal pentru a însoți fructe de mare, carne la grătar, legume sau pentru a fi folosit […]

Sos salsa verde

Sos salsa verde

Sos salsa verde Ingrediente: 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 3 capere 4 buc. file de sardine 1 lingura mustar 2 linguri suc de lamaie 150 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza si se amesteca. Se lasa 30 de minute la rece si dupa aia […]

Marinata pentru carnea de porc

Sos de asmăţui cu vin

Sos de asmăţui cu vin din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, usturoi, ulei, vin, asmatui, zeama de carne, sare. Ingrediente: 2 morcovi 2 radacini patrunjel 1 telina 1 ceapa 3 catei usturoi 50 ml ulei 1 pahar vin 2-3 linguri asmatui tocat fin zeama de carne sare   Mod de preparare: Sos de asmăţui […]

Sos Vinegreta cu portocala

Sos Vinegreta cu portocala

Sos Vinegreta cu portocala Ingrediente: 1 portocala 1 esalota 1 lingura otet de vin alb 1 lingura otet balsamic 1 lingurita mustar 6 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Curata o parte din coaja de portocala si tai-o in fasii subtiri. Toaca esalota marunt. Intr-un vas mic, incinge 1 lingura ulei si soteaza […]

Sos Vinegreta cu smantana

Sos Vinegreta cu smantana

 Sos Vinegreta cu smantana Ingrediente: 50 ml smantana 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de vin alb 1 lingura zeama de lamaie sare si piper negru, proaspat macinat 1 lingurita zahar tos 2 linguri verdeata proaspata, tocata marunt (patrunjel, marar, tarhon..)   Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca sarea, zaharul, otetul, zea­ma de […]

Sos vinegreta

Sos Vinegreta cu mustar

Sos Vinegreta cu mustar Ingrediente: 1 lingura otet sare piper negru proaspat macinat 1 lingura nectar de mere 6 linguri ulei de masline 2 linguri mustar de Dijon, cu boabe intregi   Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca otetul, mustarul, nectarul, sarea si piperul. Apoi, cu ajutorul telului electric , incorporeaza uleiul turnat intr-un fir […]

Sos de mere verzi, banane şi rom

Bagna cauda – Reteta italiana

Bagna cauda din: ulei de masline extravirgin, usturoi, ansoa, unt nesarat, fenicul, conopida, cicoare, ardei gras, dovlecei. Bagna Cauda – Aceasta denumire, care s-ar putea traduce „baie fierbinte”, se refera la o mancare traditionala din regiunea Piemonte situata in nord-vestul Italiei. Bagna cauda este formata dintr-un sos gras, puternic aromat, in care se cufunda bucati […]

Guacamole

Guacamole

O reteta foarte simpla de Guacamole cu ceapa alba, rosii serrano, frunze de coriandru, sare si avocado. specific mexican Ingrediente: 2 linguri ceapa alba tocata foarte marunt 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust, tocati marunt 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare sare dupa gust 3 fructe mari de avocado 1 rosie mijlocie, […]

Dressing cu lămâie, miere şi muştar

Sos de usturoi cu mustar

Sos de usturoi cu mustar din: usturoi, mustar, ulei, apa, sare. Ingrediente: 1 capa­tana de usturoi pisat bine 1 lingura mustar 1/2 pahar ulei putina apa rece sare dupa gust   Mod de preparare: In pasta de usturoi pune mustarul si se incorporeaza treptat uleiul pana devine ca o maioneza. Adauga putina apa rece. Foloseste […]

Sos picant de rosii cu miere

Sos picant de rosii cu miere

Sos picant de rosii cu miere din: maioneza de usturoi, miere, otet de miere, rosii, sare. Ingrediente: 3 linguri maioneza de usturoi 1 lingura miere de albine 2 linguri otet de mere 3 rosii tocate marunt si putina sare (dupa gust) Mod de preparare: Amesteca totul si adauga condimente (piper, cimbru, verdeata tocata marunt). Se […]

Mujdei cald

Mujdei de usturoi cu vegeta si smantana

  Mujdei de usturoi cu vegeta si smantana din: usturoi, vegeta, ulei, smantana, patrunjel. Poate te intereseaza si: Peste prajit cu mujdei de usturoi Ciuperci cu mujdei de usturoi la gratar Antricot de vita la gratar cu mujdei de usturoi Gogoşi cu mujdei de usturoi Ingrediente Mujdei de usturoi cu vegeta si smantana usturoi vegeta […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu rosie

Sos pesto cu rosie din: vagheta, rosii, usturoi, parmezan, lamaie, alune, ulei de masline, busuioc, piper, sare.   Ingrediente: 1 bagheta 5 rosii pentru sos: 5 catei de usturoi 200 g parmezan 1 lamaie 100 g alune prajite 100 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat piper sare     Mod de preparare: Spală […]

Cum se prepara sos Tomato And Green Chilli Salsa

Cum se prepara sos Tomato And Green Chilli Salsa – un preparat delicios, picant și proaspăt, perfect pentru a adăuga o notă de savoare la mesele tale. Acest sos de roșii cu ardei iute verde este un acompaniament ideal pentru tacos, nachos, grătar sau orice preparat mexican sau indian. Este ușor de preparat, iar combinația […]

Cum se prepara Gravy (Sos de Carne)

Cum se prepara Gravy (Sos de Carne) – Gravy este un sos clasic, folosit adesea în bucătăria englezească și americană, care se servește alături de fripturi, carne de pui, cartofi sau mămăligă. Acest sos delicios și aromat este obținut prin reducerea sucurilor lăsate de carne în timpul gătitului, la care se adaugă făină și uneori […]

Cum se prepara sos Alfredo

Cum se prepara sos Alfredo – Sosul Alfredo este un clasic al bucătăriei italiene, cunoscut pentru textura sa cremoasă și gustul bogat. Inventat de Alfredo di Lelio la începutul secolului XX, acest sos a devenit rapid un favorit în restaurantele din Italia și, ulterior, în întreaga lume. Sosul Alfredo este o combinație simplă de unt, […]