Reteta zilei: Sos de morcovi

Sos de morcovi din: ceapa, morcovi portocala, sos curry iute, iaurt, suc de lamaie, sos tabasco, sare, piper. Morcovii conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice. Beta-carotenul din morcovi poate contribui la menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare. Morcovii […]

Supa de castraveti cu nuca

Sos de castraveti cornison

Sos de castraveti cornison din: castraveti, usturoi, ou, mustar, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2-3 castraveţi cornison (în oţet) 2 căţei de ustuiroi un gălbenuş de ou o linguriţă de muştar pătrunjel verde sare piper 1 şi 1/2 dl ulei   Mod de preparare: Se toacă castraveciorii, usturcoiul şi pătrunjelul verde, apoi se amestecă cu […]

Sos de mustar pentru fripturi sau carne rasol

Sos de mustar pentru fripturi sau carne rasol

Sos de mustar pentru fripturi sau carne rasol din: mustar, faina, zahar, otet, smantana, unt, sare. Ingrediente: muştar 400 g făină 100 g zahăr 50 g oţet 50 ml smântână 300 g unt 100 g sare după gust   Mod de preparare: Untul se pune la foc, iar după ce s-a topit, se adaugsă făina […]

Sos tartar cu vin alb

Sosuri reci pentru gustari: Tartar

Tartar din: pua, ulei, mustar, otet, castravete in otet, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 10 linguri de ulei o linguriţă de muştar o lingură de oţet un castravete în oţet pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Se face o maioneză obişnuită, frecând gălbenuşurile, de la început, cu muştarul. Se adaugă uleiul, picătură cu picătură, […]

Sos de branza cu sofran

Reteta zilei: Sos de branza cu sofran

Sos de branza cu sofran din: sofran, crema de branza, ceapa verde, busuioc, sare, piper, legume proaspete.   Ingrediente:  putin sofran 200gr crema de branza 1 legatura ceapa verde 10 frunze de busuioc sare si piper legume proaspete, pentru servire     Mod de preparare: Puneti 1 lingura apa calda intr-un bol si presarati sofranul. […]

Sos rece italian

Sos rece italian – un preparat versatil și plin de savoare, perfect pentru a acompania salate, paste, pește sau carne la grătar. Acest sos ușor de preparat se bazează pe ingrediente proaspete și aromate, aducând un gust mediteranean în preparatele tale. De obicei, sosul este preparat cu ulei de măsline, oțet, ierburi aromatice și usturoi, […]

Sos rece de legume

Sos rece de legume din: morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, supa de legume, unt, sare, verdeata, dafin, otet, cimbru. Ingrediente: 400 g morcovi 100 g telină 20 g pătrunjel 300 g cartofi 500 g roşii supă de legume 6 linguriţe de unt sau ulei sare verdeaţă foaie de dafin oţet cimbru   Mod de preparare: […]

Omleta cu slanina

Sos rece cu ciuperci

Sos rece cu ciuperci din: ciuperci, faina, unt, zeama de carne, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g ciuperci o lingură de făină 2 linguriţe de unt o ceaşcă de zeamă de carne 2 linguri de smântână pătrunjel sare   Mod de preparare: Ciupercile, spălate şi tăiate ca fideluţa, se înăbuşă pe foc într-o linguriţă de […]

Aioli - un deliciu fin

Sosuri reci: Aioli

Aioli Se strivesc într-un castronaş 4 căţei de usturoi, se adaugă un gălbenuş de ou, puţină sare şi se procedază apoi ca pentru o maioneză, adăugând treptat-treptat untdelemn. Când sosul s-a îngroşat, se toarnă câteva picături de lămâie şi de apă călduţă.             Pofta buna! Poate te intereseaza si: Sos […]

Reteta zilei: Sos de branza cu verdeata

Sos de branza cu verdeata din: crema de branza, fasole, ceapa verde, nasturel, maioneza, ierburi aromate, sare, piper, legume proaspete.   Ingrediente:  225 gr crema de branza 400gr fasole din conserva 1 legatura ceapa verde 50gr nasturel, tocat 4 linguri maioneza 3 linguri ierburi aromate sare si piper nasturel si legume proaspete pentru servire   […]

Reteta zilei: Sos guacamole

Sos guacamole din: avocado, rosii, ceapa verde, ardei iute, suc de lamaie, coriandru, sare, piper, tortilla chips.   Ingrediente:  2 avocado, curatate 2 rosii, curatate de coaja si tocate 6 fire ceapa verde 1 ardei iute, tocat 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coriandru, tocat sare si piper coriandru si tortilla chips, pentru servire […]

Solutie de marinata (bait)

Solutie de marinata (bait). O marinată bine concepută poate transforma un preparat simplu într-o delicatesă savuroasă. Această rețetă de soluție de marinată (bait) este versatilă și poate fi folosită pentru o varietate de ingrediente, oferind un gust intens și bogat. Marinata poate fi personalizată în funcție de preferințele tale și de tipul de preparat pe […]

Sos de untdelemn cu patrunjel sau tarhon

Sos de untdelemn cu patrunjel sau tarhon din: untdelemn, sare, patrunjel sau tarhon, lamaie sau otet. Ingrediente: untdelemn sare pătrunjel verde sau tarhon zeamă de lămâie sau oţet   Mod de preparare: Se amestecă bine muştarul cu sarea, se adaugă untdelemnul, zeama de lămâie şi verdeaţa (pătrunjel verde-sau tarhon). Se sărează după gust. Acest sos […]

Salata de telina si morcov cu maioneza

Salata de telina cu maioneza si iaurt

Salata de telina cu maioneza si iaurt din: piept de pui, telina, mar, lamaie, gogosari, sare, ou, ulei, mustar, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 2 ţeline mijlocii 1 măr 1/2 lămâie 2 gogoşari muraţi sare 1 găl­benuş fiert 1 cană cu ulei 1 lingură cu muştar 2 tije de pătrunjel 2-3 linguri […]

Reteta sos alb cu smantana

Reteta sos alb cu smantana din: faina, smantana, supa de legume. Ingrediente: 100 g făină 1 kg smântână 500 ml supă de legume       Mod de preparare Reteta sos alb cu smantana: Supa de legume, din care foarte puţină (în stare rece) se foloseşte pentru diluarea făinii, se pune să dea în clocot. […]

Sos alb de ansoa

Reteta sos alb pentru peste

Reteta sos alb pentru peste din: unt, faina, lapte, frisca, piper, sare, zeama de peste. Ingrediente: 50 g unt 50 g făină de grâu 250 ml lapte 100 g frişcă lichidă 30 boabe piper negru pisate 1/2 linguriţă sare 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor şi oaselor de peşte   Mod de […]

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Sos de cartofi cu chimen

Sos de cartofi cu chimen din: cartofi, lapte batut, secara, usturoi, chimen, chili, sare, coriandru, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 l lapte bătut 15 g secară 15 g seminţe de chimen 5 căţei de usturoi 9 chili roşii întregi sare 15 g frunze verzi de coriandru 1 linguriţă piper 5 g nucşoară […]

Sos simplu de rosii si ceapa

Sos simplu de rosii si ceapa din: rosii, ceapa, unt, sare. Ingrediente: 6-10 roşii 2-3 cepe o lingură unt sau grăsime sare   Mod de preparare: Sos simplu de rosii si ceapa: Acest sos se prepară fără făină, dacă se folosesc multe roşii şi se lasă să scadă cât mai mult. opăresc roşiile, se curăţă […]

Sos de unt cu vin

Sos alb cu nucsoara

Sos alb cu nucsoara din: unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri unt proaspăt 8 linguri făină de grâu superioară 3 ceşti lapte rece nucşoară sare piper   Mod de preparare: Se căleşte, timp de câteva minute, făina in unt şi se stinge cu lapte rece, amestecând tot timpul, spre a nu face […]

Sos de ciuperci cu lapte batut

Sos de ciuperci cu lapte batut

Sos de ciuperci cu lapte batut din: ciuperci, unt, lapte batut, patrunjel, faina, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 1 lingură unt 1 ceaşcă zeamă de supă de carne de oaie 3 linguri lapte bătut 1 lingură pătrunjel verde, tăiat fin 1 lingură făină sare piper alb, măcinat   Mod de preparare: Ciupercile se spală […]

Sos saint bernard

Sos de condimente

Sos de condimente din: suc de lamaie, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 cană suc de lămâie 3 căţei de usturoi 3 linguri piper rosu 1 linguriţă piper negru 1 linguriţă sare     Mod de preparare: Intr-un castron de salată se amestecă bine o cană cu sare de lămâie, căţeii de usturoi zdrobit, piperul roşu, zdrobit, […]

sosuri

Sos de hrean cu smantana si verdeata

Sos de hrean cu smantana si verdeata din: smantana, patrunjel, hrean, lamaie, sare. Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 1 ceşcuţă frunze de pătrunjel 3 linguri hrean ras 5 linguriţe zeamă de lămâie 1 ceşcuţă smântână bătută 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se amestecă bine în mixerul pentru sucuri toate ingredientele, exceptând smântână, obţinându-se o  […]

Italian Dressing

Retete sosuri: Aioli

Aioli din: usturoi, oua, untdelemn, lamaie, sare. Ingrediente: 8 căţei de usturoi un gălbenuş 250 ml untdelemn o jumătate lămâie sare   Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză (vezi reţeta) cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea. […]

retete

Sos de vin cu ciuperci

Sos de vin cu ciuperci din: unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, unt, faina, vin alb, sare, piper.   Ingrediente: o lingură unt o lingură ceapă tocată mărunt 50 g ciuperci o lingură pătrunjel verde tocat 50 g unt o lingură făină 200 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Se căleşte ceapa într-o lingură […]

Sos de iaurt gras

Sos de legume si verdeata

Sos de legume si verdeata din: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, verdeata, dafin. Ingrediente: 1,5 l supă de carne 300 g morcovi 250 g pătrunjel rădăcină 200 g păstârnac 50 g ţelină 50 g unt 100 g făină 1 legătură verdeaţă foi de dafin   Mod de preparare: Se pregăteşte mai întâi supa de […]

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Sos de maioneza cu piper

Sos de maioneza cu piper din: usturoi, oua, ulei, otet, piper, sare. Ingrediente: 15 căţei usturoi 3 gălbenuşuri 250 g ulei 2 linguriţe oţet 15 boabe piper 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se pisează bine cu sarea, până ce se obţine o pastă fină. Se pune usturoiul pisat într-o […]

Sos mexican

Reteta sos de hrean cu smantana

Reteta sos de hrean cu smantana din: hrean, smantana, sare, zahar, otet. Ingrediente: 3-4 rădăcini hrean 500 g smântână sare zahăr oţet   Mod de preparare: Se curăţă hreanul, se trece prin râzătoare şi se toacă mărunt. Se pune într-o sosieră şi se amestecă bine cu smântână, oţet, sare şi zahăr. Se serveşte la preparatele […]

Sos de menta cu usturoi

Sos de menta cu usturoi

Sos de menta cu usturoi din: menta, sare, ceapa, lamaie, usturoi. Ingrediente: mentă proaspătă sare ceapă verde usturoi zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se curăţă şi se spală menta. Se amestecă bine în mixer, până ce devine o pastă. Imediat se adaugă puţină apă rece, usturoi curăţat, ceapa (partea albă) curăţată şi […]

retete

Salata de varza de Bruxelles cu sos

Salata de varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, sos de smantana, sos universa, sos olandez, sare. Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles sos de smântână sau sos universal, sau sos olandez (vezi reţetele), sare Sos de smântână: 250 ml smântână (un pahar) 2 linguri oţet sau suc de lămâie sare piper Sos universal (combinat): […]

Sos de rosii cu usturoi

Sos de rosii cu usturoi din: rosii, unt, zahar, telina, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g roşii 1 lingură unt proaspăt 1 linguriţă zahăr 1 frunză ţelină sare 3-4 căţei usturoi   Mod de preparare: Sos de rosii cu usturoi: Roşiile se taie şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. trec prin sită […]

Sos pentru supe

Sos de rosii cu margarina

Sos de rosii cu margarina din: faina, rosii, margarina, verdeata, sare. Ingrediente: 250 g făină 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion pastă 1,5 l supă de legume 200 g margarina 2 legături verdeaţă sare   Mod de preparare: Se zdrobesc mai întâi roşiile cu puţină sare şi se pun la fiert în apă […]

Sos de mustar pentru fripturi sau carne rasol

Sos de soia cu mustar

Sos de soia cu mustar din: ulei, faina, mustar, pasta de rosii, zahar, busuioc, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 linguri ulei 2 linguri făină de grâu 2 linguri muştar iute 1 cană pastă de roşii 3 ceşti supă clară 3 linguri zahăr busuioc cimbru sare şi piper   Mod de preparare: Se prepară un rântaş […]