Sote de dovlecei cu menta

Printeaza

Sote de dovlecei cu menta din: dovlecel, zucchini, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lamaie, menta.

Ingrediente:Sote de dovlecei cu menta

  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 ceapă mică
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Punem uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic. Adăugăm ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat şi lăsăm câteva minute până devin translucide.

Adăugăm dovlecelul şi zucchini tăiate în bucăţi potri­vite şi acoperim cw un capac.

Asezonăm cu sare şi piper. Nu înghesuiţi prea mult le­gumele în tigaie. Lăsaţi-le până se pătrund şi se evaporă lichidul.

Scoateţi din tigaie şi aşezaţi pe farfurii. Stropiţi cu zeamă de lămâie şi presăraţi mentă proaspăt tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.