Sote de dovlecei cu menta
PrinteazaSote de dovlecei cu menta din: dovlecel, zucchini, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lamaie, menta.
- 1 dovlecel
- 1 zucchini
- 1 ceapă mică
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- zeama de la o jumătate de lămâie
- mentă proaspătă
Mod de preparare:
Punem uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic. Adăugăm ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat şi lăsăm câteva minute până devin translucide.
Adăugăm dovlecelul şi zucchini tăiate în bucăţi potrivite şi acoperim cw un capac.
Asezonăm cu sare şi piper. Nu înghesuiţi prea mult legumele în tigaie. Lăsaţi-le până se pătrund şi se evaporă lichidul.
Scoateţi din tigaie şi aşezaţi pe farfurii. Stropiţi cu zeamă de lămâie şi presăraţi mentă proaspăt tocată.
Pofta buna!