Calcan la Grătar din: fileuri de calcan, ulei, sare, piper, suc de lamaie, usturoi. Calcanul la grătar reprezintă o selecție premium din bucătăria marină, aducând pe masă savoarea unică a mării într-o formă simplă, dar extraordinar de gustoasă. Apreciat pentru carnea sa albă, fragedă și cu un gust delicat, calcanul se transformă la grătar într-un […]
Sote de fasole verde
PrinteazaSote de fasole verde din: fasole verde, ceapa, lapte, oua, faina, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapa mijlocie
- 1 cana de lapte
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 1 leg de patrunjel
Mod de preparare:
Sote de fasole verde: Fasolea se curăţă de codiţe şi de aţe, se spală bine în mai multe ape apoi se pune la fiert în apă clocotită.
Când e fiartă pe jumătate, se scoate, se spală sub un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Intr-o cratiţă se înfierbântă uleiul, apoi se căleşte ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Când ceapa devine transparentă se adaugă făina dizolvată în lapte, fasolea verde şi pătrunjelul tocat mărunt.
înăbuşă la foc mic, cam un sfert de oră, după care se adaugă gălbenuşurile bătute, se amestecă bine şi se ia de pe foc.
poate servi ca garnitură la rasoluri şi fripturi înăbuşite.
Pofta buna!