Inimi de Anghinare Sote cu Usturoi și Ierburi Aromatice din: inimi de anghinare, usturoi, ulei, patrunjel, rozmarin, sare, piper, suc de lamaie. Acest preparat combină textura unică a inimilor de anghinare cu aromele puternice de usturoi și ierburi proaspete, oferind un gust deosebit și beneficii nutritive remarcabile. Reteta Inimi de Anghinare Sote cu Usturoi […]
Sote de mazare cu praz
PrinteazaSote de mazare cu praz din: praz, mazare, ulei de masline, otet, miere, mustar dijon, patrunjel, menta.
Ingrediente:
- 6 fire de praz, de mărime egală (circa 1kg)
- 350g de mazăre congelată
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oţet din vin alb
- 1 linguriţă de miere
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 1 lingură de mentă tocată
Mod de preparare:
Taie frunzele exterioare ale firelor de praz, precum şi capetele acestora, până acolo unde ele încep să se separe.
Taie fiecare fir de praz în 3-4 bucăţi, apoi spală-le foarte bine.
Incălzeşte aparatul de fiert la aburi, pune în el prazul şi găteşte-l 8 minute.
Adaugă mazărea şi fierbe totul 2-3 minute, până când ambele legume se înmoaie.
Intre timp, combină uleiul, oţetul, mierea, muştarul, sare şi piper într-un bol, pentru a face vinegretă.
Adaugă legumele fierbinţi şi ierburile şi amestecă bine.
Sote de mazare cu praz
Pofta buna!
Sote de Păstârnac cu Miere și Scorțișoară
Sote de Păstârnac cu Miere și Scorțișoară din: pastarnac, miere, scortisoara, ulei, sare, piper, rozmarin. Soteul de păstârnac cu miere și scorțișoară reprezintă o combinație perfectă între dulceața naturală a păstârnacului și notele calde, condimentate ale scorțișoarei. Este o rețetă simplă, dar sofisticată, care transformă orice masă obișnuită într-o experiență culinară remarcabilă. Această preparare aduce […]