Souffle au fromage

Printeaza

Souffle au fromageCompoziţia de bază se prepară amestecând într-o tigaie lingură cu vârf de făină cu 2 linguri de unt topit. Se adaugă treptat aproape 300 ml lapte cald, amestecând până devine un sos omogen.

Se lasă să fiarbă la foc foarte mic, amestecând des, cam 10 minute.

Se adaugă tot amestecând 40 g parmezan ras fin, urmat de patru gălbenuşuri mari, bătute bine.

Compoziţia se ia de pe foc şi se amestecă în continuare câteva secunde.

 

Se sărează, se adaugă din belşug piper negru proaspăt măcinat şi un strop de piper cayenne.

Această compoziţie poate fi preparată cu mult timp înainte. Când se prepară sufleul, se încălzeşte cuptorul la 200°C.

Grătarul se aşază în partea de jos a cuptorului, acoperit cu o foaie de hârtie de copt. Se unge cu unt un vas pentru sufleu de 900 ml.

Se bat 5 albuşuri într-un castron uscat şi curaî până formează vârf pe paletele mixerului.

Jumătate din cantitatea de albuş bătut se aşază peste compoziţia de bază şi se încorporează cu ajutorul unei spatule plate, ridicând, mai degrabă, decât amestecând compoziţia.

Albuşurile rămase se încorporează în acelaşi mod.

Operaţiunea nu trebuie să dureze mai mult de câteva secunde, iar compoziţia cu bule de aer trebuie turnată imediat în vas.

Cu aceeaşi spatula se trasează un cerc adânc în compoziţie la o distanţă de 2,5 cm de margine, pentru ca sufleul să crească peste vas. Se dă imediat la cuptor.

Timpul de coacere depinde de cuptor şi de vas. în general, în cuptorul unui aragaz obişnuit, sufleul ar trebui să fie perfect copt în 23-25 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.