Spaghete cu chiftele de ton si busuioc

Printeaza

Spaghete cu chiftele de ton si busuioc din: spaghete, ulei de măsline, ceapa, telina, morcov, usturoi, pulpă de roşii la conserva, busuioc proaspăt, sare, piper, ton scurs, fulgi de ardei iute, usturoi,  muguri de pin, coaja de lămâie, pesmet, ou bătut, pătrunjel, ulei de măsline,  sosul de roşii (preparat), ulei de măsline extra virgin.

Ingrediente:

  • 375 g spaghete

Pentru sosul de roşii:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe mari
  • 2 crenguţe ţelină
  • un morcov mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 cutii de 400 g pulpă de roşii
  • 12 frunze de busuioc proaspăt
  • sare
  • piper negru

Pentru chifteluţele de ton:

  • 2 x 200 g conserve de ton scurs
  • 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g muguri de pin, prăjiţi
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 80 g pesmet proaspăt
  • un ou bătut
  • 20 g pătrunjel, tocat mare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 cantitate din sosul de roşii (preparat)
  • ulei de măsline extra virgin, pentru stropit
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Pentru sosul de roşii, se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare.

Se adaugă cepele, ţelina şi morcovul, toate tocate mărunt; se călesc uşor timp de 10 minute, până când se înmoaie.

Se adaugă usturoiul, curăţat şi tocat fin, si se mal lasă pe foc 2 minute. Apoi, se adaugă pulpa de roşii şi se fierbe timp de 15 minute.

Se ia de pe foc, se adaugă busuiocul rupt si se amestecă, condimentând cu sare şi piper.

Pentru chifteluţele de ton, se desface tonul într-un castron mare şi se adaugă fulgii de ar­dei iute, usturoiul tocat, mugurii de pin, coaja rasă de lămâie, pătrunjelul, pesmetul şi oul.

Se condimentează cu sare si piper negru proaspăt. Cu mâinile umede, se formează chifteluţele de ton de dimensiunea unei nuci. Se aşază pe o tavă mare şi se lasă la rece timp de 10 minute.

Intre timp, pastele se fierb, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare, în care se prăjesc chifteluţele de ton timp de 5-7 minu­te, întorcându-le din când în când, până devin aurii.

Se încălzeşte sosul de roşii si se adaugă peste paste. Aşezaţi deasupra chiftelutele de ton.

Se serveşte imediat, stropit cu ulei de măsline extravirgin.

Spaghete cu chiftele de ton si busuioc

Spaghete_cu_chiftele_de_ton_si_busuioc

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.