Spaghete cu raci
PrinteazaSpaghete cu raci din: spaghete, sare, rosii, ceapa, usturoi, cozi de raci, unt, smantana, piper, frunze de ruccola.
Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea.
Cu toate acestea, există dovezi că primele forme de paste lungi au fost preparate și consumate de romani în secolul al III-lea î.Hr.
Spaghetele sunt, în general, făcute din semolina, un tip de grâu dur, sau din făină de grâu moale. Acestea sunt amestecate cu apă pentru a forma o aluat, care este apoi trecut printr-o mașină de tăiat paste pentru a obține forma caracteristică a șnurului subțire.
Ingrediente:
- 400 g spaghete
- sare
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 300 g cozi de raci
- 1 lingura unt
- 100 g smantana dulce
- 100 g smantana fermentata
- piper
- cateva frunze de ruccola
Mod de preparare Spaghete cu raci:
Spaghetele se fierb al dente intr-o cantitate mare de apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se spală roşiile, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă.
Se spală cozile de raci şi se şterg. 2 Se încinge untul într-o tigaie mare şi se călesc ceapa şi usturoiul.
Se adaugă carnea de rac şi se căleşte 2 minute, amestecând. Se adaugă roşiile şi se călesc puţin împreună.
Se toarnă smântână şi se lasă să fiarbă 2 minute. Se potriveşte sosul de sare şi piper.
Se spală frunzele de ruccola, se şterg şi se taie fâşii; se amestecă în sos.
Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu sosul de raci.
Pofta buna!