Spaghete cu rucola

Printeaza

Spaghete cu rucola din: spaghete, usturoi, creveti, ardei, vin, sare, piper, lamaie, rucola.

Ingrediente:Spaghete cu rucola

  • 400 g spaghete
  • sare marină
  • piper
  • ulei de măsline
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 400 g creveţi
  • 1 pahar mic vin alb
  • 2 linguri cu vârf pastă de roşii
  • coaja şi zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 mâini rucola

 

Mod de preparare:

Se fierb spaghetele în apă clocotită cu puţină sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

Se încălzesc într-o tigaie 3 linguri bune de ulei de măsline extravirgin, se adaugă usturoiul tocat mărunt şi ardeiul iute fărâmiţat. Când usturoiul prinde culoare, se adaugă creveţii şi se călesc 2-3 minute.

Se toarnă vinul şi pasta de roşii şi se fierbe totul câteva minute.

Când pastele sunt gata, se scurg, se păstrează puţină apă în care au fiert şi se amestecă cu sosul. Se adaugă zeamă de lămâie şi jumătate din cantitatea de rucola tocată mare.

Dacă este nevoie de subţiat sosul, se adaugă puţină apă fiartă de la paste şi se condimentează cu sare şi piper.

La servire, se presară peste paste coajă rasă de lămâie, restul de zeamă de lămâie şi restul frunzelor de rucola.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.