Spaghete picante cu sos de rosii
PrinteazaSpaghete picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion, capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1/2 legatura cimbru
- 5 linguri ulei de masline
- 8 linguri bulion
- 2 linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan)
- sare
- piper
- boia iute
- 500 g spaghete
- 50 g parmezan dat pe razatoare
Mod de preparare:
curata ceapa si se toaca marunt. spala firele de cimbru, se scutura si li se rup frunzulitele. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie de teflon. Se calesc bucatelele de ceapa amestecate cu bulionul si cu frunzulitele de cimbru, timpd e 2-3 minute.
Apoi se adauga boabele de capere si cu 2 linguri de zeama din borcan.
Sosul se condimenteaza cu sare, piper si cu boia, apoi se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu un capac, timp de 5 minute, la foc potrivit.
fierb spaghetele intr-o cantitate potrivita de apa cu sare, respestand intocmai indicatiile de pe ambalaj, apoi se lasa sa se scurga.
Presarati parmezanul ras peste sosuld e capere. Se impart spaghetele in 4 porti, se toarna sosul si se orneaza cu cimbru. (Pentru a da sosului un gust deosebit, amestecati si putin supa (instant) de rosii in aceasta).
Spaghete picante cu sos de rosii
Pofta buna!
Pe astea le incerc si eu