Spanac cu oua si somon
PrinteazaSpanac cu oua si somon din: spanac tanar, cartofi, oua, somon afumat, cepe rosii, miez de nuca, ceapa de tuns, smântână lichidă, muştar iute, suc de lămâie, piper râşnit, sare.
Ingrediente:
- 500 g spanac tanar
- 250 g cartofi
- 4 oua
- 300 g file de somon afumat
- 2 cepe rosii
- 100 g miez de nuca
- 15 fire de ceapa de tuns
- 100 ml de smântână lichidă
- 1 linguriţă de muştar iute
- 2 linguri de suc de lămâie
- piper râşnit
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert timp de 10 minute într-o cratiţă încăpătoare, cu apă clocotită (în care aţi pus un praf de sare). Scurgeţi-i şi lăsaţi-i să se răcească.
Puneţi uşor ouăle în apa clocotită, lăsaţi-le timp de 5 minute, după care scurgeţi-le şi răciţi-le imediat, sub jet de apă rece.
Alegeţi spanacul tânăr, curăţaţi i de cozi şi spălaţi-l, apoi scurgeţi-l.
Tăiaţi somonul în felii subţiri. Nucile trebuie tocate, dar nu mărunt. Apoi curăţaţi ceapa roşie şi tăiaţi-o fin.
După ce s-au răcit cartofii, curăţaţi-i şi tăiâţi-i rondele, dar nu foarte subţiri, îndepărtaţi coaja ouălor răcite, însă cu grijă, pentru a rămâne întregi.
Pregătiţi sosul: amestecaţi un vârf de sare, un praf de piper proaspăt râşnit, nruştarul, sucul de lămâie şi smântână lichidă.
Omogenizaţi compoziţia, după care adăugaţi firele de ceapă de tuns, tăiate fin.
Aşezaţi mlâdiţele de spanac pe 4 farfurii întinse, adăugaţi rondelele de cartofi, lamelele de somon, ceapa şi miezul de nucă tocat.
In mijloc, puneţi câte un ou şi acoperiţi cu sos în momentul în care veţi servi acest fel de mâncare.
Spanac cu oua si somon
Pofta buna!