Sparanghel cu cuscus
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa din: sparanghel, sare, zahar, supa de legume, cuscus, pesmet, menta, patrunjel, suc de lamaie, portocale, lichior de portocale, unt si piper.
- 1 kg sparanghel
- sare
- 3 linguriţe zahăr
- 500 ml supă de legume
- 250 g cuscus (instant)
- 50 g pesmet
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură mentă tocată
- 1 lingură pătrunjel
- suc de lămâie
- 2 portocale
- 2 cl lichior de portocale
- 2 linguri unt
- piper
Mod de preparare:
Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele. Tijele se fierb în apă clocotită cu sare şi 1 linguriţă zahăr timp de cca 20 min.
Se da in fiert supa si se adauga cuscusul; se acoperă şi se lasă să se umfle timp de cca 5 min. Se prăjeşte pesmeţul în ulei încins şi se amestecă împreună cu cuscusul şi verdeaţa; se potriveşte după gust de sare şi suc de lămâie.
Portocalele se spală cu apă fierbinte, se şterg şi se taie fâşii subţiri de coajă cu un cuţit ascuţit sau cu’un instrument special. Sucul se stoarce. Restul de zahăr se lasă să se caramelizeze.
Se stinge cu suc de portocale şi lichior; se adaugă coajă de portocală şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă unt rece, sare şi piper. Se tăvăleşte sparanghelul prin sos şi se serveşte cu cuscus.
Sparanghel cu cuscus
Poftă bună!