Spata de porc impanata cu castraveti acri
PrinteazaSpata de porc impanata cu castraveti acri din: spata de porc, ulei, castraveti murati, sare, piper, ceapa, vin, sos de rosii.
- 600 g spată de porc
- 3 linguri ulei
- castraveciori muraţi
- sare
- piper
- 1 ceapă roşie
- 1/2 pahar vin roşu sec
- 2-3 linguri sos de roşii
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de pieliţe carnea, o scurgi de apă şi o tai, daca este nevoie, ca să capete o formă lungă, de aceeaşi grosime, de la un capăt la altul.
Cu un cuţit ascuţit tai carnea pe mijlocul ei, ca să obţii un soi de buzunar pe lungime. In acesta dispui castraveciori muraţi, după gustul tău, în şir indian.
Mai faci alte 2 incizii pe lungimea cărnii, după ce ai rotit-o, pe care le umpli tot cu castraveţi. Asiguri cu scobitori, dacă este cazul, sau legi cu aţă alimentară.
Ungi ruloul de carne cu ulei, îl dai cu sare şi piper şi-l aşezi într-o tavă unsă în care ai aşezat castraveciori muraţi şi ceapă tăiată julien. Torni vinul şi dai la cuptor până se rumeneşte frumos.
Scoţi carnea pe o farfurie, strecori sosul format în tavă într-un vas, adaugi 2-3 linguri de sos de roşii, guşti şi, dacă e cazul, mai presari sare şi piper. Laşi câteva clocote şi dai deoparte.
Serveşti friptura stropită cu sos, alături de legumele din tavă.
Spata de porc impanata cu castraveti acri
Pofta buna!