Spuma de vanilie cu piure de portocale

Printeaza

Spuma de vanilie cu piure de portocale din: portocale, budinca de vanilie, frisca, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, baton de vanilie, lapte.

Ingrediente:

  • 4-5 portocale zemoase
  • un plic budincă de vanilie
  • 500 ml frişcă
  • 4 linguri zahăr tos
  • un pliculeţ zahăr vanilat
  • 2 gălbenuşuri
  • un baton de vanilie
  • 300 ml lapte

 

Mod de preparare:

Spuma de vanilie cu piure de portocale: Intr-o crăticioară de un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi laptele cald.

Se pun pe foc şi se fierb până se obţine o cremă densă şi foarte fiină. Se lasă să se răcească şi se scoate batonul de vanilie.

Se pune într-un bol frişca şi se bate cu zahiărul până se întăreşte, iar apoi se lasă câteva minute la rece.

Se curăţă portocalele, se păstrează câteva felii, iar restul se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul până se obţine un piure fin.

Frişca şi crema se amestecă uşor, până se oibţine o cremă spumoasă.

Se răstoarnă în cupe într-un strat gros, iar pe deasupra se pune piureul de portocale. Se ornează cu felii de portocale.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu spuma de vanilie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.